IDF oskadliggör fler terrortunnlar

MELLANÖSTERN. IDF, den israeliska försvarsmakten, har funnit och oskadliggjort två stycken underjordiska terrortunnlar i Gaza.

Terrortunnlarna, som uppförts av terrororganisationen Hamas i Gaza, förstördes genom översvämning respektive flyganfall.

Hamas investerar enorma summor och stora resurser i att bygga underjordiska terrortunnlar istället för att investera i Gaza och öka välbefinnande för sina invånare.

-Pettersson hoppas den svenska regeringen är nöjd med resultatet av biståndet.

Läs mer på Jerusalem Post.

TIDIGARE 2018-03-15. Skolor i Gaza kan tvinga stänga för att araberna lägger biståndspengar på terror

MELLANÖSTERN. FN:s skolor i Gaza kan tvingas stänga efter sommaren om FN-organet UNRWA inte kompenseras för det stora underskott som uppstod när USA nyligen drog in sitt stöd på 300 miljoner dollar.

272 000 Gazabarn går i UNRWA:s skolor, och trots att genomsnittet är 40 barn per klass anses utbildningsnivån förhållandevis hög. Barn från Gaza kommer ofta till final i regionala kunskapstävlingar.

-Pettersson säger att Sveriges Radio inte vore Sveriges Radio om de inte skyllde på USA:s indragna bistånd. SR nämner också att stödet inte är mer än vad en lyxyacht kostar för en saudiskt prins.

Men SR nämner inte hur mycket den muslimska terrorrörelsen Hamas lägger på terrortunnlar, raketer, andra vapen, korruption och pensioner till terrorister. SR nämner heller inte att Hamas är terrorklassat, att skolorna lär ut hat och våld och att det kanske bidrar till att alla inte är så pigga på att stödja terrorn…

Inte ett ord om att Hamas gömt vapen i skolor, om anti-semitismen som lärs ut, inte ett ord om uppvigling. Alltså typiskt Sveriges Radio.

Cecilia Uddén har gjort reportaget och om henne har vi skrivit då och då på bloggen…

Nedan en skiss på varor som kom från Israel till Gaza förra veckan. Glöm inte att Gaza också har gräns mot Egypten.

5 thoughts on “IDF oskadliggör fler terrortunnlar

  1. När ska den svenska regeringen sluta att finansiera palestinsk terrorism kan man undra. Det är för djävligt att mina skattepengar går till att bygga terrotunnlar i Gaza.

  2. http://imgl.krone.at/scaled/1670968/vef98b0/full
    Läste i Kronen en verklig 1:a april-nyhet från engelska pressen.
    Soldaten på bilden ovan,skall enligt dem ha dödat en IS-ledare,på ett avstånd av 1,5 km…Inte bara avståndet påstår källan var problemet,det var nämligen mörkt och endast 15 sek lär skytten haft tillfälle,för att träffa.
    För oss som sysslat med skytte,är detta en solklar skröna.
    Förutom vind och kulbana tillkommer exakt avstånd,sammantaget en fullständig omöjlighet !
    Oavsett vilket vapen de använder. Propagandalögn !! 🙁

Kommentera