Stugor till ensamkommandes anhöriga klara

INVANDRING. Det har varit betydligt mycket svårare för de ensamkommande att få hit sina familjer och dessutom så har det varit något dyrare kostnader, säger Marie Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Gislaveds kommun, men nu är äntligen stugorna på plats, även om det inte är lika många som det var tänkt från början, rapporterar Sveriges Radio.  

-Pettersson hoppas att afghanerna och araberna blir nöjda och att alla svenska fattigpensionärer som knappt har råd med hyran också är nöjda med att ankarbarnen som var så ensamma i hela världen och absolut inte ljög om ålder och bakgrund har lyckats hitta sin familj, fått hit den och en nybyggd bostad samt försörjning av svenska skattebetalare…

 

29 thoughts on “Stugor till ensamkommandes anhöriga klara

 1. Det är 7 st. stugor som är byggda.
  Kalaset kostade ”bara” 6 ! miljoner av skattepengar.
  Men ”baarnen” var inga ”ankarbarn” utan ensamma.
  Nu kommer familjen efter som inte är några flyktingar och skor sig på skattepengar.

  Sedan skall våra hemlösa fattigpensionärer och utslagana förlita sig på volontärerna som gör ett hedervärt arbete med att ge dem mat och varmt kaffe.
  Samt det även sparas in på äldreomsorgen och sjukvården.

  ”Kommun bygger röda stugor åt ensamkommandes anhöriga för sex miljoner”
  https://samtiden.nu/2018/04/kommun-bygger-stugor-ensamkommandes-anhoriga-sex-miljoner/

 2. Våra hemlösa svenskar får även de 120 miljoner eftersom det är väl ingen skillnad på folk o folk…Löfven visa nu för svenska folket att ni inte gör skillnad på detta….rätt ska vara rätt

 3. Borde kriminaliseras i grundlag också eftersom myndigheter, kommun o polis inte kan följa lagarna och sunt förnuft.

 4. Från Gislaveds kommuns hemsida:

  LEDIGA JOBB I KOMMUNEN
  I Gislaveds kommun arbetar fler än 3 000 personer och vi är kommunens största arbetsgivare. Vi jobbar med allt från skola och omsorg till parker, kultur, turism, information, återvinning och mycket mer.

 5. Vedervärdiga! Om jag hade bott i Gislaved så hade jag åkt till kommunhuset och låtit dom veta det.

  Antar att kommunbatikhäxorna och gubbarna skålar i champagne i skattebetalarnas pengar.

  Majoriteten av kommunborna som har rösträtt sitter kanske hemma och skålar och är lyckliga för alla stugor med nya luftvärmepumpar.

  Tvi

 6. Hur länge tror ni ”baaaarnen” står ut där ute i skogen? Vill ha stad, inte skog med vilda djur. Slöseri för den nya adeln. Är så hjärtligt trött på alltsammans, allt för dem, röda mattan rullas ut medan urinvånarna skall slita och släpa. Påminner mycket om 1600-talet då drottning Kristina delade ut jord till utländska adelsmän som ersättning för deras insatser under de krig Sverige förde. Men dessa krigsmän hade ändå kämpat i den svenska armén. De här barnen har inte gjort något annat än med hjälp av svenska staten och kommunerna utnyttjat välfärd som betalats in av andra för andra.

 7. Undrar hur länge dessa nybyggda stugor kommer att vara i beboligt skick? Jag är helt säker på att om något år är de helt förstörda och då är det billigaste sättet att bli av med dem att brandkåren har dem som övningsobjekt. Då får man i varje fall se röken av skattepengarna.

 8. Det är snart val. Då, bästa gislavedsbor har ni changsen att rösta bort dessa ynkryggar till politiker som ni har för tillfället.
  Varför duger inte husvagnar som det gör på andra håll?
  Men att slösa med kommunens skattemedel är politikerna bra på.
  Observera deras belåtna miner på bilden!
  Se till att rösta bort dem vid kommande val.
  Kanske minen då blir lite mindre glad. Får vi hoppas.
  Vakna upp alla ni, som har rösträtt i Gislaved !

  • För pengarna som detta vansinne kostat så hade man kunnat hyra ett transportflyg och deporterat mängder av den Afrikanska invationsstyrkan

 9. Tyvärr varar nog inte glädjen över återföreningen länge förrän familjerna ”kräver” större boende än fritidshusen på bilden. Men kommunstyrelsens representanter får väl vara glada och stolta över sitt verk så länge det varar!

  • Jag undrade också över hur 35 människor skall få plats i en sådan liten stuga.
   Dom borde ha byggt stora 6 rums villor istället.

 10. De där två flinande och nöjda individerna skall nog spara detta foto, vi är många som tror att sådana som ni inte kommer att se lika glada ut efter valet.

 11. Jag har slutat att bli förvånad av obegripligt tokiga beslut. En normalt tänkande person kan ändå aldrig komma på nåt så dumt som vissa politiker. Ja jisses…..

 12. Vilken MARDRÖM med dessa idioter till politiker MEN 87:an som väljer Socialdemokrater och Miljödårar bär en stor del av skammen! Man tror inte att det är sant, importerar socialfall är svenska politiker världsmästare i men inte att ta hand om det egna folket svältande pensionärer eller hemlösa pensionärer som tom jobbat hela livet, senast igår var det ett reportage om detta i SVT om fattiga äldre svenskar i Stockholm som lever på gatan….
  Vet du att kommunalskatten går till Sveriges Riksdag och sedan fördelas efter antalet invånare i kommunerna ? Troligen vet du inte det men det gör du nu! Kommunerna får betalt per invånare oavsett om de arbetar eller är socialfall, någon morot att få dem i arbete finns inte. Malmö betalar ut över 2 miljarder i socialbidrag per år, totalt går Malmö 5-6miljarder back. År 2025 kommer samtliga Sveriges kommuner att vara i samma läge. Hur har det blivit så här ? Det kommunala självstyret avskaffade Persson, han ville att Riksdagen skulle bestämma detta. Kontentan blir att samhällsandan blir ännu sämre, bidragsekonomin/SLÖSAEKONOMIN är det som gäller trots att BNP per skalle inte ens är 1/4 jämfört med åren 1945-1970 då Sverige hade en tigerekonomi med 4% tillväxt per år. Idag är tillväxten nästan obefintlig och det är omfördelning av kommunernas resurser som gäller, lägst prioritering har äldrevården hos kommunerna, det är där de kan spara och gör det också, de äldre får undermålig mat, tom svälter.
  TÄNK EFTER – VILL VI HA DET SÅ HÄR ? VARFÖR SKA VI BETALA VÄRLDENS HÖGSTA SKATTER ??
  Glöm nu inte att rösta bort packet i september i år!

  • Fy fan för dessa nötter till politiker, de importerar muslimpack, hela släkter med följande problem, hyran kan de naturligtvis inte betala själva, nu får det väl för fan vara nog! STÄNG GRÄNSEN OCH UT MED DET AFGHANSKA SLÖDDRET!

 13. De här politikerna vet verkligen hur man gör folk förbannade. Man är ju ständigt så arg att man knappt kan somna längre.

  Om de överhuvudtaget tänker. Hur f*n tänker de?

  De stackars anhöriga som kommunen inte hade råd att bygga nytt till. Var får de bo nu då? Köper man in dyra villor eller nybygda bostadsrätter, så att de alla känner sig välkomna?

  Jag brukar vara mild i mina kommentarer, men inte längre. FY F*N!

  • Jag tror att det är svårt för dessa politiker att få sina två (2) hjärnceller att jobba ihop.

 14. Ja, i min nya drömvärld ska naturligtvis alla 45 familjemedlemmar till de ”ensamkommande barnen” ha nya hus att bosätta sig i, istället för de jordkojor de växt upp i under generationer.

  Vi ska naturligtvis offra våra gamla, som byggt vårt fosterland och stänga ute alla sjuka från den sjukvård vi alltid inbillat oss att vi skulle få i vårt fosterland.

  Som nybliven socialdemokrat vill jag också att vi stänger ute alla svenska barn från de skolor de förväntat sig att få sin utbildning i och att vi fyller skolorna med de barn, visserligen analfabeter, som ska bli Sveriges framtid.

  Alla anhöriga till de ”ensamkommande barnen” (i 30 års åldern) ska ha senaste utrustning i form av proteser, tandbryggor, hårtransplantat, elektriska, digitalstyrda rullstolar och robotar i hemmet, som kan passa upp när vårdpersonalen måste gå på toaletten eller äta.

  Jag vill naturligtvis också att alla ”anhöriga” till de stackars ”ensamkommande barnen” (i 30 års åldern), som är under 80 år får en gedigen körkortsutbildning så att de kan få full nytta av den eldrivna bil de måste ha.

  Hjälp mig att nå min drömvärld genom att rösta på mitt nya drömparti,
  socialdemokraterna i vårt fosterland!

  Haleluja, eller snarare allaackbar!

  Har du också starka förväntningar på vårt fosterlands framtid?
  Rösta då på socialdemokraterna!
  ( massan har ju alltid rätt)

  (Jag är ändå skiträdd!)
  ( hoppas att ordet, som bäst beskriver min situation är godkänt att användas i text)

  • Verkar vara någon (med lågt IQ ) som inte fattade ironin i det jag skrivit.
   Jag kan ju skriva en enklare version, med korta meningar, högst fem ord och enkla ord, högst fem bokstäver till den som har svårt med läsförståelsen.

Kommentera