Falafel – VM


INSÄNDARE. Malmö 1-4-2018

Till Katrin Stjernfeldt – Jammeh och andra ”ansvariga” politiker i stadshuset

I sydsvenskan kunde man den 29 – 3 läsa om att Falafel – VM avgörs i Malmö i sommar.

Tydligen så har Malmö stad redan gått in med 450.000 kr för att stötta detta evenemang. Arrangörerna Jonathan Burns, Titti Qvarnström och Pierre Orsander har förhoppningar om att få ytterligare stöd av kommunen med 400.000 kr.

Dessa tre säger i tidningen att om man inte får allt från Malmö stad så kommer man att söka det från annat håll, t ex så har man tydligen redan varit i kontakt med en icke namngiven stor matproducent som redan har visat intresse.

Kommunen har varit delaktig i projektet från början och förhoppningen är att falafel – VM skall bli ett återkommande evenemang.

Min förhoppning, vilket jag säkerligen inte är ensam om som skattebetalare i Malmö, är att detta evenemang inte kommer att bli verklighet. I varje fall inte med Malmö stad som medfinansiär. Jag tycker att dom tre arrangörerna skall försöka att få sponsorer från ett annat håll än Malmö stad och om inte det går så tycker jag att dom skall betala hela kalaset själva.

Man kan fråga sig om sådana här fjantiga arrangemang skall finansieras med kommunala medel. Detta kan väl inte vara en händelse av sådan vikt för malmöborna att dom skall ställa upp med närmare en miljon av skattemedel?

På vilket sätt, Katrin Stjernfeldt – Jammeh, tycker du att detta gynnar malmöborna? Anser du att ett falafel – VM är så viktigt att hålla i Malmö så att du och andra politiker kan satsa närmare en miljon till detta? Är Malmö stad beredda att satsa på detta jippo flera år i rad och i så fall varför och i hur många år? Anser du att detta är vad kommunala medel skall användas till?

Ma kan ju fråga sig vad man tycker i dom kommuner om denna satsning som är med att finansiera Malmö kommuns budget med närmare fem miljarder i s k kommunalt utjämningsbidrag?

Man kan också fråga sig vad Fövaltningsrätten vid en eventuell anmälan tycker om denna satsning?

Om Malmö kommun håller fast vid denna sponsring så tycker jag att det är höjden av respektlöshet vad det gäller seriöst handhavande av kommunala skattemedel.

Jag vill ha svar på ovanstående frågor samt namnen på dom tjänstemän och förvaltningar som handhar detta fjanteri som inte har ett dugg med en seriös skötsel av en kommuns ekonomiska medel. Det finns mycket mer viktigare och angelägnare saker att satsa kommunens pengar på än ett återkommande falafel – VM.

Är inte Malmö redan tillräckligt ökänt utan skall det dåliga ryktet nu späs på ytterligare med detta fjanteri?

Det enda rätta är naturligtvis att återkräva dom 450.000 kr som kommunen tydligen redan satsat samt att sätta stopp för ytterligare utbetalningar till spektaklet.

Sandor Herold, Malmö

***

-Pettersson brukar inte kommentera insändare men kan inte låda bli. Falafel är en rätt hemmahörande i Mellanöstern och äts både av judar och araber som tillverkas på olika sätt men oftast bestående av friterade bollar gjorda i huvudsak på kikärter, lök, färsk persilja- och/eller korianderblad och kryddor. Falafel serveras ofta i pitabröd eller invikt i tunnbrödet lavash tillsammans med grönsaker och hummus eller olika såser på restauranger, pizzerior och gatukök.

Om ”skåningarna” arrangerar ett VM i kalifatet Malmö kanske det finns risk att några blir kränkta…

Eftersom Malmö går 15 miljoner back om dagen, 5,5 miljarder eftersom det betalas för lite skatt i staden får vi hoppas att arrangörerna kollar upp alla deltagare så det är något så när rumsrena, för Malmö tänker väl inte sponsra ett VM för skattefuskare…

Hemligheten bakom falafelsegern

Falafel, falafel, falafel, fel, fel, fel…


17 responses to “Falafel – VM

 • Tony

  Skulle inte förvåna mig ifall Allmänna Arvsfonden också lägger
  en saftig summa , dom brukar vara väldigt spendersamma med
  avlidnas pengar till Mena folket.

  Gilla

 • gamgubben

  Återigen ett jippo för att förankra mellanöstern i vårt land och därmed främja islams erövring av asarnas land. Landsförräderi!

  Gilla

 • eva

  Jag har aldrig ätit falafel eller kebab, tycker inte något av dessa verkar aptitligt. Kommer inte att pröva heller.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Blir arabmatfestivalen samtidigt som world homosex pride Malmö (kanske bäst gömma köksknivarna)?

  Gilla

 • Kent

  Pettersson skrev att de tar ut för lite skatt i Malmö kommun. Det är säkert inte problemet utan det stavas MISSHUSHÅLLNING OCH SLÖSERI.

  Gilla

 • Sven

  Som norrlänning frågar jag: när kommer VM i renskav??????

  Jag är uppvuxen med renskav och vanlig svensk husmanskost där stekt fläsk ligger högt på listan.

  Som svensk känner jag mig kränkt i Sverige, men det är nog ingen som bryr sig.

  Gilla

 • Gammaldags Svensk

  Vilka länder ska delta? Vilka ska vara domare?Ska de sändas i TV? De här är ytterligare ett fall av ett alldeles för stort intag av de farliga Godhets knarket. De borde förbjudas direkt innan flera människor råkar illa ut eller till och med dör av de.

  Gilla

 • Lena

  Malmö stad fick förra året 5,5 miljarder kronor från andra kommuner. Stöld enligt min mening. Om invandringen är så jävla lönande som politikerna säger varför sker då detta! Grundlurade.

  Gilla

 • Gus

  En långkokt dallrande fläsklägg med rotmos är redig mat för en gåsapåg .

  Gilla

 • Ståfräs

  Lyxfällan nästa?

  Gilla

 • Jhonsson

  Inget är lättare än att slösa med andras pengar.
  Malmö är ett praktexempel på detta.
  Varför,kräver inte de kommuner, som står för bidragen till Malmö, att staden ställs under tvångsförvaltning?

  Gilla

 • Lena

  Att det är något fataltfel på jammehr och eländet i Malmö, det vi sedan länge.
  Sluta upp med allt trams och sköt de ynkliga jobb ni har istället !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: