Funderingar

Här har ni två saker att fundera över resten av dagen. 

Det handlar om jobb och musik.

Angående regeringens nya etableringsreform, så undrar jag om arbetsgivarna tänker anställa fler medarbetare än vad verksamheten kräver eller om reformen kommer att slå undan benen på andra som söker jobb eller går ut i arbetslöshet?

Jag har inte sett Melodifestivalen sedan tonåren då tjejerna i gänget tvingade oss hårdrocksälskande grabbar. Igår hade man tydligen en kör med nyanlända som man propagerade för. Stämmer det? I sådana fall undrar jag över SVT:s syfte med det?

Ville man visa att också män och kvinnor från länder utanför Europa kan sjunga, eller ville man visa att svenska körer skulle försvinna om vi inte har en överdimensionerad asylinvandring? Eller var det bara så att vårt ”politiska” public service-företag ville bidra till den kommande valrörelsen?

Fundera gärna och återkom med svaren.

8 thoughts on “Funderingar

  1. Vill inte, orkar inte och har inte tid att offra på att titta på det där spektaklet.
    Kan därför inte ge något utlåtande.

  2. Även mycket ”svensk musik” som spelas i radio känns ”mångkulturellt”; utländska namn, ”nysvensk” brytning. Det får mig att undra om inte det också är för att visa oss att vi skall älska mångkultur.

    (Fast för min del är det inte mycket av detta jag tycker om att lyssna på, och att det är mycket ”autotune” och rapping gör inte att man tycker bättre om det direkt, tur det finns internet så man kan hitta utländska artister/grupper som man tycker om istället)

  3. En slags apartheid mot Svenskar kan man på sätt och vis kalla det för. De blir utvalda för att de inte tillhör gruppen infödda Svenskar. Det kan låta gulligt och vara oskyldigt välment, men om hela samhällets styrande myndigheter systematiskt måste gå i den riktningen, kan det bli ett rent helvete att vara infödd Svensk, om det inte redan är det? Det är därför viktigt att folk inser de problem vi har innan valet. Hur länge till stoppar den Svenska modellen innan alla kommuner är i ekonomiskt underskott? Hur länge tål Svenska folket ideliga skattehöjningar, som inte höjer välfärden utan bara skall hålla den över ytan.

  4. Som vanligt anser sig de egenmäktiga Mello-ansvariga på SVT veta bäst vad publiken ska ha:

    Delcitat

    Trots sjunkande tittarsiffror – ledningen nöjd

    Snart är det final i årets Melodifestival – och frågan är hur många som ser programmet i tv. Kulturnyheterna går igenom tittarsiffrorna för programmet sedan 2002 och mönstret är detsamma online som i broadcast: vid första deltävlingen är tittarsiffran hög, men när det närmar sig final har den rasat.

    Slut delcitat

    Läs gärna vidare på länken nedan:

    https://www.svt.se/kultur/trots-sallsynt-laga-tittarsiffror-melodifestivalledningen-nojd

  5. Det passade ändå in i spektaklet !!! Min lilla dotter ville att vi skulle titta . Jag själv som Pettersson har inte tittat på detta på väldigt länge . En smärre chock fick jag uppleva , katastrof är bara förnamnet på detta pinsamma dåliga mello !!!

  6. Asylsutenörerna missar självfallet inte ett sådant enastående tillfälle då dessa neurotiska produktioner alltid röner enorm popularitet. Tittarsiffrorna och uppmärksamheten kring detta stadfästa spektakel samt den närmast pseudoreligiösa hysteri som är förknippad med denna degenererade scenkonst, är ett perfekt propagandainstrument i händerna på det salongsmarxistiska SVT.
    Här tas varje chans att erinra det hjärndöda svenska folket om hur extremt angeläget det är att låtsas som om massimporten är synonym med otursdrabbade kulturbegåvningar som brinner av längtan att berika oss med sin närvaro.
    Andreas.

  7. Hela etableringsreformen bygger på att få folk i arbete, kosta vad det kosta vill.
    Grundfelet är att vi dragit på oss arbetskraft som egentligen är oanvändbar och inte efterfrågad.
    Dessa ska till varje pris pressas på företag som i motsats till offentlig verksamhet inte kan gå med förlust år efter år.

Kommentera