Kina försöker att förebygga ”problem” från muhammedanerna

Kinesiska muslimer måste skyddas mot den krypande islamisering, inklusive moskéer som kopierar utländska stilar, och de måste sträva efter att utöva sin tro på ett mer kinesiskt sätt, sade en ledande kinesisk islamisk tjänsteman på lördagen.

Kina är hem för ungefär 20 miljoner muslimer, de flesta bor i västra delen av landet, Xinjiangs Uighurs som talar ett turkiskt språk.

Medan Kina officiellt garanterar religionsfrihet har de under de senaste åren skärpt kontrollerna i täta  muslimska områden, oroliga för radikalisering och våld.

En talesman för Kinas regering säger att: ”Man stöter sig på att vissa moskéers byggnadsstil blint följer utländska modeller och i vissa områden har begreppet halal blivit vanligt och religionen stör det sekulära livet. Islam i Kina måste upprätthålla den framgångsrika erfarenheten av att bli mer kinesisk, ledas av kärn-socialistiska värderingar och motsätta sig radikalisering. Religiösa metoder, kultur och arkitektur av religiösa byggnader måste vara kinesiska i natur och stil”.

NST

 

8 thoughts on “Kina försöker att förebygga ”problem” från muhammedanerna

  1. Det Kina ser som ett problem ser Sverige som en ”utmaning” eller till och med en tillgång….

  2. Tur att Sverige inte är Kina, då skulle svetsaren Lövet kunna sitta kvar vid makten på livstid !!!!

  3. Tur att Sverige inte är Kina, då skulle svetsaren Lövet kunna sitta kvar vid makten på livstid !!!!

  4. En sund och självklar målsättning våra av PK-pesten gravt infekterade breddgrader borde ha tillämpat från första början, om makthavarnas uppvisningssvammel gällande integration skulle ha bedömts trovärdigt.

    Globalismens strateger har naturligtvis varit väl medvetna om den islamistiska agendans programpunkter och taktiskt utnyttjat gemene mans okunskap, vilken i kombination med godtrogenhet, andlig lättja och intellektuell slöhet, berett den namnkristna civilisationens största hot, den våldspräglade islamismen, carte blanche att avancera.

    Att etablera ett scenario karakteriserat av instabilitet, aggressiva meningsmotsättningar och kännbara attacker mot den allmänna samhällsmoralen, är de mefistofeliska metoder magnaterna begagnar i kampen för ett planerat världsherravälde och total medborgarkontroll.

    Att invagga massorna i falsk trygghet och manipulera den fria viljan och tankeförmågan, har högsta prioritet bland de användbara tjänstehjon som sålt själ och värdighet för att visa trollkonster å etablissemangets estrader.

    Ett chippat, vaccinerat och multikulturellt dårarnas paradis, där den förslavade befolkningens IQ-kapaciteter inte får överstiga den av oligarkerna stipulerade nivån – något som de svenska skolorna generellt fokuserat på under de senaste decennierna.

    Fina framtidsutsikter som kineserna uppenbarligen motsätter sig 🙂
    Andreas.

  5. Läste en kurs på ett svenskt universitet om våld. Det var mycket våld i Kina, upplopp vid brist på ris etc. Gissa vilken grupp som höll på med det?

    • När läste du den kursen ?? Länge sedan?? Avsåg det nutid eller mao tiden eller straxt efter honom ??
      Har själv bott mer än 1,5 år i Kina, ungefär halva tiden i Shanghai och sedan i en liten stad cirka 100 mil sydväst o Shanghai, Aldrig nån brist på mat, fanns hur mycket som helst!
      Naturligtvis finns en massa annat att kritisera kina i kineserna för, men brist på mat var det absolut inte.

    • Gissar på infödda icke muslimska kineser, kan det vara någon annan grupp ?
      Inte muslimer i alla fall eftersom islam enligt dem själva och övriga islamälskare är en fredlig religion !
      Se bara i Sverige, aldrig hör man talas om att muslimer ligger bakom något negativt i samhället utan tvärtom så är ju denna grupp enligt 7 klövern och det övriga mångkulturälskande etablissemanget Sveriges räddning och våra pensionsräddare.
      Heja dårhuset Sverige och 7 klöverns trygga 87:a, snart September och ett ödesval !!!!!

Kommentera