Kommunpolitiker klokare än de i riksdagen…

ISLAM. Mjölby kommun stoppar uthyrning av burkini efter förslag från Sverigedemokraterna. Beslutet tas i kultur- och fritidsnämnden nästa vecka. ”Ett litet men symboliskt ställningstagande.”

– Det är vårt ansvar att arbeta för ett jämställt samhälle och människors lika värde, säger Anneli Sjöström (C), vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Mjölby, till SR P4 Östergötland.

Frågan om stoppet på Lundbybadet togs upp av Sverigedemokraterna 2017. Efter partiöverskridande samtal har man kommit fram till ett förslag samtliga partier nu ställt sig bakom.

– Vi vet att flickor som lever i en hederskultur riskerar att begränsas och att inte tillhandålla burkini på Lundbybadet är ett litet men symboliskt ställningstagande mot dessa begränsningar, säger Sjöström.

-Pettersson konstaterar att lokalpolitikerna är klokare än de i riksdagen som vägrar samtala med SD även när de lägger bra förslag…

 

Självklart bär de muslimska damerna tält frivilligt…

12 thoughts on “Kommunpolitiker klokare än de i riksdagen…

  1. Klokare det vete faan men dom får ju ta hand om allt skit som rikspolitikerna tvingar på dem.

  2. Kan bara instämma i det , Pettersson skriver.

    ”Att lokalpolitikerna är klokare än de i riksdagen.”

    Det har alltid varit så och kommer så att förbli.

    För en lokalpolitiker lever både närmare verkligheten och människorna i sin egen kommun. Gäller i de flesta kommuner, förutom storstäderna, där de tråkigt nog, beter sig ungefär som ”det avskärmade riksdagsfolket”.

    Så storleken har betydelse………………..

    • kan vara så att kommunpolitikerna lever lite närmre verkligheten än Rikspolitikerna? Fast där finns en hel del kufar där också!

  3. Gäller inte Hässleholm där tillhandahåller kommunen burkinies, bjuder över mot kommuninvånarna och köper in lägenheter med kommuninvånarnas inbetalda skattemedel.

Kommentera