Även Sveriges Radio kritiserar SVT:s artikel om en syrisk läkare

MEDIA. Drygt två veckor efter alternativ media vaknar Sveriges Radio och frågar sig vad det var för problem SVT ville påtala när de uppmärksammade att svenska myndigheter ställer krav på att utländska läkare behöver bevisa sina kunskaper innan de börjar arbeta? Lyssna gärna på reportaget på SR, länken ovan. 

TIDIGARE 2018-02-17. SVT värre än jag trodde

MEDIA. För en vecka sedan skrev vi om en syrisk läkare som SVT beskrev så här ”trots 15 års erfarenhet som öron-näsa-halsläkare i Syrien får han inte jobba inom sjukvården i Sverige. Ett teoretiskt prov sätter stopp.” SVT ”glömde” nämna att läkaren inte ville göra provet. 

Nu framkommer det att SVT missat att ”förtydliga” att ”läkaren” själv avstått från att göra provet. Varför en enligt SVT välutbildad läkare avstår från att göra ett prov för att få arbeta i Sverige kan var och en fundera på.

-Petterssons rekommendation är att SVT anställer Safwan Al Abdullah som företagsläkare.

Denna nyhetsrapportering från SVT är mycket allvarligt. SVT ska tillsammans med Sveriges Radio, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet och statliga bidrag faktagranska nyheter inför valet. 

Är det något som ska faktagranskas så är det SVT:s propaganda…

Twitter.

TIDIGARE 2018-02-08. SVT-logik

MEDIA. SVT dundrar på med lömska, vinklade ”nyheter”. Nu är det ett prov som stoppar Safwan Al Abdullah att arbeta som läkare. 

En normalt tänkande rubriksättare skulle skriva att  Safwan Al Abdullah har för dåliga kunskaper och inte klarar kunskapsprovet för att få godkänd läkarlegitimation.

– Pettersson tycker det är bra att det är höga krav på läkare men hos SVT är proven för svåra…

9 thoughts on “Även Sveriges Radio kritiserar SVT:s artikel om en syrisk läkare

  1. Kör Lögndetektor prov på svenska journalister så vi får se hur många promille sanning dom förmedlar.

  2. Möjligen framkommer anledningen till att SR ”vaknade” och rapporterade om detta efter två veckor sist i reportaget: Nämligen att SVT anmält Samnytt för att de senare uppmärksammat Jihadist-logga/reklam på SVT-reporterns fb-sida. SR tyckte nog inte de kunde berätta detta utan att också berätta förhistorien.

  3. .SVT är bara ett skämt. De skämmer ut sig mer och mer. Vikande tittarsiffror indikerar att ingen vill betala för riktad politisk nyhetsförmedling och då kommer avgiften för statspropaganda som skatt på lönen!!!! Nu snackar vi ”Stasimedia”

  4. SVT med deras Nyhetsändningar har där inte gjort något förtydligande
    efter det visade inslaget.
    SVT ansåg tydligen att det räckte med att endast lägga ut och göra det på deras sida.
    Det är många fler som ser på deras Nyhetssändningar en är inne sidan.

  5. Och SVT ska alltså vara en av grundpelarna i den nya ”censur-klubben”. DDR och Nordkorea ter sig alltmer oskuldsfulla vid en snabb jämförelse.

Kommentera