Nytt våldtäktsförsök i Uppsala – signalement finns, men…

BROTTSLIGHET. En 23-årig kvinna blev brutalt överfallen när hon vid 3-tiden natten mot lördag var på väg hem. Mannen försökte slita av henne kläderna men avbröt sedan överfallet och sprang från platsen.

– Det här är ett allvarligt brott även om det inte fullbordades och vi måste få tag i den här killen, säger Andrew Tomkinson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

Natten mot fredag utsattes en kvinna för ett liknande överfall i samma område.

 

Polisen var snabbt på plats och den unga kvinnan fördes till sjukhus för kontroll.

Överfallet rubriceras som försökt till våldtäkt och polisen uppger att utredningsläget ser bra ut.

– Vi har fått ett bra signalement på mannen och har säkrat spår på platsen, säger Andrew Tomkinson.

Överfallet inträffade i samband med att krogarna stängs och det borde därför ha varit en hel del folk i rörelse i området.

– Vi är jätteintresserade av alla iakttagelser som gjorts. Det här är ett väldigt allvarligt brott även om det inte fullbordades och den här killen måste vi få tag i.

Det här är andra gången på kort tid som ett överfall inträffar i området. Natten mot fredag attackerades ytterligare en kvinna och även den händelsen rubriceras som våldtäktsförsök.

 

UNT.se

-Pettersson noterar att polisen har ett bra signalement som de inte släpper och att de måste ha tag på mannen!

I Danmark arbetar polisen annorlunda. Tidigare chefen för mordutredningar Ove Dahl undrar varför inte den svenska polisen talar om vad de vet om möjliga förövare vid varje tidpunkt.

Vi talar om vad vi vet, oavsett om det är mord, våldtäkt eller något annat brott där gärningsmännen kanske har setts. Vi talar om så bra som vi kan i ett försök att lösa fallen, säger Ove Dahl till Ekstra Bladet och fortsätter: Jag har många exempel från min tid när vi har fått hjälpt av allmänheten. Om vi inte ger någon information alls, får vi ingen hjälp, förklarar den danska polisen.

Den danska polisen lämnar alltså ut signalement och har betydligt bättre uppklarningsprocent än den svenska.

13 thoughts on “Nytt våldtäktsförsök i Uppsala – signalement finns, men…

  1. Hade jag haft arabisk eller afrikansk utseende hade jag inte välkomnat polisens förvägran att ge ut signalement. Som sagt, ’inget signalement är också signalement’ men sistnämnda är betydligt mindre selektiv än ett riktigt då det passar alla som har arabisk eller afrikansk utseende. Med andra ord, polisens förvägran att ge ut signalement ledar till ökat rasism.

  2. Det är stor skillnad på Danmark och Sverige Danmark har förståndiga och kloka politiker vilket är sällsynt i Sverige.

  3. Vi måste räkna med att det blir mycket värre. Kvinnor borde sluta arbeta och aldrig gå utanför sin bostad, utan en livvakt, som landets ledare betalar.

  4. I dagens Sverige får vi inte räkna med att poliser lägger ned några större insatser på våldtäkter Och om vi råkar säga vilka grupper, vi tror, som gillar att våldta blir vi stämplade som rasister, det vill ju ingen? Landets ledare (?) gör mycket för oss ? haha

  5. Alla vet redan signalementet när polisen inte vill lämna ut.
    Svart lockigt hår, märka ögon, härkomst Mellanöstern eller Nordafrika.

  6. Inget signalement är också ett signalement. Frågan är bara neger, Arab eller annat trash.

  7. Vill polisen ha hjälp att ta våldttsmän ? Nej man skyddar dom
    För att stävja rasism.
    Vad är det för jävla system?
    Sluta hjälpa polisen tills dom blir ärliga, och står på brottsoffrens
    Sida.
    Sverige är på väg i helt fel riktning.
    Det är som ett skämt med polisen i dessa tider.
    Raka rör & hårdare tag tack !

  8. Myndigheten anser det farligare om allmänheten får vatten på kvarn om kriminell överrepresentation av invandrare. Om det råkar bli fler brottsoffer från samma gärningsmän anses inte lika allvarligt eftersom man inte talar om vad man vet om gärningsmännen. Samma grumliga värdegrund gäller vad jag förstår vid granskning och nedslag av fejk news. Sverige är allvarligt utsatt av massiv förrädisk propaganda inifrån, som riskerar allmänhetens säkerhet mot brottslingar. Det är katastrofalt hur det spridit sig till de flesta samhällsfunktioner. Exempelvis tandteknikern på folktandvården, som blev avskedad, när han anmälde misstänkt åldersfusk hos ”ensamkommande”. Ett hopp är att det snart är val.

  9. SCB ger exempel på resultat om det svenska samhällets utveckling, över tid.

    Andelen som har varit utsatta för hot eller våld har ökat sedan 1980-talet från 5 procent 1980–81 till 8 procent 2016.

    Frågan är vad procenten hamnar på år 2018?

  10. Gruppvåldtäkter godkänns!
    Våldtäktsförsök; Polisen går inte t med fakta!
    Rån och mord av äldre; Utredning läggs ner!

    90 årig dam vinkar = höga dagsböter!
    Pensionär skriver sanning om islam = Domstol ska döma!

    ”Alla människors lika värde”!
    ”Alla är lika inför lagen”!

    Viss bor vi i ett fantastiskt land! — eller?

Kommentera