Kommunister blir vattenmeloner och kulturmarxister

Den amerikanske ekonomiprofessorn Thomas DiLorenzo berättar i nedanstående föredrag om hur kommunister i väst, efter Sovjetunionens fall, blev miljöpartister och kulturmarxister.

Under åren runt 1990 kollapsade Sovjetunionen och därmed den sovjetiska varianten av kommunismen. Kommunisterna/marxisterna gav inte upp men delades i två fraktioner, fortfarande baserade på idén om totalitär kontroll av samhället och över människors liv.

Den första på att sälja socialismen under mottot ”rädda planeten” medelst en socialistisk centralstyrd grön ekonomi. Det var så ”vattenmelonerna” (gröna på utsidan, röda inuti) föddes i USA.

Den andra är baserad på kulturmarxismen med ursprung i Tyskland från sent 1920-tal. Den bärande idén är att det finns en förtryckande klass och en förtryckt klass och att socialt, kulturellt och värdemässigt förstöra det västerländska samhället inifrån och därmed uppnå det utopiska samhället. Förtryckarna är alla vita heterosexuella män och de förtryckta är alla andra.

Även om medlen varierar så är målet för de två varianterna av marxismen, d v s kommunismen och nationalsocialismen samt för islam. De två förstnämnda har misslyckats totalt med följden att ca 100 miljoner har dödats av kommunisterna sedan 1917 och ca 25 miljoner av nazisterna sedan 1939. Den tredje totalitära ideologin har sedan år 630 tagit död på ca 270 miljoner och dödandet fortsätter för att uppnå det världsvida kalifatet.

DiLorenzo talar också om egalitarismen, den politiska korrektheten och utbildningsväsendets försämring.

6 thoughts on “Kommunister blir vattenmeloner och kulturmarxister

    • Jag ägnade natten åt att följa JP på tuben och fann en video där han talar om hur ömtåligt samhället är och varför vi ska vara försiktiga då vi petar runt i det.
      Jag tror han direkt pekar på vad som gått så fruktansvärt fel i Sverige, aktivister med hybris har startat processer de inte förstår eller kan styra.
      Jag brukar säga att vi passerat point of no return och jag tror alltmer så är fallet.
      https://youtu.be/IpXVoSZyHXM

      • pllay :
        Säkert att han har Europa i sitt minne när han ger sina tal, dock så har han eländet mycket nära sig då han är kanadensare och bor i Toronto.
        Efter senaste valet i Kanada så går förfallet i rasande fart även där med hjälp av den kanadensiska vänstern i den akademiska världen.
        Det finns en del mycket kloka människor, så sorgligt att de mindre kloka inte kan ta till sig förnuftiga tankar.
        Han gör dock att många vettiga studenter nu agerar, för de unga gäller det ju det viktigaste …framtiden.

  1. De som avviker utanför skråvet på babords sida har två mål:

    1) Grip makten

    2) Behåll den.

  2. Så vansinnet är inte hemkokat utan som allt annat importerat från det stora landet i väster, vi bara flyttar det från universiteten till det offentliga livet. Vojne vojne

Kommentera