Ljuger Fridolin?

I gårdagens Expressen målade Gustav Fridolin (Mp) upp en mycket positiv bild av den svenska skolan.

Talar Fridolin sanning eller skönmålar han bilden? Johan Westerholm på Ledarsidorna har kommenterat detta och visar upp en helt annan bild som är allt annat än skön.

Ledarsidorna

Ps. Gustav Fridolin använder alltid Nyköpings nya högstadieskola som ett exempel på sin dröm- och framtidsskola. Jag undrar om han skulle vilja möta föräldrar till de elever som upplever något helt annat och höra deras berättelser om verkligheten?

12 thoughts on “Ljuger Fridolin?

  1. Andelen behöriga till gymnasieskolanökar både i gruppen nyanlända elever och elever födda i Sverige jämfört med 2014. Det är det som Fridolin talar om och som undersökning av Ledarsidorna verkar ha missat. Att säga att det har försämrats när det inte stämmer innebär att man inte visar respekt för det enormt hårda jobb som gjorts det senaste åren på många skolor. Det tycker jag är fel.

  2. Nina har ringt Amanda på DN om hennes artikel med nedstänkt konto.
    Hennes artikel om nedsläckta kontot ligger bakom hoten och trakasserier som har gjorts, mot journalister samt advokater.
    Amanda går inte ens in på vilket konto som det hela rör sig om.
    Amanda vet inte ens vilka hot det rör sig om.
    Mer en att det är polisanmält.

    Amanda svarar inte på en ända fråga som Nina ställer.
    Hon avslutar på stört med:
    ”Du får jätte gärna maila mig med fler frågor – Hej då” klick.

    ”Publicerar DN fake news?”

    ”DN skriver en artikel om en antisemitisk lista och i samma artikel nämner de den nerstängda kanalen på Youtube men inte att det skulle vara GS. De skriver att ” kontot” som vi vet är GS, skulle ha riktat allvarliga hot mot journalister. Vilket enligt mig är bullshit. ”

  3. Nyköpings skolor är inte bra. Lögn! Har en son som är lärare o han ogillar Fridolin stort. Han började ju ljuga direkt han tillsattes med att fixa skolan på 100 dagar. Nu lär vi slippa honom i höst så höll ut mina vänner!

  4. Att Fridolin bara orkar fortsätta? Inför sig själv – har han inget eget inre sanningsministerium?

  5. Ge mig hundra dagar Fridolin, vårdslös med sanningen så näsan växer. På tal om det, så kom jag på en annan som är frikostig med sanningen och är nästan exakt lik Pinocchio, DN :s ledargestalt Wolodarski. Till och med att man tycker sig se hans näsa växa, ibland på tv, när han tar i ordentligt där i soffhörnet.

  6. Att lilla mytomanen Fridde ljuger i sandlådan vet alla infödda riktiga svenskar ute i verkligheten med sunt förnuft !

Kommentera