Grundlagsändringen – vad står på spel?


DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Grundlagsändringen som föreslagits av regeringen är både kontroversiell och gravt underrapporterad. Henrik Jönsson går igenom argumenten för och emot, och förklarar varför detta förslag inte bör genomföras i sin nuvarande form.

-Pettersson undrar varför en ändring av grundlagen inte rapporteras i någon större utsträckning av de stora medierna? Svaret måste bero på att de vill tysta de små oberoende medierna som Petterssons och andra…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


51 responses to “Grundlagsändringen – vad står på spel?

 • GO

  Varför kommer jag att tänka på Nazi Tysklands bokbål?

  Gilla

 • Billy Boy

  Anne Ramberg om IT-jättarnas ansvar: Måste våga sätta ner klacken.

  Google och Facebook har inget ansvar för brott som begås på deras plattformar, enligt Anders Ahlqvist på polisens nationella IT-brottscentrum:

  – Jämför med att någon kör för fort, inte skulle vi ställa krav på Trafikverket eller biltillverkaren att ta ansvar för detta?

  Advokatsamfundets Anne Ramberg håller inte med:

  – När IT-bolagen blir uppmärksammade på det och ändå inte tar bort det, då tycker jag att de kan ställas till svars, säger hon.

  Läs gärna vidare på länken nedan.

  https://unv.is/expressen.se/nyheter/anne-ramberg-om-it-jattarna-maste-vaga-satta-ner-klacken

  Gilla

 • Suzie

  Från Katerina Janouch blogg idag;
  ”Hotet mot yttrandefriheten, del 4: Om grundlagsändringen går igenom kan alla kritiska röster tystas”.

  Skriv på namninsamlingen som Johan Westerholm och Helene Bergman står bakom.Sprid till alla ni kan och låt denna budkavel gå vidare ut i vårt arma land så att så många som möligt får tillfälle att skriva på,det gäller vår yttrandefrihet som nu är i stark fara då de mörka djävulska krafterna som har makten vill tysta alla kritiker till den förda fullständigt galna landsomstörtande politiska massinvandringsideologin med alla dess fasansfulla negativa konsekvenser för vårt folk och land.

  https://www.stoppagrundlagsandringen.com/namninsamling

  Gilla

 • Gus

  Trump stod upp mot ondskan och blev president. Vi står upp gemensamt i september och ger ett rungande JA till SverigeDemokraterna !

  Gilla

 • Punto

  Enligt Expressen läggs Veckans Brott ner i kväll. Det går ju inte att ha ett populärt och mot samhällsfunktioner kritiskt program i SVT. Utan någon Belinda med utvalda påhejare på en läktare.Censuren har börjat.

  Gilla

  • Matte

   Leif GW:s beslut och vill trappa ner.

   Frågan är vad som kommer härnäst för det blir svårt att ta över efter GW:s rakryggade kompetens.

   ”Veckans brott läggs ner – i kväll sänds sista avsnittet”

   SVT:s populära kriminalprogram Veckans brott läggs ner. Efter 16 säsonger blir kvällens sändning det sista programmet någonsin.
   – Det är jättesorgligt, men vi slutar på topp, säger Camilla Kvartoft om att i kväll ta farväl av tittarna.

   Under tisdagen kom nyheten att SVT:s långkörare och tittarsuccé Veckans brott läggs ner efter en sista sändning samma kväll.

   – Ja, i kväll sänds det sista avsnittet av Veckans brott. Det blir en känslosam stund i programmet ikväll klockan nio, säger Annika Hamngren, projektledare på SVT Dokumentär.

   Annika Hamngren säger vidare att det varit Leif GW Perssons beslut att sluta med programmet.

   – Vi vet inte mer än att han tyckte att det var dags att göra det efter sexton säsonger och 160 program och att han ville sluta den här framgångssagan på topp. Leif har pratat en tid om att trappa ned och vi har inte velat se den dagen komma, men nu har den kommit, säger Annika Hamngren till Kulturnyheterna.
   https://www.svt.se/kultur/veckans-brott-laggs-ner-ikvall-sands-sista-avsnittet

   Gilla

  • Matte

   ”Leif GW går över till TV 4.”

   I går gjorde den folkkäre kriminologen Leif GW Persson sitt sista avsnitt av Veckans brott i SVT, som sänts i åtta år. I dag kom beskedet att han istället går över helt till TV4.

   – Det är väl inget konstigt, folk byter ju jobb hela tiden? säger Leif GW Persson när Ekot ringer upp.

   Han ska återkommande vara med i Nyhetsmorgon och utöver att fortsätta med GW:s mord ska han också arbeta med ett nytt aktualitetsprogram. Men hur programmet kommer utformas är inte klart än.

   – Jag funderar på det hela tiden, men så fort jag funderat färdigt så kommer alla få ta del av de tankarna, men jag har inget som jag kan avhandla nu så att säga, säger Leif GW Persson.
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6906635

   Gilla

 • Magnus 2

  En bra sökmotor att använda istället för Google. Den går inte att spåra och är ett verktyg för att yttrandefriheten ska råda enligt Svensk lag. De är snart val och de kommer att bli en jakt på alla oliktänkande. Folket anmäls på löpande band för att dom utrycker sanningen. Vi måste skydda oss själva och inte luras in i några fällor.

  https://duckduckgo.com/

  Gilla

 • Matte

  Frågan är om hon på Expressen förstod Ninas sarkasm med sitt samtal.

  Nina har ringt till Expressen med ”Tips”.
  Ang. om G S material finns utlagt.
  Lyssna på hennes suckande.
  ”-……det var bra att du ändock ringde in om det”
  Nina ställer följdfrågor och hon är inte rätt person samt heller inte vill svara på utan hänvisar till mail.
  Så att det kommer till ”rätt” person.

  ”Tipsar Expressen om GS öppna mediaarkiv”

  ”När Granskning Sverige togs bort från plattformen var det med hänvisning till upphovsrätten. DN och Expressen hade anlitat en advokat som kontaktade Youtube. Orsaken var att Granskning Sverige illustrerat vissa av sina samtal med skärmavbilder av artiklar från tidningarna de kritiserade. Det är en metod som är praxis hos nästan alla medier och har stöd i citaträtten, som är en inskränkning av upphovsrätten. Det är mycket möjligt att en domstol hade godkänt även den här användningen som del av en kritisk diskussion.”

  Gilla

 • Villy

  Sverige är nu rena Weimarrepubliken, senaten i Romarriket, Nordkorea och DDR.
  Det kommer snart och smälla riktigt ordentligt i landet. Är det inte islamister som ligger bakom så kommer det att vara Svensson.

  Hårresande lagförslag smygs igenom. Nu senast var nymoderaterna förbannade för att det uppdagades att de stödjer förslag till ny lag. Vi får väl se, Kristersson har svängt 180 grader i många frågor. Sedan har han frekvent svängt 180 grader igen. Ett antal gånger.

  Karln vet nog inte riktigt varken var han är, eller vart han är på väg. Verkar vara dagsformen som avgör.

  Gilla

 • Lena

  Fantastiskt bra analys av likheter mellan två system som känns igen.
  https://www.morpheusblogg.se/2016/12/28/ddr-sverige-2/
  Alltmer för varje dag som går tyvärr.

  Gilla

 • Jack

  Man saknar ord. Den som inte rösta på SD i höst, mot denna galenskapen, måste vara hjärnskadad.

  Gilla

 • Punto

  Det är en konstig tid vi lever i. Gamla stoltheter över vår fina yttrandefrihet och pressfrihet är borta. De som skylls för att vara nazister vill inte ha någon censur utan det är alla andra som säger sig vara liberaler som trycker på. Alla stora mediebolag har en kartell att tycka lika.

  Dessutom lär justitieministern ha kallat mediecheferna till Rosenbad för överläggningar. Under VK2 så kallade Gustaf V på Torgny Segerstedt för att påverka hans skriverier. Segerstedt vek sig inte utan fortsatte som fri journalist. Nu är det andra tider och syltryggar som chefer.

  Gilla

 • Lena

  Det duggar tätt nu , västerlänningar som inte blir insläppta i UK på grund av sin önskan om yttrandefrihet.
  https://samnytt.se/kanadensisk-journalist-nekades-resa-in-i-storbritannien/
  Finns också information på ”fria tider”.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Polisen och åklagarmyndigheterna måste anställa 10 000 personer för att hantera alla anmälningar mot Tweets och Facebook-inlägg….

  …för allmänheten kommer att bli HÄPNA över vad man inte kommer att få lov att skriva om regeringen och läget i landet. Alla bloggare … registrera er redan nu på en utländsk, helst utomeuropeisk blogg, så att ni undkommer den svenska juntans allt fler tentakler.

  … eller så lägger de ALLA ANDRA anmälningar som inbrott, våldtäkt, rån mm på hög eftersom de prioriterar brott mot de nya censurlagen.

  Gilla

 • (((?)))

  Detta är vad som står på spel.

  Gilla

 • Bosse S

  Pengarna till de etablerade och godkända medierna är i fara, därför tystnaden. Man vill säkra sina inkomster till vilket ruttet pris som helst.

  Gilla

 • Stenbock

  Det börjar alltmer påminna om kommunistiska Kinas väg.
  Är nästa beslut här i Absurdistan,att införa evigt styre (utan tidsbegränsning) under socialistisk ledning,med benägen hjälp av ”arbetarpartiet M” ?

  Gilla

  • Orvar d.ä.

   Vår Store Ledare Löfven har flera gånger proklamerat att han kommer att sitta kvar som statsminister, oavsett valutgång.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad är på gång ?
  PK-FAMILJEN är rädd för att sanningen ska komma ifatt dem vilket den alltid gör till slut så nu gäller det för 7 klövern att mota Olle i grind !
  Det här är bara början på en framtida total svensk censur mot icke politiskt korrekta åsikter, snöbollen är i rullning.

  Gilla

  • Realist

   Vi som innevånare måste nog söka stöd hos Trump tror jag iaf !!
   Eller kanske Putin !!!’
   Välj vilket ni vill alla som är bäst att söka stöd hos !!!

   Gilla

 • 325mortsalvreten

  tack for allt du och din familj har folket (dom flesta) med er.

  Gilla

 • Gus

  Listan är lång på förtryckare genom tiderna, Stalin, Hitler, Mao, Pott mfl. Alla högg dom huvudet av sitt folk. Men tyranner faller oftast i egen grop, när godheten och sanningen hinner ikapp.

  Gilla

  • Realist

   Och tyvärr kan vi lägga till en statsminister som heter Stefan Löven och det skriver jag under med mitt personliga namn till denna näthatsgranskare som börjat göra de riksdagstrognas uppgift.
   Se om näthatsgranskaren på friatider.se så kan ni se vilken det är !!!

   Gilla

 • ossie

  Helt klart att politikerna vill kunna med lagens hjälp dölja alla skandaler och misslyckanden för väljarna. Liknar mer och mer en totalitär stat.

  Gilla

 • Lena

  Någon som litar på en enda av självberikarna. Lång eller kort( som den här figuren)?

  Nej, ni har samtliga förbrukat det kapital som det ”godtrogna” folket trodde att ni förvaltade för våra kommande generationer .
  Förakt !!

  Gilla

  • Tony

   Så gick det till även när Wanja Lundby Wedin skaffade
   attraktivt Sommarvistelse på en skärgårdsö, dom
   är ganska lika Sossar och Moderater. Och lika fega
   är dom när dom ställs inför faktum, då går dom där ifrån.
   har enbart förakt till övers för sådana figurer!

   Gilla

 • Matte

  Censuren har redan sats igång av Expressen och DN.
  Samt vänstern har gett hot mot Fabian och familjen.
  Men G S reportage finns kvar på arkiv.

  Arkivet (alla filer på samma plats för enkel nedladdning)
  Gå in på denna:

  Fabians konto på YouTube har de också helt stängt ner.
  På Fabians sida står mer rött:

  ”Kontot har avslutats på grund av brott mot YouTubes riktlinjer för mötesplatsen.”

