Regeringen: Vi ska inte ha svängdörrar till Sverige


Från finansminister Magdalena Anderssons Facebook

VALET 2018. Jag vill ta tillfället i akt att berätta om tre utmaningar som jag, min chef statsministern och hela regeringen vill, kan och kommer ta itu med.

Migrationen. Vi har stramat upp migrationspolitiken. Vi ska inte ha svängdörrar in i Sverige. Vi måste nu se till att människor som har rätt att stanna i Sverige kommer i arbete och att barnen kommer i skola. De som inte har rätt att stanna i Sverige ska lämna landet.

Regeringen både kan, vill, och kommer ta itu med integrationsproblemen.

Brottsligheten. Alldeles för många människor känner sig otrygga i Sverige. Antalet anmälda sexualbrott har ökat oroväckande. Vi behöver stärka tryggheten, se till att vi har fler poliser anställda så att vi kan vara trygga på gator och torg.

Regeringen kan, vill och kommer ta itu med brottsligheten.

Sjukvården och välfärden. I takt med att vi blir fler äldre och fler barn kommer vi behöva bygga ut sjukvården och resten av välfärden. Det handlar om att prioritera.

Regeringen kan, vill och kommer se till att vi har en trygg och bra välfärd för alla i hela Sverige.

Men en sak har de här tre utmaningarna gemensamt – Inget av det här går att lösa med skattesänkningar. Tvärtom kommer skattesänkningar försvaga staten.

Det är inte vad vi behöver nu är. Vi behöver en starkare stat i Sverige och en regering som kan, vill och kommer ta itu med de här utmaningarna.

Magdalena Andersson

***

-Pettersson säger att allt låter jättebra utom skattehöjningar som man hör mellan raderna.

Bra Magdalena, men varför måste det ta nästan fyra år och en valrörelse i antågande innan du och din chef kom på att vi inte ska ha svängdörrar till vårt land, att dom som är är ska arbeta eller gå i skola och dom som inte ska vara är ska åka hem. Fyra år för att inse självklarheter Magdalena!!!


41 responses to “Regeringen: Vi ska inte ha svängdörrar till Sverige

 • br

  Jösses!är det val i år?sossarna har ju styrt nu i3 år,varför vill de nu sätta in åtgärder. Mot bla migration?

  Gilla

 • Hönsmamman

  De har i handling gjort det precis motsatta. Och mobbat de som haft ögonen på och uppmärksammat problemen långt innan de uppstod.

  Gilla

 • Gunnar

  Det finns många som har det väldigt svår med att tala sanning. Att tala sanning är faktiskt mycket lättare än att ljuga. En sanning kommer man ihåg, medan lögnen är svårare att minnas, ty lögnen varierar varje gång lögnaren upprepa den.

  Den som har för vana att ljuga kan därför vara en säkerhetsrisk. Ponera, när lögnaren sprider sina ”sanningar” blir dom antagna som sanningar, men senare visar det sig att den ”sanningen” var lögn!
  Tänk då tanken, det uppstår en allvarlig situation, lögnaren som vanligtvis brukar ljuga, ser vad som håller på att hända och vill nu varna för en allvarlig olycka. Då händer det fullt naturliga, folk tror inte på lögnaren, han ljuger som vanligt och folk negligerar därför hans varning. Olyckan inträffar med stora skador, kanske även människoliv går till spillo.
  Detta visar att man alltid ska tala sanning, skulle olyckan vara framme kan storljugarens lögner leda till rena katastrofer.
  Ta detta som en lärdom ni i riksdag och media, TALA SANNING om ni vill bli betrodda.
  mvh Gunnar

  Gilla

 • benke

  Käbbel bara käbbel

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  ”Regeringen kan, vill och kommer”, var det!
  Hade så varit fallet hade de yrkeskriminella statskonstnärerna varken belagt ordningsmakt och rättsväsende med munkavle, ej heller manipulerat grundlagen i uppsåt att bakbinda de alternativa nyhetsplattformarna.
  Trovärdigheten är obefintlig och de uttalanden som begås motiveras endast av det faktum att 2018 är ett valår.
  Vi betackar oss för det korrupta etablissemangets sociala ingenjörskonst!
  Andreas.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Stämplades som rasist – hyllas som S-pionjär.

  ”I flera decennier beskylldes han för att vara rasist av sitt eget parti, danska socialdemokraterna.

  Nu vinner de röster med förslag som Per Madsen förut kritiserades för.
  Vinden har vänt.

  Tvärvändningen är en del av en europeisk trend som inte heller svenska socialdemokrater kan komma undan, enligt statsvetare.”

  https://www.expressen.se/kvallsposten/stamplades-som-rasist-hyllas-som-s-pionjar/

  Gilla

  • Billy Boy

   Här en kortversion som visar hur två svenska politiker (Billström Moderat & Löfven Sosse) argumenterade i Sverige i ”flykting”-frågan under perioden 2013 – 2017.

   Och så här stämplade Löfven (S) + många fler i 7-klöverpartierna i åratal partiledare Jimmie Åkesson och SD-sympatisörerna.

   Gilla

   • Stenbock

    Nu under den nyss avslutade karnevalen, (Fasching) i den katolska delen av Europa kom det mig ofta för,att tänka på denna narr…Sätt på honom en röd pappnäsa,och han skulle platsa i samtliga karnevalståg.Ingen av de hundratusende firande,skulle upptäcka denna ”statsminister” !

    Gilla

 • compulsoryunion

  Rulltrappor och skytteltrafik med jumbojetar från Islamic Republics, av ointegrerbara organiserade könsdiskriminerande brottslingar väller in, det ser väl alla?

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Tomma ord som vanligt från sossarna. Känner de kanske att vägen att få fortsätta i Rosenbad börjar kännas lite krokig.

  Gilla

  • Billy Boy

   Finansminister Magdalena Andersson (S) har säkert sett dessa tydliga tecken på ”chefens” vinglande gång ute i dimman …

   Från Jeanders bildblogg

   Hög tid nu att plocka av honom och resten av ”Den feministiska och humanitära stormaktsregeringen” alla deras skygglappar och konfrontera dem med den bistra verkligheten …

   Gilla

 • age

  Visst är det fantastiskt!

  En människa som är van att ljuga har förmågan att agera
  som om allt hon säger skulle vara sanning!

  Dags att planera för livbåtar när Titanic ligger i vattenytan !
  Skeppare Löven: ” Ta en drink till i baren! Vi ska förhandla med en plåtslagare om att täta hålet i skrovet!”
  ”Ni som vill kan ju simma hem!”

  Gilla

 • Billy Boy

  SKL (Sveriges kommuner och landsting) ser inte lika ljust på ekonomin de kommande åren som finansminister Magdalena Andersson (S) försöker göra i sin skönmålande beskrivning i videon ovan i startinlägget.

  Finansministern varnar för Alliansens förslag till skattesänkningar men hon borde i första hand varna för hennes och hela den rödgröna regeringens + SKL:s behov av genomföra chockartade skattehöjningar de närmaste åren framöver för att finansiera det mångåriga vanstyret på mängder av olika samhällsfrågor i Sverige.

  ”Sveriges kommuner och landsting slår larm: 59 miljarder saknas till välfärden”

  Fortsätt gärna att läsa på länken nedan.

  https://nyheteridag.se/sveriges-kommuner-och-landsting-slar-larm-59-miljarder-saknas-till-valfarden/

  Gilla

 • Micke

  ”Kan” Tydligen inte. ”Vill” Antagligen. ”Skall” Valfråga.

  Gilla

 • Laila

  Är hon inte nöjd med resultatet av sossarnas insats?
  Försöker hon förklara för oss vad hon borde ha gjort?

  Gilla

 • Jack

  Det är inget integrationsproblem. Romer och muslimer vill inte integreras. De vill leva som de alltid har gjort efter sina egna regler och lagar. Det ända dom vill ha är våra pengar.

  Gilla

 • Ann Degerstedt

  http://www.friatider.se/annie-l-f-beredd-att-smutsa-ner-fingrarna-f-r-att-stoppa-sd

  Ja, de gör alla sina ansträngningar – nu senaste draget från C:s Annie Lööf – för att behålla makten till varje pris. Med vilka medel som helst och i vilka oheliga allianser det än må handla om, så länge man stänger ute SD – som man samtidigt kopierar. Total härdsmälta råder. Vämjeligt.

  Gilla

 • Thomas

  Ja. Det är val snart.

  Gilla

 • KurtFolke

  Kan, vill och skall……………………..närdådå???????

  Gilla

 • CARL

  Hon snackar skit som vanligt tycker jag inget att tro på.Gör något nu inte i morgon.

  Gilla

 • Fjodor

  Detta är mer av Löfvens mantra ”oacceptabelt”. Men var är förslagen på lösningar? Vad vill ni göra? Vad vill ni uppnå?
  Det enda målet kan inte vara att hålla sig kvar på sin politiska position för sin egen födkrok, eller är det så illa? Är det allt som återstår av S?

  Gilla

 • Ann Degerstedt

  Glömde inte Magdalena att ta upp alla de som kommer under 2018? Var det 20 000 eller…? + anhöriginvandringen?

  Gilla

 • Lyckholms Bryggeri

  Äckligare varelse förutom Löfven finns inte. Problemen denna individ som tillsammans med övriga landsförrädare skapat är samma som att tända eld på huset och efter långt om länge själva vara med att försöka rädda Usch!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inte svängdörrar !
  Nej draperier.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja jösses vad lögnerna från de röda nu tilltar,(för varje dag) vi närmare oss valet…
  Svängdörrar in i landet har funnits i årtionden förutom,nonstop linjeflyg mellan Grekland och Absurdistan, Och allt detta berikande av oss,skall nu p.g.a. valåret ändras !!!

  Gilla

 • Ulli

  Beslutet att låta afghanerna stanna ligger ju bara ett par veckor tillbaka i tiden och nu låter det plötsligt annorlunda.
  Bara valfläsk, ingen förändring till det bättre är att vänta utan det blir fortsatt färd utför.

  Gilla

 • Truthfighter

  SALOON LÖVEN, gäller fortfarande. Och de värsta busarna kastas inte ut, utan bjuds på mera öl och lättklädda flickor.

  Bara för att andra SALOONER gör upp med drägget, har de INTE RÄTT att nyttja VÅR SALOONS förmåner. Hur mycket berättigade busar de än är. Det borde istället vara de lugna och beskedliga som flydde undan busarna, till en lugn SALOON, för att få en trevlig lugn samvaro, och kanske ett extraknäck, som borde få tillträde till SALOON LÖVEN. Men det är klart, att när SALOON LÖVEN styrs av maffian så, och allt styrs av gambling av rånarpengar från livsverksdillegenser med hyggligt schysst folk uti, så….blir ju också klientelet som samlas på SALOON LÖVEN därefter. Gangstrar och halvkriminella! Som dras till flugorna kring en sockerbit. Där sockret är till för dem av utgivarna. Och en miljard flugor kan ju inte ha fel, även om de hotar kväva sockret från dess sötma.

  Gilla

 • Kaarina Andersson

  Magdalena, det är inte tre utmaningar ni ska brottas, utan tre gigantiska PROBLEM !!

  Gilla

 • Argus

  Svängdörrar bruka komma i par eller så går den åt båda håll vilket inte är fallet med de svenska vid gränsen. Nu vänder vi blad och öppnar för svängdörrar åt andra hållet.

  Gilla

 • OPete

  I ärlighetens namn , tycker folk att det blåser positiva vindar med trygghet och säkerhet ute i Europa ??? Vill vi ha det än värre i vårat Sverige ??? Kan någon förneka eller motbevisa att det är lugnare i Polen , Ungern , Tjeckien och Slovakien ???? Vad är det som är så svårt att fatta ???

  Gilla

  • Laila

   Polen har äntligen fått demokrati i sin rätta bemärkelse, deras folkvalda regering gör som folket vill, men oppositionen skriker när makten och privilegierna tas ifrån dom. Svindlande höga pensioner tas ifrån dom och anpassas till medel-pensionen.
   Jaruzelskis gamla generaler som bevisligen dömde oskyldiga sätts i två års fängelse.
   Folket får äntligen upprättelse och hurrar för sin regering.
   Den framröstade regeringen har på tre år genomfört nästan alla vallöften.

   Gilla

 • Lena

  En svensk finansminister visar sin respektlöshet, bra vi förstår vem du är.

  Gilla

 • Bosse

  Två minuter av skamlösa lögner inför valet.INGEN SKA TRO PÅ DETTA.
  Varför har man inte gjort något ,sett något eller låstsas som att inte problemen har varit där förrän nu. Istället så har man varit förbannad när folk har visat på verkligheten och förstört ”bilden”.Regeringen skickade brev till USA om att detta stämmer inte. Katerina Janouch fick en utskällning av Löfven för att hon talat om verkligheten.Och många,många fler exempel.Än en gång.TRO INTE PÅ DESSA LÖGNARE.

  Gilla

 • The proud swede

  Hon är ju lika dum i huvudet som resten av mupparna i regeringen…

  Gilla

 • The proud swede

  Hon är ju lika dum i huvudet som resten av mupparna i regeringen…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: