Stäng

Ränderna går aldrig ur V-kommunisterna

KOMMUNISM. Vänsterpartiet i Boden samarbetar med Kommunistiska partiet, som enligt Borås kommun sysslar med våldsbejakande extremism. – Jag skulle inte ha anordnat ett sådant möte, säger distriktsordförande Nina Berggård (V).

Kommunisterna fick nobben av Borås kommun när partiet ville hyra det så kallade Brygghuset för ett möte.

Och det för att kommunen, inklusive Vänsterpartiets representanter, anser att det handlar om ”ett vänsterextremistiskt parti som faller under begreppet våldsbejakande extremism.”

Men i Boden gick det bra. Kommunistiska partiet hyr Folkets hus den 5 mars tillsammans med Vänsterpartiets lokalavdelning.

Det ska bli en röd kväll med Sven Wollter och partiordförande Robert Mathiasson som en del av Kommunisternas nystart.

Läs mer på SVT…

-Pettersson vet inte vad det är för skillnad på vänsterpartiet och kommunisterna, för mig är vänsterpartiet kommunister.

PK däremot, de som säger att Sverigedemokraterna som bildades 1988 aldrig kan bli rumsrena med sitt förflutna, menar att kommunisterna blev ett parti som alla  andra när de 1990 tog bort ett K i namnet och bytte från Vänsterpartiet Kommunisterna till Vänsterpartiet. Där är det inte tal om V förflutna så vi tar en repris nedan.

 

Nedan historien om det parti som kallar SD nazister och som står för en ideologi med 150 miljoner liv på sitt samvete. 

1917 Socialdemokratiska Vänsterpartiet bildas av bland annat Zeth Höglund, Carl Winberg och Karl Kilbom, som lämnat socialdemokraterna. Partiledarskapet delas av Höglund och Winberg.

1918 Ernst Åström och Karl Kilbom blir partiledare.

1919 Socialdemokratiska Vänsterpartiet ansluter sig till Komintern, den kommunistiska internationalen.

1919 Zeth ”Zäta” Höglund blir partiledare, igen.

1921 Partiet byter namn till Sveriges Kommunistiska Parti.

1924 Sveriges Kommunistiska Parti splittras. Zeth Höglund och ”höglundarna” går tillbaka till socialdemokraterna.

1924 Nils Flyg blir partiledare. (Nils Flyg blir efter några år nazist; se nedan.)

1929 Partiet splittras, i ”sillénare” och ”kilbommare”, anhängare av Hugo Sillén resp. Karl Kilbom. Kilbommarna, däribland före detta partiledarna Karl Kilbom och Nils Flyg, bryter sig loss och kallar tills vidare även det andra partiet för Sveriges Kommunistiska Parti.

1929 Sven Linderot blir partiledare.

1934 Det andra Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Socialistiska Partiet. Ledare är Karl Kilbom och Nils Flyg, vilka alltså bägge två är före detta ledare för det ursprungliga Sveriges Kommunistiska Parti.

1937 Före detta kommunistledaren Karl Kilbom lämnar Socialistiska Partiet och går (efter tjugo år) tillbaka till socialdemokraterna.

1937 Under ledning av före detta kommunistledaren Nils Flyg utvecklas Socialistiska Partiet till ett nazistiskt parti.

1939 Molotov-Ribbentrop-pakten ingås. Sveriges Kommunistiska Parti är under två år allierat med Nazityskland.

1940 Sveriges Kommunistiska Parti stöder Nazitysklands ockupation av Norge och Danmark. (Hitler och Stalin är ännu allierade.) Dagen efter Tysklands invasion av Norge och Danmark skriver partiorganet Ny Dag:

”Det är de små staternas beskyddare England och Frankrike, som med sin flagranta kränkning av Norges suveränitet framkallar detta läge.”

1941 Molotov-Ribbentrop-pakten spricker.

1941 Sveriges Kommunistiska Parti försvarar Sovjetunionens invasion av Baltikum och Finland.

1951 Hilding Hagberg blir partiledare. Hagberg är en man som i alla lägen försvarar Sovjetunionen och dess diktator Josef Stalin.

1953 Stalin dör. Centralkommittén för Sveriges Kommunistiska Parti skriver:

”En stor och smärtsam förlust har drabbat hela den framstegsvänliga mänskligheten. Stalin är död. Vår tids störste folkledare och statsman, den socialistiska samhällsvetenskapens geniale mästare, kommunismens banérförare har gått ur tiden.”

Vid en minneshögtid över Stalin i Medborgarhuset i Stockholm den 9 mars 1953 håller C-H Hermansson (blivande partiledare) ett hyllningstal till den bortgångne diktatorn:

”Stalin är en av hela den mänskliga historiens största personligheter. Marxismen, den lära som Stalin behärskade med sådant mästerskap och som han vidareutvecklade till ett nytt och högre plan, förnekar ingalunda de stora personligheternas roll för historiens utveckling. Stalin förstod att ställa hela sin livsgärning i de framväxande, de progressiva, de oemotståndligt segrande krafternas tjänst. Därför blev hans liv så betydelsefullt för mänskligheten, därför blev han en gigant i den mänskliga utvecklingens historia. Att vara kommunist, det är att ha Lenin och Stalin till föredöme. Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän.”

1956 Sveriges Kommunistiska Parti får order från Sovjetunionen, där Krustjev är ny ledare, att Stalinkulten måste upphöra omedelbart.

1964 Carl-Henrik Hermansson (som höll hyllningstalet till Stalin elva år tidigare 1953) blir partiledare.

1967 Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Vänsterpartiet Kommunisterna.

1967 Maoistiska och stalinistiska ungkommunister bryter sig loss och bildar KFML, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, som senare byter namn till SKP, Sveriges Kommunistiska Parti.

1970 Några extra mycket maoistiska och stalinistiska medlemmar av KMFL/SKP bryter sig loss en gång till och bildar KFMLr, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna, som senare byter namn till KPMLr, Kommunistiska Partiet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna (eller nåt sånt).

1975 Lars Werner blir partiledare.

1989 Berlinmuren faller i november. (Anses som den mest symbolladdade händelsen i samband med öststatskommunismens fall.)

1991 Sovjetunionen upplöses, och Vänsterpartiet Kommunisterna byter namn till Vänsterpartiet.

1993 Före detta medlemmen av MLK, Marxist-Leninistiska Kampförbundet, Gudrun Schyman blir partiledare. Orsaken till att partiet byter ledare är att Lars Werner anses dricka för mycket!!! Snacka om att gå från askan in i elden.

2004 Blir Lars Ohly partiledare, han har bland annat sagt ”Jag representerar allt det som Sverigedemokraterna är emot”. Ljugit om att han spelat fotboll mot Nacka Skoglund, gjort klipp på bostadsrätt i Stockholms innerstad, haft barnen i privatskola och låtit sig opereras privat.

2012 efterträds Ohly av Jonas Sjöstedt, en man som är emot privata vinster i välfärden men själv inte hade något emot att som fullt frisk 40-åring softa för skattebetalarnas pengar i New York under 2,5 år. Sedan flyttade han hem och bosatte sig på Östermalm!!!  Som han tyckte var en hemsk tråkig stadsdel och han hoppades att familjen så småningom kan flytta till en annan stadsdel.

– Pettersson mejlade herr Sjöstedt den 9 januari 2012 och frågade om han inte ville byta sin hemsk tråkiga lägenhet på Östermalm mot en liknande i det mångkulturella Rinkeby men Jonas har inte haft tid att svara…

Nåväl ett parti med den historien av kommunism, nazism och som idag flörtar med izlamister ska vara väldigt försiktiga med att kalla andra nazister…

Vänsterpartiets historia HÄR och HÄR 

9 reaktioner på “Ränderna går aldrig ur V-kommunisterna

 1. tycker det skulle vara skämmigt att predika om kommunismen,
  detta dödfödda system som så kapitalt misslyckats var helst det
  har prövats i världen, Ryssland, Polen ,Rumänien,Bulgarien,
  Östtyskland,Ungern, Tjeckoslovakien med flera, och nu senast
  Venezuela, var helst det dragit fram återstår fattigdom ,tomma
  mathyllor, där dom lyckats bäst är väl i så fall i Sverige där dom
  lyckats med att nästla sig in på många betydande poster och
  i Svenska Kyrkan där det tycks drälla av Rödingar?

 2. Kommunism är en mycket stark kraft;
  Kommunism är i grunden något så enkelt som avundsjuka.
  Avundsjuka är en mycket stark kraft!

  Svaga människor är kommunister!
  Kommunister är svaga människor.

  (hur många kommunister äge ett patent?)

 3. ”En röd kväll med Sven Wolter”, mitt nådiga herrskap!
  För oss som välsignats med åtminstone den minimala dos vanligt vett och sunt förnuft som erfordras för att klara ett liv som vuxen omdömesgill medborgare, framträder dylika pseudoproletära spektakel tydligt i det löjets och begabbelsens skimmer de förtjänat.

  Vilka krävstinna kampsånger den med salongskommunismens och pauperismromantikens plattityder bepansrade gubben Wolter än ärnar framföra, kan vi förvissa oss om det ideologiskt desorienterade auditoriets feberaktiga furor över det celebra besöket.
  De njutningslystna norrlänningarna vet verkligen hur man begår en munter afton!
  Andreas 🙂

 4. Kanske att många har läst om Pierre T Kanadas PM.
  Med hur nära äpplet faller från trädet så är det troligtvis inga vilda gissningar vem som är hans far.
  Sitter det i generna eller är det för att han uppfostrades av kommunistälskande föräldrar, kanske de båda.
  https://www.youtube.com/watch?v=n6cTL2ttYNs
  Nu har han till maxnivå lyckats att få indierna riktgt irriterade, han är patetisk. Hans eftermäle i Indien är inte smickrande för honom.

 5. Ja, kommunisterna har ju en lång historia av t.ex. judeförföljelser, de är inte bättre än nazister.
  Men, kommunisterna är många fler och fortfarande aktiva!

  Och kommunsimen har mördat minst 10 gånger så många som nazismen, men det talas det väldigt lite om.
  För kommunismen ”värnar ju om människan”…

 6. Ja det är en lite förvirrande tidningsrubrik om att vänstern samabetar med kommunister när vänstern är kommunister.
  Ungefär lika konstigt som att säga att antisemiter samarbetar med judehatare eller nåt sånt.

  BTW: kom ihåg innan valet för en del år sedan, då det kom fram en vänsterpartist och ville propagera för sitt parti: det kändes jättebra att kunna svara ”nej jag är inte kommunist”…

 7. En gång kommunist, alltid kommunist oavsett patetiska avböner och namnbyten från bland annat VPK till bara V !!!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: