Om det blir storkrig i Syrien, glöm inte Obamas löfte

MELLANÖSTERN. Det verkar vara lite grinigt i Syrien efter den senaste påstådda gasattacken i östra Ghouta. USA:s president Donald Trump hotar med att anfalla, det har fått syrierna, Hizbollah och iranska trupper att ta skydd på ryska baser med förhoppningen att USA inte anfaller Putins grabbar. 

Storbritanniens premiärminister Theresa May har beordrat brittiska ubåtar till Syrien, enligt uppgifter till The Telegraph. Handlingen är ett svar på den misstänkta kemgasattacken i Syrien. Fransmännen verkar också villiga att ställa upp på USA:s sida.

Kort sagt det är en jävla röra och Turkiet är heller inte att leka med.

Bäst vore om västvärlden kunde ta sig därifrån och låta ryssarna rensa upp, eventuellt hjälpa dem mot islamisterna.

Assad må vara en diktator och tyrann men han är det enda alternativet. Demokrati kan vi glömma för lång tid framåt.

-Pettersson säger dock att vi inte får glömma USA:s förre president Barack Obama. Han lovade att den som använder kemiska vapen i Syrien ska straffas. Han ritade ett streck i ökensanden och sa hit men inte längre.  “the use of chemical weapons is a game changer”. Glöm inte det om Trump anfaller är det Obamas löfte.

Nåväl, OM det varit en gasattack vem är den skyldiga. Den icke-statliga organisationen Syrian Observatory for Human Rights anklagar Assad-regeringen. SOHR är dem som svenska  medier lyssnar på men vi ska inte glömma att det är en sunnimuslimsk propagandabyrå som står helt på terroristernas sida.

  • Om det varit en gasattack, vem är den skyldige?
  • Vem tjänar på att USA, Storbritannien och Frankrike bombar Assad och hans vänner?
  • Regeringen Assad är självklart misstänk men vad tjänar den på att gasbomba de terrorister som redan är besegrade i östra Ghouta?
  • Att gasbomba civila leder inte direkt till några hurrarop från omvärlden.
  • Möjligen vill Assad demonstrera att han skiter i omvärlden och tänker krossa motståndet en gång för alla.
  • Det är dock ytterst dumdristigt och jag tror inte Assad är dum.

USA:s regering har tidigare, under Obama lovat att inte stå bredvid och titta på ifall den syriska regimen väljer att använda kemiska stridsmedel mot oppositionsstyrkorna. Risken är överhängande att Trump nu känner sig manad att leva upp till USA:s löften, hit men inte längre om att “the use of chemical weapons is a game changer”.

Det är för övrigt obegripligt att Obama fick fredspriset. När han tillträdde med löfte att stoppa krigen var USA inblandade i fyra krig, när Obama avgick var det sju!

Jag tror inte Assad använd kemiska vapen. Han håller på att vinna kriget och ett USA-ledd ingripande är det sista han vill.

Däremot skulle jag inte tro att de terrorister som svenska medier kallar rebeller har något emot att väst ingriper även om det drar igång ett storkrig. Har de arrangerat gasattacken?

Den syriska regeringen är varken dum eller självmordsbenägen och president Assad verkar inte vara desperat.

Så vad återstår?

Mitt råd är att Sveriges utrikesminister Margot Wallström taggar ned och försöker leva upp till vår neutralitet och håller Sverige så långt borta från getingboet som möjligt…

15 thoughts on “Om det blir storkrig i Syrien, glöm inte Obamas löfte

  1. USA och Västvärlden med Israel börjar bli desperata därför de är på väg att tappa den politiska makten i Mellan Östern och naturligtvis har oljan en stor betydelse.
    USA har gjort sitt i Mellan Östern som de inte kan acceptera att de är borta därifrån och Europa följer USA.
    USA kommer att ha gjort sitt i Pacific regionen också allt tyder på att genom uppbackning av Kina kommer Syd och Nord Korea kanske få något samgående, och det blir under förutsättning att USA försvinner därifrån. Det kommer att bli Nord Korea som annekterar Syd och då har USA där ingenting att göra.
    Nu försöker USA och Europa med Israel en bluff om kemiattack i Ghouta skapa konflikt med Ryssland, som är helt vansinnigt.
    Europa har alltid använt Hitler och nazismen som avskräckande exempel, med all rätt, men deras eget agerande med USA att skapa en ”skapegoat” för att starta krig är inte alls bättre.
    Ett större krig idag kan escalera till en enorm förstörelse med de vapen som många länder har.
    Exempelvis Iran har varnat Israel att de kan inte helt oprovocerat skjuta missiler för att döda iranska medborgare i Syrien.
    Iran har den militära kapaciteten med missiler att de kan radera bort Tel Aviv och Haifa, sedan har Hezbollah 150.000 missiler vid gränsen till Israel.
    Israeliskt flyg sköt missiler från Libanon för att döda iranier på en flygplats i Syrien som medförde att 7 iranska specialister omkom.
    Det verkar som att USA, Israel och Europa söker en egen förintelse.

    • USA och Europa vill ha krig mot Ryssland, därför använder de kemiattacken i Ghouta som en förevändning, alla vet om att det var ingen kemiattack från SAA i så fall är det terrorister som USA och Europa supportrar som ligger bakom den.
      Ett krig idag kommer att escalera och få katastrofala följder.
      Tidigare har USA med CIA skapat oroligheter i Ukraina att det skulle pressa Ryssland till åtgärder, att Nato skulle få orsak att slå till mot Ryssland,
      Det som hände var att Ryssland gjorde Krim självständig och hyr Sevastopol från Krim, men Ryssland fick sanktioner på sig från USA och Europa.
      USA försökte få Georgien med i Nato men som misslyckades.
      USA raserade tre skyskrapor som kostade 3100 människoliv och sedan gick de in i Afghanistan därför de skulle göra USA stort med kontroll över oljeländer i Mellan Östern och nord Afrika, de krossade Libyen med hjälp av Nato och samma sak med Iraq och sedan skulle de ta Syrien.
      Enligt Trump har de här operationerna i MÖ kostat USA 7 triljoner US dollar och de har förlorat allt.
      Idag är det Iran som kontrollerar Iraq och Ryssland är god vän med Syrien.
      Talibanerna är på väg att ta över Afghanistan och Libyen är krossat.
      USA och Europa är faktiskt värre än Hitler och nazisterna, därför nu planerar de för ett storkrig att få kontroll på MÖ och även andra regioner.

  2. Hur blir det nu när USA och Sovjet börjar kasta bomber i huvudet på varandra?
    Är vi på väg in i ett tredje världskrig p.g.a. två krigshetsare nu?

  3. Ja så var det med den Arabiska våren, som gick direkt över i höst,
    och förmodligen en evig vinter?, Tycker också att väst ska ta sin hand
    från Mellanöstern, låt dom klara sig själva dom vare sig vill eller kan
    anpassa sig till våra levnadsvanor, dom föds till att bråka med andra.

    • Menar du att du har gått på media-propagandan om den ”arabiska våren”? Jösses!

      Jag orkar faktiskt inte lägga fram alla fakta, som entydigt utpekar USA/NATO som anstiftare till förstörelse av land efter land där. Om du vill skaffa dig kunskap, får du leta efter den själv.

      • Nej vem sa att Jag gått på den? Men det var så Media och övriga PK människor beskrev det!

  4. Döm om min förvåning när jag frågat syrier om assad, dom gillar honom.
    Dom vill absolut inte ha med usa’s sk rebeller att göra.
    Usa gillar inte assad och då måste knähundarna i eutopa tycka lika dant.
    Usa vill tillsätta en egen regering och ge folket en regnbågsrevolution med tillhörande bögfestival så är alla glada.

  5. Föga förvånande hittar jag inget i gammelmedia om Obamas löfte som gavs 2013, bara en massa om Trump.

    Det går ju alltid att förtränga, och den ”mysige” Obama säljer inte lika bra som den ”galne” Trump.

    Men, det är ju så gammelmedia fungerar, likaså ”oberoende” SVT och SR.

    Lägg ner skiten!!

  6. Får känslan av att USA insatser nu, skulle blåsa nytt liv i konflikterna. Är USA:s styrkor och allierade av någon anledning missnöjda med att Syrienkriget håller på ta slut? Vad är det som inte avslöjas till allmänheten?

  7. Vilken grupp står bakom denna eskalation egentligen?

    Ser likheter med WWI and WWII, Benjamin Freedman’s 1961 Speech at the Willard Hotel (Complete):

  8. 8 år av Obamas Islamofili och förakt för väst lät ISIS och alliansen Ryssland-Iran ta över Mellanöstern. Detta är resultatet.

    • Pettersson är en lysande säkerhetspolitisk analytiker. Låt åt oss inte glömma det säkerhetsvacuum som uppstod när väst störtade Saddam Hussein och Kaddafi vilket gav båda muslimgrupperna och muslimska broderskapet nya möjligheter till expansion med vapen mot folket av den andra religiösa sidan.

      Rebellerna vill ha ”lebensraum” både iTurkiet och Syrien. Ryssland vill och ska ha tillgång till den befintliga miltörbasen vid Medelhavet.
      USA har baser över hela världen. Ryssland har baser på Krim, Kaliningrad. Varför inte den i Östra Medelhavet?

Kommentera