  Fabians avsked på G S:

  ”Fabian Fjälling berättar att han lämnar Granskning Sverige och all annan offentlig verksamhet efter att han och hans familj fått motta hot i samband med medias hatkampanj mot honom.”

  Fabian Fjällings avskedsuttalande

  Gilla

  • Lena

   Tack Matte, för att du uppmärksammar en sanningstalande person, han har tyvärr tillsammans med sin familj fått utstå det vidriga i klippet, utan att ha begått ett enda brott.
   Vad kallas det ……………..

   Gilla

   • Realist

    Ja det är priset på att säga sanningen i dagens Sverige !!
    Förstår du det Stefan Löven kommande från Ådalen där personer blev ihjälskjutna för att de gick í ett demonstationståg av SVERIGES MILITÄRA FÖRSVAR !!!

    Gilla

   • Lena

    Realist :
    Han Stefan L satt på SSU-sunken någonstans i Norrland, drack mellanöl och diggade Che guevara.

    Gilla

  • Tony

   Ynkryggarnas pyrrhusseger!

   Gilla

 • Fyllfinnen

  Löfven om Nordkorea: Kim Jong-Un litar på mig
  Det är väl klart att Kim Jon-Un litar på Lögnen Lövet, han har hittat sin medpart att tysta sina medborgare. Kanske t.om Kim får några nya ide´r av Lövet och 7-klövern

  Gilla

  • Mia

   Nordkorea litar på Sverige sa han.

   Sverige har en ambassad i Nordkorea sedan en massa år tillbaka och det kanske spelar en viss roll.

   Gilla

 • Sara från Skåne

  Grundlagsändringen är beställd av PK-media som förbundit sig att som kompensation sluta granska makthavarna.

  Vi ser ju redan nu hur de försöker strypa Google och Youtube.

  Gilla

  • Anders S

   Google och Youtube följer ju villigt, har inget till överens för dem, inte en gnutta bättre än makthavarna övrig mainstream media, snarare värre om man tänker på deras dominerande ställning.

   Gilla

 • age

  Jag insåg moderaternas inställning långt innan Reinfeldts avslöjade sin
  tidiga degenerering av omdömet (Alzheimers?) med uttalandet;
  ”Öppna E R A hjärtan!”

  Om jag var läkare skulle jag rekommendera trafikverket att dra in hans körkort omedelbart!

  Som representant för ett svenskt, politiskt parti borde detta ha resulterat i en kraftig reaktion, åtminstone från partiet!

  – Men 87% av vår, röstberättigade befolkning är ju inte kapabla att
  analysera vad ett sådant uttalande innebär.
  – Om än kort, så kräver det en viss kapacitet i hjärnbarken för att
  dra ut konsekvensen av sentensen.

  Gilla

 • Torleif

  Hur ska dom kunna tysta Internet? Helt omöjligt. Lycka till.

  Gilla

  • Stenbock

   Tror du ???
   Det finns många länder som spärrar av delvis, och även de som förbjuder helt ! Turkiet,Kina,Kuba,N-Korea,och flera andra…
   Bl.a. finns det material som visas i EU-länder,men som är stängda för oss i Absurdistan !

   Liked by 1 person

 • Punto

  Ulf Kristersson har redan visat sitt rätta jag. Han röstar för censurlagen. Har han verkligen stöd av riktiga moderater?

  Gilla

  • Joy

   Vad är en riktig moderat idag? De är en av de mest pk och sektliknande, särskilt med Kristers som partiledare. Batra var ju ett under av klokhet jämförelsevis.

   Gilla

   • Punto

    De som värnar om Sverige och svenskarna som man gjorde före Reinfeldt och Kristersson i regeringen.

    Gilla

   • Kenth Andersson

    En riktig moderat är patetisk mytomanisk och mångkulturälskande och icke att lita på vilket det i och för sig inte går att göra på någon politiker från V till SD, man undrar vad Gösta Bohman skulle sagt om han hade sett sitt högerpartis öppenhjärtliga utveckling fram till idag ?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: