Migrationsärenden får domstolarnas kostnader att skena

INVANDRING. Sveriges domstolar kräver nu kraftigt ökade anslag av regeringen för att kunna fortsätta fungera som planerat. Asylinvandringen har nämligen fått domstolarnas kostnader att skena iväg, uppger SR Ekot.

Sveriges domstolar kräver kraftigt ökade anslag. Bakgrunden är bland annat den exceptionellt stora ökningen av mål i migrationsdomstolarna.

– Vi löser inte de utmaningar vi står inför med de anslagsnivåer vi har, säger Peter Yngve som är planerings- och ekonomidirektör på Domstolsverket.

Under förra året ökade de totala kostnaderna för Sveriges domstolar med närmare 300 miljoner kronor till 6,8 miljarder kronor – något som till största delen förklaras av den kraftiga målökningen i migrationsdomstolarna. Ökningen väntas hålla i sig även i år.

– Ökningen är exceptionellt kraftig. Bakgrunden är den migrationsvåg som vi såg hösten 2015 och som har behandlats av Migrationsverket men som nu når domstolarna, säger han.

I det budgetunderlag som Sveriges domstolar lämnar in till regeringen idag yrkar man på en ökning av anslagen på 450 miljoner kronor för perioden 2019 till 2021.

– Om anslagsförstärkningen inte görs innebär det en stor utmaning för domstolarnas verksamheter. Det kan innebära begränsningar i de utvecklingsinsatser som är angelägna att göra, som till exempel en fortsatt digitalisering av domstolarna men också en utbyggd säkerhet, menar Peter Yngve.

-Pettersson säger att det blir nog bra om polisen börjar fungera, griper fler, gör bättre utredningar och…ja, ja, det kostar med asylinvandring.

  • Lärarbristen finns inte – okunniga politiker har importerat för många elever.
  • Bostadsbristen finns – men största delen beror på okunniga politiker som importerat för många hyresgäster.
  • Polisbristen existerar inte – de poliser vi har räcker till svenska kriminella, men okunniga politiker har importerat Mellanöstern…
  • Sjuksköterskebristen finns inte – titta i väntrummet på vårdcentralen förstår ni…
  • Jag tror det räcker där…

 

6 thoughts on “Migrationsärenden får domstolarnas kostnader att skena

  1. Är man rik så är man snäll mot allt och alla och Sverige är ju som alla trygga svenskar vet alltid ett mycket rikt land me outömmliga resurser ! Bara att fråga 7 klövern, hycklande PK- kändisar, den politiskt styrda vänstervridna journalistkåren och det övriga välgödda och mångkulturälskande svenska etablissemanget så är svaret alltid givet och detsamma.

  2. Hyrnotan i vården passerar 5 miljarder.

    ” Landstingens och regionernas kostnader för hyrpersonal fortsätter att öka. Förra året låg de på 5,2 miljarder kronor, en uppgång med 13 procent på ett år, visar färsk statistik från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

    Merparten, 3,7 miljarder kronor, är kostnader för hyrläkare. Inhyrda sjuksköterskor kostade 1,3 miljarder.

    Bilden är splittrad. Skåne, Östergötland och Kalmar har minskat notan. I Västmanland är den oförändrad.

    Hos övriga stiger kostnaderna. I Uppsala och Värmland rejält, med 53 respektive 37 procent.

    Landstingens mål att vara oberoende av inhyrd personal senast den 1 januari 2019 ser ut att bli svårt att nå.”

    https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/hyrnotan-i-varden-passerar-5-miljarder-20958

  3. Det gör inget Sverige är ett rikt land som går som tåget, det säger alltid sosse Magda !

  4. Det är vansinnigt att de som bidrar minst till samhället får kosta mest och de kan tydligen välja vilken advokat dom vill, oavsett kostnad.
    Gör en offentlig upphandling av advokater till kriminella och sätt taket till 500kr/Tim. Vill dom kriminella ha en dyrare advokat kan dom betala själva.
    Flyktingarna kan också betala sina advokater. Har dom inte råd har vi ju så många flyktingvänliga och givmilda personer i Sverige som kan betala.
    Advokater och och kriminella har ett ömsesidigt beroende av varandra. Advokaterna blir stenrika på att försvara de kriminella som får ett lindrigare straff.

    • Värddjur och onyttiga HIV-smittande överfallsvåldtäkts blodsugande parasiter är inget nytt

  5. Fake News eftersom det även delvis är asylbedragarnas multibrottslighet som är boven i dramat

Kommentera