Kraftig explosion i Uppsala – en person skadad

BROTTSLIGHET. En person har fått lättare skador efter en explosion på Kvarntorget i centrala Uppsala, rapporterar flera medier. Explosionen inträffade utanför en livsmedelsbutik som ligger i samma byggnad som ett vandrarhem strax innan midnatt på tisdagskvällen. Efter explosionen började det brinna på hotellet.

Den skadade personen, som fördes med ambulans till sjukhus, ska ha befunnit sig på vandrarhemmet, enligt UNT.
Det är fortfarande oklart vad det är som har smällt och exakt var det har exploderat.

– Det verkar vara en del skador på byggnaden och även en del skador på fordon som stått på parkeringsplatsen, det är ett flertal bilar som är skadade, säger Daniel Winge, RLC-befäl vid polisregion Mitt till SVT Nyheter Uppsala.
Nationella bombskyddet är på plats.

-Pettersson säger att Uppsalaborna har röstat på Mellanöstern och de har fått Mellanöstern, det är så demokrati fungerar…

I måndags exploderade en sprängladdning i Gottsunda, bilar grillas, folk rånas och vid Kvarntorget ligger en Mena-livsmedelsbutik men det är nog en tillfällighet.

Polisen

6 thoughts on “Kraftig explosion i Uppsala – en person skadad

  1. Var förvånad att Rapport igår (19.30) bara hade ”gulliga” nyheter från Sverige. Tänkte att detta är för bra för att vara sant, alltså är det mörkläggning på gång. Valår förstås !

  2. De sista 15 åren har vi haft en regering som grundlurat och vilselett sin befolkning. Vad är att vänta nu? Vad blir nästa fula trick för att locka till sig väljare till kommande val? Själv tror jag nog det kommer att handla om någon sorts temporär gränsstängning inom den närmaste tiden….

Kommentera