Stäng

Nya betonglejon är symbolpolitik

TERRORISM. I dag placeras nya större betonglejon ut på Drottninggatan i Stockholm, efter lastbilsattacken som utfördes av Akilov den 7 april förra året. De nya lejonen väger runt fyra ton, jämfört med de mindre som väger knappt ett ton.

Det är den gotländska konstnären Anders Åhrfeldt som har fått i uppdrag av Stockholm stad att ta fram de större betonglejonen som ska förhindra terror, enligt Sveriges Radio.

-Pettersson menar att det bara är en symbolisk handling som kanske kan skydda flanörerna på Drottninggatan men hur många oskyddade gator och torg finns i Sverige?

Det finns inget säkert sätt att skydda oss från terrorister men det bästa måste vara att inte släppa in dem i landet.

Den muslimske terroristen Rakhmat Akilov hade sökt asyl i Sverige, fått avslag men var fortfarande kvar i landet. Här fick han tandvård för 50 kronor och kunde arbeta svart åt samvetslösa individer.

 • Enligt Säpo finns det runt 2000 våldsbejakande muslimska islamister i landet. Hur skyddar vi oss från dem?
 • Vi har moskéer, stridsledningscentraler, som sprider hat mot otrogna. Hur skyddar vi oss mot detta?
 • Vi släpper in tusentals unga, vapenföra män som vi inte vet något om? Hur skyddar vi oss mot dem?

Sanningen är att betonglejonen är som att ge Alvedon till någon som har fått halsen avskuren.

Det är symbolpolitik…

13 reaktioner på “Nya betonglejon är symbolpolitik

 1. För kallade man den tidens betonghänder för grisar. Varför inte utforma de nya hinderna som riktiga grisar i stället för lejon?
  Det kanske skämmer en del av terroristerna.

 2. Drottninggatan är troligtvis den gågata i Stockholm som det brukar befinna sig mest folk på och jag brukar känna ett lätt obehag när jag går där numera. Det är jag nog inte ensam om och de större lejonen kommer att inge en viss trygghet.
  Sedan får de gärna placera ut sådana på fler platser i stan.

  1. Fast allra bäst är att inte släppa in idioter, eller
   åtminstone kontrollera att dom inte är idioter,
   men i Sverige råder låt gå politik, vi chansar, har
   vi tur händer inget mer än att dom tär på ekonomin.

 3. Varför inte fixa rondellejon – i heela Sverige och överallt lurar ett Rondellejon.. Förstår ej kritiken dock att lejonen var av för ynka vikt. Ska vi räkna med terrorism alltså. Så långt har det gått. Och Pettersson skriver om EUå yttrandefriheten, men man må passa sig för helt plötsligt så handlar det om hets mot.., rasism. Vars ska jag bo? Längtar hem

 4. Dessa betonglejon skyddar inte då en islamist eller någon annan tokstollle som har avsikt att döda så många som möjligt kommer att använda sig av bärbara bomber. I stora köpcentra, gallerior offentliga byggnader som järnvägstationer, flygplatser är lockande platser för dessa monster och där hjälper inga betonglejon.

 5. Detta är bara ett sätt för PK politikerna och beslutsfattande tjänstemän att visa för de hjärndöda svenskarna att de är handlingskraftiga och tar folks oro på allvar. Lita ALDRIG på personer i maktställning för de handlar enbart för sin plånboks och sitt eget välbefinnande.

 6. Inget ont om den gotländske konstnären, lejonen är säkert tjusiga, jag skulle vilja se en extra utsmyckning bara. Vad sägs om en bild med autograf på lejonen, på de riksdagsledamöter som bäddat för utvecklingen i Sverige? Skulle lejonen ta slut så får konstnären fixa nya, vi får inte glömma att ta med chefredaktörerna och resten av etablissemanget. Bra med betong också, då blir lejonen lätta att spola av med högtrycksslang, jag misstänker att det kommer landa en del snorloskor och prillor på fundamenten.

 7. Bättre effekt skulle väl vara möjligt med betonggrisar!

  Tänk bara betonggrisar utmed hela svenska gränsen!
  Vilken sanering det skulle bli!

  För att inte tala om att byta ut alla skyltar vid övergångsställen till
  skyltar med en gris!

 8. Och PK-maffian maler vidare om ett litet antal NMR-personer.

  Såvitt jag vet, så håller de inte på med dödskörningar, bilsläpningar, gruppvåldtäkter, knarkaffärer, hedersmord, dödshot….

  Jag sympatiserar inte med NMR, men rätt ska vara rätt! Vem är orsaken till att NMR finns? Akilov och hans ”fridfulla” vänner….

 9. Såvida de inte planerar att använda dessa vid gränsen är de bortkastad möda. Det vore bättre med signalpolitik, till exempel sluta ge icke-arbetsinvandring fri tillgång till välfärdssystem, sluta krypa för islamister genom att inte tillåta islamiska symboler såsom moskéer, minareter, begravningsplatser och kvinnlig maskering samt kräva att alla i arbetsför ålder bidrar till samhället. Dock är en stängning av gränsen den mest akuta och viktiga insatsen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: