Två misstänkta för gurkmisshandel

BROTTSLIGHET. Två pojkar, ”över 15 men under 18 år” misstänks för att ha slagit en lärare på en skola i Karlstad i huvudet med en gurka. Pojkarna har tidigare avvisats från skolan minst fyra gånger eftersom de inte är elever där.  

Pojkarna är misstänkta för misshandel och olaga integritetsintrång eftersom händelsen filmades.

Läraren skadades inte allvarligt fysiskt, men är fortfarande, två veckor efter händelsen, inte tillbaka i tjänst.

– På grund av den kränkning hon utsattes för, säger Fredrik Persson, ungdomsutredare vid polisen i Karlstad.

Företeelsen som kallas ”ortens batong” går ut på att filma när man slår någon hårt i huvudet med en gurka och lägga ut filmen på sociala medier. Slaget ska vara så hårt att gurkan går av.

På fredagsförmiddagen fick polisen i Karlstad ytterligare ett ärende om ”ortens batong” då en ung man slagit en gurka i huvudet på en man i en matbutik. Butiken anmälde ynglingen för skadegörelse då gurkan tappat sin ursprungliga form efter tilltaget.

-Pettersson menar att så länge samhället inte reagerar kommer sådana är tilltag att fortsätta. Det ska straffas, direkt och rimligt hårt, så tar det slut, minska bidragen för för földrarna eller…

Ortens batong, förekommer i hela landet.

Dagens Handel

4 thoughts on “Två misstänkta för gurkmisshandel

  1. Påminner lite om en händelse som ska ha inträffat vid ett större bråk någonstans i Dalarna för många år sedan . Länsman fick rycka in för att avstyra en sammandrabbning mellan ett par knallar på en marknad och fick då använda sin nya gummibatong vilket slagskämparna aldrig hade sett förut varvid den ene knallen utbrast ”va katten slåss du med korv”.

  2. Är dessa två parasiter med grottbeteende i grönsaksbranchen ?
    Dårskapen i 7 klöverns trygga heliga och mångkulturella Sverige bara fortsätter och nu får dessa ouppfostsrde snorungar garanterat en klapp på huvudet av en PK-rektor på skolan som säger fy på er inte ska ni förstöra en gurka, läraren får naturligtvis stå sitt kast hon/han har väl kränkt dessa två s.k elever det är ju alltid lärarnas fel numera samtidigt som de folkvalda idiotpolitikerna är förvånade över lärarbristen !!!

  3. Verkar vara en rolig lek, själv hade jag gett tillbaka, men då i form av en riktig batong!

Kommentera