Nu har Petterssons gått för långt…


JESUS VS MUHAMMED. Igår hade Petterssons ett inlägg om Jesu födelse som inte föll i god jord hos alla. Läs hela inlägget HÄR. Nåväl, någon tyckte allt var fejk, andra diskuterade vad området skulle kallas, en tredje kritiserade i en kommentar och en fjärde skickade ett mejl om karikatyrerna på Jesus längst ned. 

”Hej! Nu har Ni gått för långt när ni ironiserar med teckningarna över Jesu död. Påsken är oerhört betydelsefull för miljoner människor runt om i vår värld – även i Sverige – och det är tragiskt att se Er hantera denna händelse som Ni gör. F o m nu så kommer er länk under favoriter att raderas. Det jag kan göra, vill jag göra med kärlek, be om Guds förbarmande över Er som är inblandad i denna blogg.”

Mejlet var undertecknat men namn, adress, telefonnummer av en äldre herre boende i Dalarna. Det är bara att be om ursäkt för att någon tog illa vid sig av streckgubbarna på Jesus som var tecknade av Hans Lindström på Bonton. Dock har de varit publicerade förut och kommer att bli det igen. Det ingår i yttrandefriheten.

Som jag skrev i det kritiserade inlägget är humor skillnaden mellan kristendom och islam, men undantag finns tydligen. Minns ni vilket liv de blev av Muhammedkarikatyrerna? Mussarna satte världen i brand för några streckgubbars skull…Läs om streckgubben och upphävandet av grundlagen HÄR.

Så det är en viss skillnad, en upprörd kristen skickar mejl. Muslimerna sätter världen i brand och mördar för samma sak.

-Pettersson vet att svenska hatmedia inte heller nu publicerar historiska bilderna men jag tycker att ni som ännu inte sett dem fast de publiceras här på bloggen åtskilliga gånger ska få se konstverken.

Fråga er sedan hur sjuka de personer är som är beredda att mörda och sätta världen i brand för några streckgubbar…

– Varsågoda här är Muhammedkarikatyrerna på Petterssons igen. Tolv teckningar som fredens apostlar är beredda att mörda för och kanske allvarligast. Det är sådana teckningar som fick Sveriges regeringen att stänga hemsidor och upphäva den grundlagsskyddade yttrandefriheten. 

Det kan ske igen…

Detta bildspel kräver JavaScript.

”Allah skapade inte människan för att han skulle ha kul. Syftet med skapelsen var för mänskligheten att sättas på prov genom umbäranden och bön. En islamisk regim måste vara allvarlig på  varje område. Det finns inga skämt i Islam. Det finns ingen humor i Islam. Det finns inget roligt i Islam. Det kan inte vara skoj och glädje i det som är allvarligt.”

Ayatollah Khomeini, 1979

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 


31 responses to “Nu har Petterssons gått för långt…

 • Lena

  Den kristna kyrkan i Köln……………………

  Gilla

 • Kurt Kodstedt ( påhittat namn)

  Jesus imponerade, minns vad han sade till fariseerna….”den av er som är fri från synd skall kasta första stenen på henne!”
  När Jesus räddade äktenskapsbryterskan från att stenas vittnar det om en intelligens och mognad som imponerar för den tiden.
  Jesus var en oerhört stor man, kanske den största någonsin och han levde i judarnas huvudstad Jerusalem!

  Gilla

 • Kurt Kodstedt ( påhittat namn)

  Jesus återuppstod dag 2….-det är dag 2 idag!

  Gilla

 • Johnny Andersson

  Religion makes intelligent people say stupid things, and do very bad things. It’s a kind of mental disorder .

  Gilla

 • Joy

  För mig som kristen gjorde det lite ont att se bilderna. Men samtidigt känner jag mig bara mer säker på min tro när jag ser dem. De är inte blasfemi för mig, de ger mig bara en ökad känsla av att det är något viktigt som väcks i mig. Jag är antagligen en fanatiker som tänker så, men då är det väl så då!

  Gilla

 • Grune

  Alla vi människor gör allt av egen fri vilja så länge vi lever.
  Det enda vi MÅSTE göra är att dö, vare sig vi vill eller inte.
  Vill man tro att man får evigt liv så låt hönan göra det. hönan kommer att dö i alla fall förr eller senare, hur troende hönan än var.

  Märk att jag skriver HÖNAN istället för Hen eftersom det är samma sak fast på två olika språk.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Skulle någon ägna den minsta tid åt att grunna på om det månne varit undertecknad som dristat sig till att sända ett mejl till redaktionen, kan denna fundering med bestämdhet överges, oaktat jag sluter mig till avsändarens andemening.

  A la bonneheure och allt väl!
  Vissa ämnen engagerar läsarna av denna eminenta nyhetsblogg mer än andra och huvudsaken är att vi ges utrymme för att komma till tals och sjunga ut.
  En synnerligen angenäm fortsättning på påsken önskar
  Andreas – en understundom grinig djävel men i grunden hjärtlig 🙂

  Gilla

 • naivtive

  Utan humor är vi förlorade

  Gilla

 • Stenbock

  ”Gudsmannen från Dalarna”:
  Tråkigt du raderade bloggen från din favoritsida…Snart är påsken förbi, och allt återgår till vanliga vardagen,med mord,rån,våldtäkter,och bedrägeri,och överfall på äldre människor i ”vårt” tidigare trygga land !
  Läste f.ö. just hur en av de ”skyddssökande” åter tuttat på ett stort flerfamiljshus i Leipzig.En person dog i branden flera skadade sig sedan de tvingats hoppa från 15 meters höjd ner i ett sprungsegel.
  Pyromanen/terroristen var en 20-årig Syrier som fasttogs på platsen:

  Gilla

 • The proud swede

  Tänk vad bra allt hade varit om folk hade fattat att det inte finns någon Gud! Det har aldrig funnits någon Gud och det kommer aldrig att finnas nån Gud! En värld utan religion, är en värld utan krig. Allvarligt…det är 2018 nu…HUR är det ens möjligt att tro på ett högre väsen??

  Gilla

  • Bo Rönn

   Du tror du tydligen på Karl Max?

   Gilla

  • Grune

   Jag kan hålla med dig om att det aldrig funnits någon gud. Om han finns så begriper jag inte hur han i så fall kan tillåta att hans ”avbild” kan få uppföra sig som dom gör.
   Jag menar att om han finns och har sådana krafter att han kan skapa människan så borde han också se hur dom uppför sig och ta bort dom som inte motsvarar han önskningar om hur dom skall uppföra sig mot varandra.

   Gilla

  • Mässkalle

   Gud eller andra högre väsen är personlig religionsfrihet. Påstående .”En värld utan religion är en värld utan krig” grundar sig på imperiska erfarenheter sedan Moses tid.

   Vilken religion som har varit värst varierar. När religion blir politisk ideologi skyr den inga medel. Sedan 1500 tillbaka i tiden leder Islam de religiösa ideologierna som skapat flest krig och förödelse.
   Jag bortser från kolonisationen av Amerika, 1.a & 2a Värlskrigen o Kommunismen som inte religionskrig även Conquistadorerna erövrade Nord- och Sydamerika med korset i ena handen och svärdet i den andra.

   Gilla

   • Stenbock

    Men sedan den tiden borde alla ha lärt sig bättre….Tydligen har dessa Conquistadorers härjningar aldrig berättats för ”Allans sönar” ! (deras kvinnor är ju inte ens värda lära sig läsa)

    Gilla

  • Jack

   Där vetenskapen och fysiken slutar börjar tron.
   Tyvärr har vetenskapen varit lika ihålig historiskt sett.

   Gilla

 • Lokalinvånare

  Älskar följande citat från Freudian Slip Productions ”Radikala Feministkvällar” på Youtube:

  -Vi får ofta kritik för att vi inte har någon humor, vad gör vi åt det?

  -Tar reda på vad det är för nått?

  -Bra förslag!

  Att kunna skratta åt sig själv och vara självkritisk är en förutsättning för mognad. Grupper som saknar dessa förmågor är ofta väldigt långt efter i den samhällsmässiga utvecklingen.

  Gilla

 • Mässkalle

  Budskapet om Jesus gick hem. Jesus var god och önskade sitt folk frihet. Att han inte förstod, att germanerna i norr och araberna i öster hade det taskigt berodde på uteslutande på att förtyckarna var romarna och dåtidens medie. Det tog ca 900 år innan det goda budskapet kom till Norden. När budskapet nådde Mohammed insåg han, så självisk han var, att de kristna var att ett hot. Därför kopierade han. Men han gjorde det goda till ont för det var ingen profet i hans grotta utan fan själv.

  Gilla

 • Johnny Andersson

  Religion will kill us all, and that’s a fact !

  Gilla

 • Jack

  Jag har under mitt långa liv dragit följande slutsats om att vara omtyckt eller Inte omtyckt.
  20% tycker det man gjort är bra, 60% tycker ingenting, och 20% tycker det är dåligt.
  Verkar var en formel som mella tummen och pekfingret fungerar i många lägen. Den som strävar efter att vara omtyckt av alla, får ha många liv, det kommer aldrig att inträffa. Dock är hänsyn en god egenskap.
  – Men jag lovar dej, som araberna säger, det kommer att vara en del som inte tycker om Pettersson, för han tyckte han gick för långt och var självkritisk.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Till ”Guds-mannen” i Dalarna……..

  Som trogen ateist så får man dagligen stå ut med mängder av tokigheter, från alla möjliga religiösa samfund, som verkar i vårt samhälle.

  Har du tänkt på det någon gång?

  Hans Lindstöms teckningar har ju ”glimten i ögat”. Inget man behöver be om ursäkt för.

  GLAD PÅSK.

  Gilla

  • Bo Rönn

   Sista ursäkten må lämnas från dödsbädden.

   Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Det Skoglund definierar som charmig humor och glimten i ögat, kallar jag hädelse.
   Naturligtvis står det var och en fritt att tro eller avstå från att sätta sin tilltro till högre makter.
   Emellertid bör man visa något slags rimlig respekt, icke minst för den nu svårt ansatta kristenheten, vilken förväntas ta emot i stort sett vad fan som helst utan protester.
   Andreas 🙂

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: