36.000 kan ha fått uppehållstillstånd felaktigt


INVANDRING. De senaste två åren kan mer än 35.000 personer beviljats uppehållstillstånd på felaktiga grunder. Det visar en internutredning som Migrationsverket har gjort.

Under de senaste två åren så har ungefär 180.000 personer beviljats uppehållstillstånd som asylsökande eller som anhöriga till migranter. En ny internutredning hos Migrationsverket visar nu att en femtedel av dessa beslut har fattats på undermåliga utredningar och underlag som i sin tur beror på press från regeringen om kortare handläggningstider och oerfaren personal utan utbildning. Personalen är dessutom ofta nyanlända som kan tänkas vara jäviga.

Det betyder att så många som 36.000 personer kan ha fått stanna i Sverige när de egentligen borde fått avslag. 2016 sattes det ett nytt rekord i andel beviljade ärenden trots att så många som nio av tio asylsökande inte kunde uppvisa några giltiga ID-handlingar.

Det finns dock en regel som säger att uppgifter som inte kan styrkas och där det råder osäkerhet om dess legitimitet ska tolkas till den asylsökandes fördel.

-Pettersson noterar att en del naturligtvis även fått avslag felaktigt, men så gott som alla avslag överklagas och felaktigheter rättas då till.

Jag anser att betydligt fler än 36.000 har fått uppehållstillstånd felaktigt. Vi borde följa svenska lagar och FN:s flyktingkonvention så blev det betydligt färre.

FN:s Flyktingkonvention är ett dokument med tydliga krav på den asylsökandes lagefterlevnad samt den säger klart och tydligt att de nya svenskarna ska assimileras. Exakt det som Sverigedemokraterna säger. Så den politiker som påstår att SD är rasister och fascister kallar samtidigt FN rasister och fascister. 

-Pettersson tycker att det är alldeles för lätt att utnyttja asylrätten. När regeringen i praktiken ger  möjlighet till uppehållstillstånd för en viss grupp med hänvisning till långa handläggningstider, då skapar det inte ordning, reda och respekt för lagen utan godtycke och andra grupper ser att det lönar sig att protestera i stället för att åka hem.

 • Dels av ekonomiska flyktingar för fattigdom är inget asylskäl.
 • Dels genom att resa genom mängder av fredliga länder för att komma till Sverige.
 • Dels genom att systematiskt och grovt åsidosätta värdlandets lagar och förordningar.
 • Dels genom att vägra assimilera sig, vilket till stor del är politikerna och journalisternas fel.

Det är ur demokratisk synpunkt viktigt att Sverige följer FN:s flyktingkonvention, för inte kan vi påstå att FN är rasistiskt.

Alltså

 1. Första fredliga land den asylsökande anländer till gäller.
 2. Assimilering, den kulturella särarten överges i mötet med majoritetssamhället.
 3. Värdlandets lagar och regler ska gälla.
 4. Alternativet till 1-3 är hemresa

Dessutom har den asylsökande bevisbördan när det gäller id, ålder och bakgrund.


14 responses to “36.000 kan ha fått uppehållstillstånd felaktigt

 • Grune

  Siffran som nämns här skall om sanningen skall fram vara minst en nolla till på.Det skall nog vara minst 360 000 + alla som tar sig in oanmälda och då är vi uppe i 3 600 000.

  Gilla

 • Janne

  Det är inte 36000 som felaktigt fått uppehållstillstånd i Sverige, utan 3 millioner.
  Och om vi hade en normal regering så skulle dessa utvisas på momangen, men istället tar dom in ännu fler.
  Och om vi hade haft en normal regering tidigare så hade vi heller aldrig haft detta gigantiska problem.
  Men, Sverige är i dag ett enda stort extremt mentalt sjukhus! Förmodligen utom all räddning!
  Janne

  Gilla

 • Lena

  Finns det någon som har fått det på sanna grunder , jag tvivlar.

  Gilla

 • Damien Thorn

  Det är nog långt fler än så, men det lär det talas tyst om länge. Det är en försvinnande liten del som är flyktingklassade. Alla andra får stanna på felaktiga grunder som det ser ut idag.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Fortfarande spökar Eliasson i korridorerna hos migränverket, och sen är tjänstemannaansvaret borta. Tog dom bort det ansvaret för dom visste vad som komma skall ?

  Gilla

 • Jhonsson

  2016 lovade år 2016 att 80 000 (åttiotiaen), som vistades i Sverige illegalt skulle snabbt utvisas. Det blev några hundra.
  Det var år 2016.och Hrr Ygeman lyckades därefter utvisa några hundra.
  Ygeman blev avpolletera men där är många fler inom regeringen , som måste bort.
  Det är snart val. Glöm då inte vilka et är , som skadat vårt land!

  Gilla

 • ruben

  Ett sånt respektlöst förhållande från en myndighet i sitt eget land är skandal. Leker statsanställda med stora skattemedel så sanslöst? Eftersom Migrationsverket granskar sig själv med så förödande resultat anser jag att granskningen tas över av en oberoende utredningsgrupp, polisen kanske? Jag tror ändå att siffrorna är betydligt större och att Migrationsverket helt tappat perspektivet på deras egna uppgift. Därför anser jag att de är oförmögna att granska sig själva också.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  35.000, inte fler ?
  Det måste finnas ett betydligt större mörkertal om Annie Lööfs våta dröm om en svensk befolkning på minst 30-40 miljoner invånare i framtiden ska gå i uppfyllelse !!!!

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Migrationsverkets tillkortakommanden borde var och en insett i ett flertal år. Deras s k utredningar som borde vara mer grundliga är endast en täckmantel för en i stort sett fri invandring. De svenska skattebetalarna som bekostar det hela är grundlurade.

  Gilla

 • Kattsand

  Jag trodde inte man brydde sig om ifall det var rätt eller fel när det gällde uppehållstillstånd, det gällde väl att bevilja så många man kunde på den tiden, allt annat var rasism…

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Att det är krig i ditt hemland är heller inget asylskäl!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Men en bilkrock i sitt hemland är numera tydligen ett asylskäl i dårarnas paradis Sverige och som ger permanent uppehållstillstånd !

   Gilla

 • ossie

  Den siffran är med största säkerhet i stor underkant. Ta alla som har fått PUT pg av lögner, mutor, hot.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: