Nu åtalas den man som skulle utvisas för 22 år sedan för mord på Eva Engberg


BROTTSLIGHET. Iraniern Amir Zamani skulle ha utvisats på livstid redan för 22 år sedan och förekommer under en lång rad avsnitt i belastningsregistret inklusive våldsbrott, men har trots det hållit sig kvar i flathetens land trots flera utvisningsdomar. Nu, åtalas Amir Mansour Zamani Alavijeh, Iransk medborgare för mord och åklagaren yrkar livstids utvisning igen. 

Läs vidare i inlägget nedan från oktober 2017 eller i åtalet Umeå Tingsrätt B 2202-17

Eva Engberg mördades genom att bli utsatt för ”upprepat trubbigt våld mot huvudet, halsen och bröstkorgen. Av våldet tillfogades Eva bröstkorgsskador med söndertrasat hjärta och söndertrasad del av stora kroppspulsådern med påföljande blödning, krosskador på huvudet, söndertrasade vävnader på hals” samt andra skador.

Rättegången börjar den 9 april enligt ett pressmeddelande från tingsrätten.

TIDIGARE 2017-10-03 Eva Engberg mördades av man som fick utvisningsbeslut 1997 men är kvar i landet. 

INVANDRARVÅLD. 1996 dömdes Amir Mansour Zamani Alavijeh  för grov varusmuggling till två års fängelse och året efter fick mannen, som är iransk medborgare, ett utvisningsbeslut som fortfarande gäller. Trots det har han fortsatt leva i Sverige i 20 år eftersom hemlandet inte vill ta emot honom och under den tiden begått brott efter brott. 

I onsdags, den 27 september 2017, hittades Eva Engberg mördad i sin villa enligt polisen och nu har Amir och hans sällskapsdam häktad misstänkta för mordet.

Amir har ett långt belastningsregister och har under 20 år haft ett utvisningsbeslut som inte kunnat verkställas på grund av att Amir inte velat återvända frivilligt och hemlandet tydligen inte tar emot sina medborgare som skickas med tvång.

-Pettersson menar att svenska myndigheter är medskyldiga till mordet på Eva Engberg, att låta en grovt kriminell person gå lös för att han INTE vill återvända till sitt hemland borde vara straffbart.

Amir är häktad och misstänks på den högre misstankegraden, sannolika skäl, och kvinnan misstänks på den lägre misstankegraden.

Den mördade Eva Engberg kände Amir, visar dokument från ett tidigare rättsfall. Under 2014 vittnade hon mot honom efter att han åtalades för att ha slagit sönder en bil utanför hennes hus. Mannen hade då disponerat garaget i hennes villa under en tid.


14 responses to “Nu åtalas den man som skulle utvisas för 22 år sedan för mord på Eva Engberg

 • Argus

  Ja, jag vet att jag börjar bli tjatig, men…

  Spetsbergentraktatet ger Sverige rätt att obehindrat uppföra icke-militära anläggningar på Svalbard. Låt oss därför uppföra ett repatrieringsläger där de som inte frivilligt återvänder efter avvisning- eller utvisningsbeslut får tillbringa tiden. Det ska naturligtvis ligga avsides, långt från andra installationer, utan TV, internet och telefoni. Min bedömning är att dessa individer som kommer från överbefolkade regioner kommer att drabbas hårt av det som i vardagligt tal kallas ”lappsjuka”, mycket hårdare än en svensk, och kommer efter inte allt för lång tid att signera vad som helst för att komma därifrån. Speciellt under den fyra månader långa polarnatten.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Sverige måste stoppa islamic republic of Iran air som dumpar jumbojetar med kriminella här flera gånger i veckan på Arlanda. Iran har så kriminella o tokiga o handikappade, t.ex. ensamkommande som mördat många svenskar

  Gilla

 • ruben

  Det får ju den konsekvensen att Sverige måste införa dödsstraff mot de som inte frivilligt låter sig utvisas. Gör det då! Rättvist, skulle Eva Engberg möjligen kunnat reflektera för då hade hon levt idag. Det vore ganska humant att få välja mellan att utvisas till sitt hemland och få dödsstraff, det bör normalt vara ett enkelt val.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Säpo har full koll. På NMR och huliganer i fotbollen. Tror de har betydligt mer koll än så, varför får inte allmänheten veta det?

  Gilla

 • JEX

  Frågan är ? Eller det verkar vara många sådana idioter ute på lösen i Europa som vägrar återvända dit dom kom ifrån och det ansvaret skiter regerande politiker i som i sin tur utsätter medborgarna för stora risker eftersom dom inte gör något åt saken. Många kriminella lycksökare som är utsläppta på grund av kö in och platsbrist på förvaren . Man får hoppas att folk röstar rätt i höst och att det byggs interneringsläger så att lycksökarna får jobba ihop till sin enkelbiljett och får ett helvete där så dom längtar tillbaka till sitt hemland. Fram med hårdhandskarna för helvete.

  Gilla

 • Realist

  Jag kan ge ett bidrag till retur biljetten !
  OM han ALDRIG kommer i retur !!!
  Tack å hej från mej ….

  Gilla

  • age

   Bättre vi skramlar till en gummijolle av leksakmodell för att
   ge honom en returresa.
   Vi släpper honom från en ö längst ut i västerhavet, utan åror och avvaktar stabil frånlandsvind.

   Kvinnan han misshandlade rill döds hade ingen skyddsväst så han behöver ingen flytväst.
   Hoppas att han hinner ångra sig innan han svälter ihjäl eller drunknar.
   Vi har ju inte dödsstraff så han får chansen att arrangera det själv.

   Gilla

 • gamgubben

  Han vill inte återvända frivilligt, det ena du vill det andra du ska. Om vi inte kan verkställa domar utmätta, då är vi heller ingen fungerande rättsstat utan en anarki. Politikerna snackar om rätt värdegrund och jag säger, är det bättre att vara utan värdegrund för i en sådan måste väl ingå att kunna verkställa straff.

  Gilla

 • Lena

  Det är så fasansfullt grymt och stackars kvinna, hon hade kunnat vara vid liv om rättsväsendet hade fungerat för offrets bästa och sett till att våldsmannen förpassades ur landet, nu är det försent, så tragiskt.

  Det här klippet är för att skingra tankarna på det fasansfulla som sker, det här är vackert och det skall vi vårda till varje pris.

  Inte kan vi ge upp allt det vackra, för att tillfredställa giriga politiker och annat tokigt folk.

  Gilla

  • Tanten

   Underbar video! Jag började nästan gråta…..
   Tack Lena.

   Gilla

   • Lena

    ”This our home and will always be” !
    Vi torkar våra fuktiga kinder och ser fram emot ett bättre Europa.
    Nu säger jag Godnatt och vi syns på petterssons blogg.

    Gilla

  • Sleven

   Väldigt vackert men också sorgligt.
   Det är så många som är mordiskt beslutsamma om att skända, förstöra och i slutändan utplåna det vi älskar och värderar.
   Tyvärr verkar det som om de bestarna och odjuren är på väg att lyckas.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: