17-årig afghan häktad för att ha våldtagit man under vapenhot

BROTTSLIGHET. En 17-årig pojke har häktats misstänkt för att ha våldtagit och rånat en 37-årig man i Malmö – och sedan pressat honom på pengar. Allt ska ha skett samtidigt som 17-åringen riktade ett skjutvapen mot mannen.

Det aktuella händelsen ska ha inträffat förra helgen. – En man ska ha blivit pressad på pengar och anmäler att han har varit under vapenhot. I förhör med honom kommer det också fram att han blivit utsatt för en våldtäkt under vapenhot, säger åklagaren Ida Killeslätt.

37-åring och 17-åringen hade bestämt träff den aktuella dagen. Den misstänkte invänder att det är fråga om ett sexköp, att han sålt sex till 37-åringen. Men det finns ingen annan indikation i utredningen som tyder på det, säger Ida Killeslätt.

Hon begärde 17-åringen häktad för grovt rån, grov våldtäkt och försök till grov utpressning. Fallet är ovanligt på fler sätt: dels att offret är en man, och dels att en omyndig person begärs häktad.

Att Ida Kileslätt begärt 17-åringen häktad beror på att hon anser att han annars riskerar förstöra bevis och fortsätta begå brott. Likaså är lägsta straffet är två års fängelse, vilket gör att den misstänkte ska häktas.

Häktningsförhandlingen hölls under fredagen – tingsrätten gick på åklagarens linje och häktade pojken.

-Pettersson undrar vad åklagaren menar med att det är ovanligt att en omyndig häktas? Alla afghaner verkar ju vara 17 år.

Malmö tingsrätt, mål nr B 11291-17, den misstänkte är Assad Naser Mehal…

5 thoughts on “17-årig afghan häktad för att ha våldtagit man under vapenhot

  1. Inte speciellt oväntat i helvetets väntrum. Här finns mycket att laga efter valet. Det tar säkert minst 10 år innan Sverige fått rätsida på den utveckling, som nu verkar vara en gigantisk skenande snöboll från helvetet.

  2. Inga afghaner på våra gator? Undantag för de fyrbenta, de är både vackra och tillgivna vilket är mer än vad man kan säga om de andra.

  3. Ytterligare en perfekt svensk import, denna rånare och våldtäktsparasit blir något för 7 klövern och det övriga mångkulturälskande etablissemanget att satsa på framöver !

  4. Hur får de uppfattningen att detta är ett agerande som skulle göra livet bättre för någon?

Kommentera