Stäng

Lagrådet: Gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas

INVANDRING. Lagrådet är en svensk myndighet med uppgift att granska viktiga lagförslag innan de behandlas av riksdagen. Medlemmarna består av domare eller, vid behov, tidigare domare i Högsta domstolen och Högsta förvaltningsdomstolen.

Nu säger lagrådet nej till regeringens förslag om ny chans för ensamkommande att få uppehållstillstånd.

Juristerna i lagrådet underkänner regeringens förslag som ska ge ensamkommande unga en ny chans att stanna i Sverige för att studera.

Förslagen är ”knapphändigt analyserade, remisstiden har varit kort och effekterna är svårbedömda”, anser Lagrådet, som också konstaterar att det är en ny princip i utlänningslagstiftningen att låta handläggningstidens längd utgöra i stort sett enda skälet för uppehållstillstånd.

Gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas, skriver de jurister som har granskat remissen.

-Pettersson ser att det är en rejäl näsbränna för regeringen och drar de inte tillbaka förslaget så, ja, ja, lag och ordning verkar inte var den här regeringens främsta merit.

Det handlar om handlar om cirka 9 000 personer som saknar andra asylskäl än att de fått vänta.

Sveriges Radio

6 reaktioner på “Lagrådet: Gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas

  1. Stefan Lögnven är under press från Miljödårarna och domarna i lagrådet har rätt, gränsen för vad som är acceptabelt är passerad, – S kan ändå få igenom detta i Riksdagen med Centerpartiets hjälp men troligen inte. Det bästa vore ett nyval direkt, det skulle då i princip komma att handla om den ansvarslösa asylinvandringen! Stefan Löven borde avgå och låta folket bestämma!
    Jag är övertygad om att Miljödårarna får lämna Riksdagen och SD blir vinnare, dessutom skulle vi få ett nytt parti Alternativ för Sverige. Vad säger du Stefan ?

  2. Regeringens brist på fattningsförmåga är,som synes total!
    Vi måsta få en ny regering vid valet 2018!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: