Pojke hotade flicka med skarp pistol – släpptes fri

BROTTSLIGHET. En 14-årig pojke i Göteborg hotade en jämnårig flicka med en skarpladdad pistol. Han greps – men omhändertogs aldrig av socialtjänsten. Nu har han släppts på fri fot. 

Det var i torsdags kväll som 14-åringen dök upp med det skarpladdade vapnet hos flickan och dödshotade henne. Polisen fick veta om händelsen dagen därpå och gjorde en husrannsakan hos honom. Där hittades pistolen och ammunition. Pojken kunde gripas misstänkt för grovt vapenbrott och olaga hot.

Socialtjänsten tog över ärendet men vidtog inga åtgärder och pojken släpptes ut.

– Socialtjänsten har agerat jäkligt märkligt med tanke på att det finns en målsägare här, säger Anders Klingberg, polis i Göteborg med erfarenhet av ungdomsbrottslighet. .

Flickan uppges vara livrädd.

Socialtjänsten i Göteborg vill inte kommentera fallet utan hänvisar till att lagstiftningens kriterier för att omhänderta någon måste vara uppfyllda.

Polisen Anders Klingberg: Nog fan skulle de kunna skaka fram en plats åt den här 14-åringen

Upprörd polis: Flickan mår väldigt dåligt och är rädd

-Pettersson funderar på pojkens föräldrar. En 14-åring med skarpladdat vapen hemma!!!

Vi de goda, men det blir lönsamt på sikt…

4 thoughts on “Pojke hotade flicka med skarp pistol – släpptes fri

  1. Snälla Pettersson, eftersom jag gillar dina kommentarer mycket högt
    Vill jag komma i åtnjutande av dina tankar om det nya svenska partiet
    ”Alternativ för Sverige”

  2. Undrar när lagens kriterier blir uppfyllda, när snorungen kommer tillbaka om några år och skjuter ett tiotal av sina klasskamrater? Det finns alltid ett ordspråk att följa, men ett visst mått av intelligens krävs för att förstå dem: ”Bättre stämma i bäcken, än i ån.”

  3. Han greps och sattes sedan på fri fot och givetvis fick han ta med sig pistolen hem så han kan använda den vid nästa tillfälle.

Kommentera