Stäng

Varför kallas nazister högerextrema och högerextremister för nazister?

MEDIA. Ni vet hur det brukar låta i SVT, SR och de andra medierna. Nazister och/eller högerextremister drabbar samman med motdemonstranter. Ofta benämns dessa ”motdemonstranter” som den goda sidan även när de börjar bråka och demonstrerar utan tillstånd. 

Börjar man nysta i det hela så kallas i princip allt och alla som är emot vänstern, SVT och SR för  nazister, fascister, rasister och högerextremister oavsett vad de tycker.

Faktum är att det som idag kallas nazism, från det Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiet (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) och det parti som Adolf Hitler representerade var socialister.

Deras ideologi var Nationalsocialism som kallas nazism.

Det var klassisk vänsterpolitik, liknande kommunismen: full sysselsättning med skattefinansierade statliga jobb, gratis skola, sjukvård och omsorg – finansierat med höga skatter.

Alla företag kontrollerades av den nazistiska staten. Fri företagsamhet existerade inte i Nazityskland. Herr Hitler kom till makten i Tyskland med hjälp av kommunisterna. Nazism var och är en vänsterideologi. Inte högerextrem.

Nazismen kan summeras i dessa punkter:

 • Nazisterna ansåg att demokrati och kapitalism var misslyckade.
 • Nazisterna var uttalade anti-kapitalister och socialister.
 • Nazisterna kontrollerade alla företag.
 • Nazisterna bedrev sin socialistiska politik med höga skatter.
 • Nazister var fientligt inställda mot kyrkan.
 • Nazisternas ”rasfiender” var bl.a. judar och homosexuella.
 • Nazisterna ansåg att judar var skyldiga till kapitalismen och därför måste judarna utrotas.

”Vi är socialister, vi är fiender i dagens kapitalistiska ekonomiska system för exploatering av de ekonomiskt svaga, med sina orättvisa löner, med sin ojämn utvärdering av ett människa i enlighet med rikedom och egendom i stället för ansvar och prestanda, och vi är fast beslutna att förstör detta system under alla förhållanden. ”- Adolf Hitler (1927)

Det är här SVT, SR och de andra får problem. De är vänster och socialister.

Inom högern och högerextremismen är man motståndare till socialism, där faller argumentet att högerextremismen skulle vara nazistisk.

Höger och högerextremism, är konservativa, alltså värnar högern traditionella värden, normer, institutioner och nationen. De konservativa, högern, vill skynda långsamt så man inte slår sönder något som fungerar bra. Det kan man knappast påstå att nazismen, socialismen eller kommunismen gjorde.

-Pettersson säger för att inte bli för långdragen att PK-medierna inte har täckning för att kalla högern, de konservativa, för rasister, nazister, fascister och allt annat. Det är något de använder när argumentet är slut…

Ett rött J. En svensk socialdemokratisk idé.

17 reaktioner på “Varför kallas nazister högerextrema och högerextremister för nazister?

 1. Kontraproduktivt……..inget mer.
  Slå upp ordet kära PK-patrask så inser ni snart att ni går alternativmedias ärenden.

  Som historien om skorpionen som sticker grodan när de ska över ån. Men du lovade ju att inte stickas säger grodan, varefter skorpionen säger att han ine kunde låta bli, eftersom det ligger i hans natur.

 2. Kan inte media nu i ”fakenews”-tider, beskriva vad en motdemonstrant är?

  Jag vill veta det.

 3. Varför suffixet ”-extrema” om åsikter till höger?
  Det förkommer sällan om företeelser till vänster.
  Det tyder på att det är folk med vänsteråsikter som dominerar media.

 4. Kommunistdräggen på SVT använder dessa förklenande ord
  om alla som har något negativt att säga om samhällsutvecklingen,
  samtidigt så kallar dom vänsterdräggen hovsamt för motdemonstranter
  istället för dom, ligister det är.

  1. Tror det finns två orsaker….
   Den första är att alla dessa skribenter,fått lära (om de ö.h. skolats) att vi som klarar oss utan Socialismen (i alla former röd el.grön),är extrema av på ett,eller annat sätt.
   Den andra är att dessa yngre årgångar saknar ordförråd.Därav orden krassa,överlägset,sjuka,jätte,maxa,jobbiga,Trump och Putin. Vad är då enklare,än att nämna samma gamla uttjänta fraser,och lägga till ordet ”höger” framför ? Månadslönen räddad ! 🙂

 5. De maktfullkomliga svenska politikerna som själva kallar sig för en elit har nu svårt att förstå att svensk befolkning vänder dem ryggen. Hot och hat är fel men politikerna inser inte själva att de är orsaken till polariseringen i samhället. Den skapade gruppen # vimåsteprata är endast ett bevis på deras oförmåga att inse verkligheten. De har fallit från sina höga hästar och nu är det deras ”valboskap” som de ser det, som nu säger ett sanningens ord.
  Att få till en dialog innebär att båda parter är lyhörda men anser inte att politikerna nått tillräcklig mognas för att inse det.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2018/03/12/ett-gammalt-fult-och-elakt-troll/

 6. Jag tror den enkla sanningen är att Nazist är ett skällsord, en nedvärdering av personen ifråga. Precis som rasist. Den politiska vetenskapen har konstaterat att det inte finns raser, islam har aldrig varit en ras, ändå är man rasist när man uttalar sig negativt om islam.
  Och en mycket informativ och lärande artikel, som vanligt. Tack så mycket Pettersson.

 7. Inte bara SD som jobbar för att bli alltmer PK, även Le Pen i Frankrike försöker nu att bli mer rumsren och tror att ett namnbyte på partiet är modellen precis som Sveriges kommunister en gång trodde när de tog bort två bokstäver i partinamnet !
  Inte helt enkelt att i längden inte tillhöra PK-FAMILJEN om man vill överleva i politiken, till slut måste man tydligen krypa till korset.

 8. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Enligt vår mening är det fel att kalla enskilda personer för fascister när de endast kritiserar förd politik.
  Fascism är däremot något som utövas av makten och som kräver av varje medborgare att rätta in sig i leden utan att visa tillstymmelse till kritik. Kritiken slås antingen ner med våld eller med andra mer subtila metoder som att frånta samhällsmedborgaren dens levebröd eller att uteslutas på olika sätt ur samhällsgemenskapen.

 9. Dags att lägga ”höger-vänsterskalan” på hyllan. Vi borde istället tala om kollektivistiska och liberala ideologier. Liberal i ordet ursprungliga och rätta betydelse, med andra ord inte folkpartistiskt liberal. Då kan vi foga kommunism, kommunism light (socialism), fascism, nationalsocialism, zionism och islamism till de kollektivistiska och liberalism, konservatism och nationalism till de liberala. De högerextrema skulle då bli libertarianerna, en samling icke-våldsbenägna distingerade gentlemen.

 10. Och Expressen passar lägligt på att bunta ihop Fabian, Granskning Sverige med NRM, förintelseförnekare, våldsvideos från NMR när de går till attack mot Google och YouTube.

  1. När sedan de båda Google o. YouTube nekar att följa dem,inleder den snart utdöda skitblaskan X-pressen,en kampanj mot dem !!
   Storhetsvansinne i klass med Wallström & Co… 🙂 😉 🙂

 11. Helt riktigt. Nazism (och fascism) är inte högerideologier. Det är den segrande internationella socialismen som skrivit om historien.
  international och national-socialismen är (precis som fascismen), kollektivistiska, centralstyrda anti-demokratiska ideologier. Detta står i total motsättning till högern som står för individualism och fri kapitalism.
  International och national-socialismen är egentligen bara två fraktioner av socialismen.

  1. Ja och dessa extrema vänstervåldsverkare är helt legala och fullt accepterade i dagens flumSverige till skillnad mot den hotfulla hemska och s.k populistiska extremhögern som är kritiskt till en ansvarslös totalt okontrollerad massinvandring !!!!!
   SD är väl ett sådant där otäckt extremt parti ute på yttersta högerkanten som alla ska frukta, nog verkar det så i alla fall när man lyssnar på 7 klövern deras knähund PK-media och det övriga hycklande mångkulturälskande svenska etablissemanget ?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: