DN försöker påverka demokratin och få bort en obekväm politiker

INRIKES/MEDIA. Det har stormat runt den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali de senaste dagarna. Bali har bett om ursäkt, och igår misstänkte vi att ”nyheten” kan vara planterad från DN i ett försök att få bort Hanif Bali för hans frispråkighet, om islam och invandringskritik.

Det är uppenbart att PK-media har panik. De försöker sänka en högerpolitiker som vägrar spela enligt vänsterns spelregler. De är syltryggar. 

Hanif Bali förklarar på Facebook: 

Jag har förekommit i DN:s granskning och för att motverka spekulationer vill jag utöver min ursäkt ge full inblick i vad jag har gjort fel och vad som skett.

Måndag 12 Mars
18.20 Får jag ett tips skickat till mig av Chang Frick på Nyheter Idag om en offentlig handling som är en konversation mellan Patrik Oksanen och UD daterad den 5-13 februari som handlar om att försöka sälja in en intervju. I efterhand har jag förstått att det är vanligt att UD säljer in nyheter på detta sätt, det kände inte jag till och därför reagerade jag. Jag sparar ner den offentliga handlingen. Jag blir dagligen bombarderad av journalister och medborgare som hör av sig med länkar, tips och material.

Något senare läser jag Patrik Oksanens artikel på Helahälsingland.se och tycker att den är bra. Jag skriver: ”Väldigt bra artikel av Oksanen, däremot hade det varit lite mer transparent om du hade sagt att intervjun i fråga såldes in av UD.” Jag bifogar skärmdumpen på konversationen mellan UD och Oksanen.

20.45 hör Henrik Sundbom av sig på Facebook och påpekar att det är väldigt vanligt att UD säljer in intervjuer – jag visste inte det. Han frågar om det är jag som begärt ut handlingen från UD. Jag skriver till honom att jag fått den från en bekant.

21.00 Jag får samtal av partiet som påpekar att Oksanen är väldigt utsatt och att det är en dålig tweet. Detta leder till att jag raderar tweeten omedelbart.

Tisdag 13 Mars
På morgonen träffar jag gruppledare Tobias Billström och han markerar tydligt att tweeten inte var ok. Jag håller med.

Onsdag 14 Mars
På onsdagen ringer jag Patrik Oksanen och ber om ursäkt.

Fredag 16 Mars
Jag blir uppringd av DN och de frågar mig varifrån jag fått den offentliga handlingen och varför jag raderade inlägget. Jag är väldigt vag i mitt svar då jag tyckte att det var olustigt att ge upp källan.

Mina fel: – Jag borde varit mer kritisk och tänkt igenom vad konsekvenserna av tweeten var, om vilka krafter det skulle gynna och trigga. – Att jag inte sa att källan var Chang Frick och Nyheter Idag.

Jag delar ofta material och tips från journalister från Svenska Dagbladet till DN – antingen offentliga eller privata. Jag brukar inte outa dem. Men för att bringa klarhet i den rättfärdigade kritik som riktas mot mig så hoppas jag att denna insyn kan ge klarhet och transparens.

Att insinuera att jag skulle vilja pusha Kremls agenda är helt verklighetsfrämmande. Jag har enbart yttrat mig kritiskt om Putins Ryssland och en enkel sökning på alla plattformar jag deltar i kan styrka detta. Därför är det extra beklagligt att jag riskerar ha gynnat denna agenda.

I grunden handlar affären om att jag på min kanal delat en offentlig handling som begärts ut av journalist från Nyheter Idag. En lärdom från detta är att jag måste vara mer kritisk när jag granskar material jag publicerar.

Jag hoppas innerligen att ni kan förlåta mig för detta.

Väl mött, Hanif Bali

-Pettersson sammanfattar. Hanif Bali kritiseras för att han publicerat en offentlig handling! Det är detta som är framtiden om regeringen lyckas få igenom sin grundlagsändring. De offentliga handlingarna ska bara få läsas  av ”godkända” personer.

16 thoughts on “DN försöker påverka demokratin och få bort en obekväm politiker

  1. Som alltid är det en mycket vältalig och korrekthetssträvande Bali vi ser. Emellertid hade det med tanke på den höna som konstruerats av en enda fjäder, varit mer respektingivande om den ståndaktige moderaten icke bugat sig fullt så djupt inför belackarna.
    Förståeligt nog märks en viss nervpåfrestning som genomsyrar apologin, vilken inte ens den bålde Bali kan förhålla sig oberörd inför.
    Andreas 🙂

  2. Katie Hopkins samtalar med Tucker på Fox, undrar precis som hon själv säger ”, hur länge får hon vara kvar i landet” ?

  3. Nu fattar jag ingenting! Vad gjorde han för fel eller vad bad han om ursäkt för?

  4. Hanif ! Du är absolut Sveriges bäste moderat , nummer 1 utan tvekan !!!! Stå på dig . !!!! 👍

    • Hanif Bali är Reinfeldt’s och Kristersson’s motpol, vad gör han i M, SD eller AfS, vore det logiska valet för honom.

  5. Det stormar rejält hos DN.

    Nyheter Idag har en långartikel.

    ”Det vet jag inte, det har jag ingen aning om”: DN-journalisten svarar om påstådd signalspaning mot UD”

    DN-journalisterna Mattias Carlsson och Josefin sköld vilseleder läsarna i en artikel om påstådd signalspaning mot Utrikesdepartementet. När Nyheter Idag konfronterar Carlsson med att han vilseleder läsarna blir han upprörd i telefonen och insinuerar att Zackrisson hackat Oksanens mejl

    https://nyheteridag.se/det-vet-jag-inte-det-har-jag-ingen-aning-om-dn-journalisten-svarar-om-pastadd-signalspaning-mot-ud/

  6. Dumokrati har tagit över demokratin i landet.
    Slaskmedia sätter agendan medan våra sk politiker inte duger till att leda landet.

  7. Så efter grundlagsändringen hade Hanif gripits, fått en summarisk rättegång utan nämndemän med (som det faktiskt redan är idag…) domare tillsatta av regeringen och sedan kastats i fängelse på obestämd tid för ”brott mot rikets säkerhet”… så han hade kunnat begära nåd efter att ha hjärntvättats i tre år med DDRadion som enda sällskap i sin isoleringscell.

    Gulag 2018. Va? Har de inte rensat ut Solchenitzyn än från biblioteken?

  8. Ja, diktaturen ett steg närmare.

    Vi upplysta förstår vad som sker, och vilka som ligger bakom denna väg mot ett samhälle, som bygger på korruption, angiveri, lögner och ökad kriminalitet.

    Vill ni ha ett sådant samhälle !?
    Eller ett samhälle som bygger på:
    ÄRLIGHET – VISDOM – FÖRSTÅND – RÄTTVISA – VERKLIGHET

    VAL 2018…..för en framtid mot färre brott och mer förstånd !

    Hanif Bali…tack för att du ser, lever och agerar ! 👍
    ( Hanif…..även solen har fläckar 😁 …. DU ÄR BRA ! )

    Ps. Det spelar ingen roll om du är, vit, svart, gul eller röd….det är hur du agerar, tänker och behandlar andra människor/djur, som avgör om du är värdig ett eget liv.

  9. Helt OK, ingen fara på taket, Hanif Bali.

    Du har ju bett om ursäkt och gjort rätt för dig.

    Att DN skulle be om ursäkt för en del ”misslyckade” reportage, är nog en utopi.

Kommentera