Muslimsk somalier häktad för hatbrott i Sandviken

BROTTSLIGHET. Den man i 20-årsåldern som misstänkts för den brutala knivattacken på en man i Sandviken häktades idag.  förmiddag.

Det var i lördags på Storgatan i Sandviken som 20-åringen ska ha gått till attack med en kniv eller ett annat vasst föremål.

Offret, en man i 35-årsåldern, fick omfattande skador i både ansikte och bröst och fördes till sjukhus där han senare opererades.

20-åringen själv greps i en lokal inte långt från mordplatsen och anhölls. Nu kan han snart begäras häktad.

Åklagaren bekräftar att det finns uppgifter om att den misstänkte ska ha yttrat sig nedsättande om en eller flera religioner i samband med attacken.

– Därför utreder vi det delvis som ett hatbrott, säger Joakim Johansson.

Den misstänkte är enligt åklagare inte känd sedan tidigare och förekommer inte med några allvarligare avsnitt i belastningsregistret.

-Pettersson noterar att om man litar på SVT så går det att tro att en gästring är inblandad men den som höll i kniven var en muslimsk somalier och offret en syrier som inte var tillräckligt troende enligt somaliern.

Religionskriget närmar sig…

3 thoughts on “Muslimsk somalier häktad för hatbrott i Sandviken

  1. Det anses nog ”inte relevant” att berätta om deras bakgrund. Dessa välutbildade pensionsräddare kommer ju med en fridfull religion.

    Det är å andra sidan väldigt viktigt att skriva om en SD varit inblandad i något, om så bara en felparkering,

  2. Är det verkligen möjligt att en icke vit muslim kan dömmas för hatbrott i Sverige ?
    Har denna stackars perfekta import riktig otur så kan han dömmas till en tuff samhällstjänst under soliga dagar har han lite tur så blir det mysig skyddstillsyn och vid stor tur frikänd, tror på de två sista alternativen men mest på ett frikännande av ett idag havererat svenskt rättsväsende.

Kommentera