Afghan fick minimistraff och slapp utvisning för våldtäkt av 13-årig flicka. Åklagaren överklagar


BROTTSLIGHET. Gholam Akbri dömdes till minimistraffet för våldtäkt mot barn – två års fängelse. Tingsrätten gav samtidigt 20-åringen straffrabatt för att han ”inte är fullt vuxen”, som det står i domen. – Jag är inte nöjd med straffets längd, inte heller bedömningen i utvisningsfrågan, säger kammaråklagare Allen Saruchanjan Sinelnikov.

Så här motiverar tingsrätten domen: ”Gholam Akbri har en dotter och en hustru i Sverige. Hustrun är gravid med ett ytterligare barn. Familjen kan drabbas orimligt hårt av att Akbri utvisas. Vidare är det är allmänt känt att det förekommer allvarliga kränkningar av de mänskliga rättigheterna i Afghanistan.”

Åklagaren Allen Saruchanjan Sinelnikov yrkade på tre års fängelse och utvisning för 20-åringen.

Nu har han överklagat domen till Göta hovrätt eftersom han vill se ett strängare straff och utvisning. – Jag anser att det är rätt att han har blivit dömd för gärningen, men jag är inte nöjd med straffets längd, inte heller bedömningen i utvisningsfrågan. Jag har begärt en skärpning av straffet. Jag har också begärt in en komplettering från Migrationsverket angående utvisningsfrågan.

-Pettersson tycker att tingsrättens dom är löjlig, men även åklagaren är för vek. Han vill ha tre års fängelse men nöjer sig med tio års utvisning. Utvisning ska alltid vara på livstid. Men bra att åklagaren försöker…

TIDIGARE 2018-03-14. Afghan döms till två års fängelse för våldtäkt av 13-årig flicka, ingen utvisning. Afghanen kan råka illa ut

BROTTSLIGHET. Åklagaren: ”Misstänkte mannen har en sexuellt överförbar sjukdom som gör barnvåldtäkten särskilt allvarlig”. Den misstänkte bär även på en sexuellt överförbar farlig sjukdom. Åklagaren yrkar på utvisning men tingsrätten tycker att Afghanistan är för farligt för gärningsmannen. 

Gholam Akbri, född 1997 och medborgare i Aghanistan har den 18 december 2017 sökt upp den 13-årige flickan på hennes skola, varefter han köpt whisky och öl åt henna och fått henne kraftigt berusad. Akbri har kort därefter fört målsäganden till en offentlig toalett på Allégatan i Hallsberg, Hallsbergs kommun, där han genomfört vaginalt och analt samlag med flickan som vid tillfället 13 år gammal. Akbri har känt till eller har i vart fall haft skälig anledning anta att flickan var under 15 år.

Akbri har under alla förhållanden otillbörligen utnyttjat att flickan befunnit
sig i en särskilt utsatt situation då hon vid tidpunkten för det vaginala och
anala samlaget varit kraftigt berusad.

Gärningen är särskilt allvarlig då Akbri försatt flickan i en utsatt situation
genom att få flickan kraftigt berusad samt då Akbri haft oskyddat samlag
med flickan trots att han varit smittad av en sexuellt överförbar allmänfarlig
sjukdom.

 • Akbri agerade med uppsåt.
 • Akbri döms till två års fängelse och 145.000 kronor i skadestånd. Yrkandet om utvisning ogillas.
 • Två års fängelse är minimistraffet vid våldtäkt av barn!
 • Akbri döms även för ofredande av en annan flicka.
 • Akbri har inget jobb och får ca 3 000 kr i månaden från Migrationsverket.
 • Åklagaren yrkar att Akbri ska utvisas på tio år.
 • Migrationsverket anser inte att det finns hinder mot att utlämna Gholam Akbri till Afghanistan.
 • Tingsrätten gör i denna del inte samma bedömning. Gholam Akbri har en dotter och en hustru i Sverige. Hustrun är gravid med ett ytterligare barn. Familjen kan drabbas orimligt hårt av att Gholam Akbri utvisas. Vidare är det är allmänt känt att det förekommer allvarliga kränkningar av de mänskliga rättigheterna i Afghanistan.

-Pettersson undrar ut tingsrätten tänker. ”det är allmänt känt att det förekommer allvarliga kränkningar av de mänskliga rättigheterna i Afghanistan”. Att 13-åriga flickor blir våldtagna i Sverige är tydligen inte så viktigt. 

Domen B 6179-17 från Örebro Tingsrätt är på 48 sidor och det är ingen rolig läsning.

Men, men, detta blir nog ingen stor nyhet i hatmedia. De föredrar att dra snyfthistorier om ljugande desertörer från Afghanistan.

TIDIGARE 2018-02-17. Afghan åtalas, våldtog 13-årig flicka på toalett i Hallsberg

BROTTSLIGHET. En 20-årig man åtalas för att ha våldtagit ett barn på en toalett i Hallsberg. Mannen träffade flickan på en skola och köpte whisky och öl till henne. När hon blev kraftigt berusad våldtog han henne, enligt åklagaren.

Åklagaren anser att gärningen är särskilt allvarlig då mannen dessutom har varit smittad med en sexuellt överförbar allmänfarlig sjukdom. Mannen nekar till anklagelserna men polisen har säkrat mannens sperma i flickan.

Åklagaren vill enligt stämningsansökan att mannen som är afghansk medborgare med tolkbehov på dari utvisas.

-Pettersson undrar hur många våldtäktsmän och kriminella afghaner det finns? Har talibanerna tömt fängelserna?

Örebro Tingsrätt B 6179-17

Domar för sexualbrott 2012-2017. Pdf-fil att skriva ut.

Sexualbrottslighet bland män födda i Sverige och i utlandet

TIDIGARE 2017-12-31. Afghan häktad – misstänks för våldtäkt mot 13-åring vid matbutik

BROTTSLIGHET. En 20-årig man har häktats misstänkt för att ha våldtagit en 13-årig flicka i anslutning till en livsmedelsbutik i centrala Hallsberg.

Det var i början av förra veckan som den 20-årige mannen som är bosatt i södra länet ska ha våldtagit en ung flicka.

Enligt anmälan ska våldtäkten ha inträffat i närheten av en matbutik.

– Våldtäkten har inte skett utomhus, men jag kan inte säga exakt var den ska ha ägt rum, säger åklagare Louise Helleday.

Mannen som greps i onsdags nekar till anklagelserna men häktades av Örebro tingsrätt på den högre misstankegraden sannolika skäl.

-Pettersson noterar att SVT påstår att mannen är bosatt i södra Örebro län och det är en rejäl halvsanning. Protokoll från rätten visar nämligen att den häktade är medborgare i Afghanistan och behöver tolk på språket dari och det är inte så vanligt bland närkingar…

SVT kör med en agendasättande nyhet och försöker lura sina tittare att mannen är närking utan att direkt ljuga.


18 responses to “Afghan fick minimistraff och slapp utvisning för våldtäkt av 13-årig flicka. Åklagaren överklagar

 • Sleven

  Frun dög inte åt fanskapet tydligen.
  Undrar varför.

  Gilla

 • ruben

  Det är alltså värre om en ovuxen våldtäktsmän riskerar råka illa ut än att barn riskerar bli våldtagna. I de mänskliga rättigheterna ingår inte att våldta barn. Skärpning och lagning krävs av nationen, som omvandlats till Absurdistan.

  Gilla

 • hllviken

  Bra åklagare som överklagar!

  Gilla

 • Gammaldags Svensk

  De är för jävligt att se vilket lidande befolkningen har fått genomlidit på grund av Marxisterna. Den här intervjun är både skrämmande och lärorik. De är den killen som gjorde dokumentären om de pågående folkmordet i Sydafrika som intervjuas. Sprid denna video så folket blir medvetna om dom pågående folkmorden som sker mot vita.

  Gilla

  • Lena

   I Australien i Melbourne, de fick två underskrifter…………..resten kan ni lyssna och se här.

   Hela förbannade vänstern är på fötter.
   Skönt att se att det bara var gamlingar, de unga förstår vad som står på spel !

   Gilla

 • nosferatu

  Som om vi bryr oss ett skit om hur Akbri behandlas i hemlandet.

  Gilla

 • Jhonsson

  Dags att sluta upp med att tilsätta politiskt utvalda nämdemän. Tänk på de centerpartistiska nämdemännen i Solna. Det skall dömas efter svenska lagar inte sharia.
  Ut med dessa monster från Mena-länderna!

  Gilla

 • Kurt Kodstedt ( påhittat namn)

  Ja, vad ska vi säga om muslimerna från Afghanistan, det är inte lätt detta, vad får vi säga och vad väljer vi för politiker som vill ha ”öppna gränser”….Jag tror Jesus skulle sagt : STÄNG GRÄNSEN!

  Gilla

 • Hanna

  Kan man med onda avsikter supa ner och våldta ett barn kan man även dömas utan ”barnrabatt”! Offrets och inte gärningsmannens intresse bör sättas främst! Tack till åklagaren som vågar yrka utvisning utan att vara rädd att hängas ut utan gör sitt jobb!

  Gilla

 • hllviken

  Eftergivenheten mot utländska brottslingar

  Gilla

 • Ståfräs

  Feminister o Metoo firar i afton! Grattis

  Gilla

 • OPete

  Ut med fanskapet från vårat land med minst 10 generationers rätt att återvända !!!!

  Gilla

 • The proud swede

  Sjuklövern jublar väl över det fantastiskt löjliga straffet. Undrar om de hade jublat lika högt om det gällt deras egen 13åriga dotter?
  För övrigt är det väl bara att utvisa hela familjen? Jag ser inga som helst problem med det…

  Gilla

 • putte

  Man kan fråga sig när tingsrätten anser att dessa individer är fullvuxna , är dom kapabla till att begå en våldtäkt så borde dom i rimlighetens namn nog också anses att vara fullvuxna och därmed ta sitt straff . Men det blir så när det sitter politiserade lekmän som nämndemän i våra tingsrätter . Sedan att anse att familjen drabbas hårt att han utvisas är väl nonsens , för det är väl en välgärning både för landet såväl för hustrun att han åker ut , för jag kan aldrig tänka mig att hon gråter om han får respass ut ur landet .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: