Stäng

Voronov och moralpanik

MEDIA. Alex Voronov, född 1975 i Odessa i Sovjetunionen, är en skribent som sedan 2002 arbetar som ledarskribent och senare politisk redaktör på liberala på liberala Eskilstuna-Kuriren/Strengnäs Tidning och Katrineholms-Kuriren.

Alex Voronov har en rysk mor och en far från Uganda, han är uppvuxen i Ryssland. Till Sverige flyttade Alex vid tio års ålder.

Klart är att Voronov är totalt faktaresistens och en desinformatör i Arnstad och Lindbergs klass…

Nu verkar Voronov tro att islam handlar om moral i stället för våld och sharialagar, förtryck av kvinnor och oliktänkande med mera.

En politisk redaktör på en liberal tidning försvarar islam som är motsatsen till liberalism, detta efter att en islamist i tolv år fått verka fritt i Centerpartiet.

Om Alex Voronov på bloggen

Nåväl, det är inte det värsta som den våldsbejakande extremisten skrivit på Twitter…

 

Eskilstuna-Kuriren frågar Pettersson

8 reaktioner på “Voronov och moralpanik

 1. Öst är öst och väst är väst, och aldrig mötas de två. Därför kommer vi aldrig och förstå dessa islamismens förespråkare och kolportörer.

 2. Jag kikade in på KK (= Katrineholms-Kuriren) som ingår i tidningskoncernen Sörmlandsmedia där också Eskilstuna-Kuriren och Sörmlands Nyheter ingår.

  Jag hittade ett par riktiga godbitar som saknade betalvägg. Därför gick de att läsa gratis precis som här på Petterssons eminenta blogg där allt är gratis och dessutom helt reklamfritt. Här är det jag hittade på KK.

  Ledarartikel, som handlar om en Liberal kommunpolitiker i Katrineholm som varit mycket frispråkig och postat främlingsfientliga inlägg på Facebook om bl a asylsökande muslimer mm mm.

  Alex Voronov, ledarskribent, krönikör, politisk redaktör mm arbetar ju på liberala Eskilstuna-Kuriren/Strengnäs Tidning och Katrineholms-Kuriren.

  Han borde ju då kunna betraktas som politisk själsfrände till den främlingsfientlige och liberale kommunpolitikern i Katrineholm som beskrivs i ledarartikeln på länken nedan: (Publicerad den 22 februari 2018).

  Klicka på länken och läs gärna själva om skandalen:

  https://www.kkuriren.se/ledare/liberalerna-ska-ledas-av-liberaler/

  Nästa alster är en krönika signerad av vår bekanting Alex Voronov. Han skriver bl a så här …

  ”Invandring är nyckeln till framgång. Katrineholms kommun har nu över 34 000 invånare. (Publicerat 2018-02-21)

  Voronov är lyrisk över befolkningsökningen i Katrineholm och svamlar om framgång för Katrineholm tack vare invandringen. Men han missar helt att med bärande faktauppgifter berätta vari de påstådda s k framgångarna består.

  Alex Voronov ger också en liten känga till kommunalrådet Göran Dahlström (S) för att kommunalrådet i tid och otid har kritiserat den stora invandringen till kommunen. Voronov förmådde inte presentera några underbyggda faktauppgifter om varför invandringen av nästan 800 nya invånare till Katrineholm skulle ha några fördelar. Läs gärna hela krönikan på länken nedan:

  https://www.kkuriren.se/kronikor/invandring-ar-nyckeln-till-framgang/

  Alex Voronov lyckades av någon underlig anledning missa en massa inte särskilt trevliga saker som har hänt / händer i Katrineholm och i grannkommunerna i Sörmland. Några exempel:

  Fem elever på en yrkesskola i Katrineholm hotades med pistol av tre okända gärningsmän. Hotet kom efter att eleverna jagat iväg några snöbollskastande barn.

  40 personrån i Sörmland + kriminellas uppgörelser sinsemellan med dödlig skottlossning + handgranatsprängning mot polisstationen i Katrineholm mm mm …Ja, sånt betraktar sannolikt tidningskoncernen Sörmlandsmedias ledning … inkl krönikören Alex Voronov som varande enbart positiva effekter av invandringen vilken i sin tur påstås vara nyckeln till Katrineholms s k ”framgångar”.

  Man gripen för mordbrand – tidigare känd hos polisen

  Polisen har gripit en gärningsman som misstänks stå bakom gårdagens brand i Migrationsverkets anläggning i Flen (= grannkommun till Katrineholm)

  Det var inte så länge sen som han slog sönder akutmottagningen på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm, säger Jan Abrahamsson, jourhavande förundersökningsledaren vid polisen i Sörmland.

  Misstänkt för mordbrand

  Mannen är nu misstänkt för mordbrand och under dagen kommer det att hållas förhör med honom. Kan läsas i sin helhet på SVT Sörmland. (Publicerad 4 mars 2018)

  Det finns mycket, mycket mer av omfattande kriminalitet att nämna men jag stoppar här tills vidare av utrymmesskäl.

 3. ”Alex Voronov, född 1975 i Odessa i Sovjetunionen, är en skribent bosatt i Sverige som sedan 2002 arbetar som ledarskribent och senare politisk redaktör på liberala på liberala Eskilstuna-Kuriren/Strengnäs Tidning och Katrineholms-Kuriren.”

  Med vänlig hälsning

  von Messerschmitt
  Svensk nationalist

 4. Centerpartistiska husorganet Skånskan,har ikväll hamnat i bryderi.
  De två islamistiska ”C-nämndemännen” som dömde efter Sharia-lagen i Solna,blir i kväll diskvalificerade av tidningen.
  Inte som ni tror p.g.a. ovanstående utan för att de skiljt på folk och folk !!! Eller som de beskriver fallet,p.g.a. att de inte dömde ”fint folk”…

 5. Han tycker alltså att SD är en ”syastemhotande antidemokrati”…

  Då skulle jag vilja fråga honom: vem är det som fryser ut det demokratiskt valda partiet från i stort sett alla diskussioner?

  Han anar kanske svaret: de andra sju partierna.

 6. Tycker herr Voronov ska hålla sig till fakta och inte sälla sig till resten av migrant-aktivisterna som lever på känslor. Bara för att man kommer hit och söker asyl så är det inte säkert att man har rätt till asyl.
  Tycker mer synd om svältande barn i Afrika än ljugande män i Sverige!
  Sluta med snyftandet och väx upp. När jag var ung och de som byggt landet sa, dem som inte vill jobba ska inget ha, lata får försörja sig själva och det gäller många migranter!

 7. Kan lägga till med denna pärla:

  ”Svenskar som talar om no-go-zoner, misstänkliggör svenska medier och annat sådant bör i sin tur fundera på vilka krafter de göder.”
  https://mobile.twitter.com/alexvoronov/status/788796270471184385
  Voronov 2016

  ”Eskilstuna-Kuriren införde no go-zoner”
  Ur reportage i senaste numret av Journalisten om ”Sveriges mest hotade redaktion”. ”
  https://mobile.twitter.com/skogkar/status/876081186963161088
  Journalisten om Ekuriren (Voronovs arbetsplats) 2017

Kommentera

%d bloggare gillar detta: