Iran har 10 militära baser i Syrien, två nära gränsen till Israel

MELLANÖSTERN. Upp till 20.000 Iran-tränade soldater finns nu i Syrien. Efter att ha neutraliserat hotet från ISIS är de nu istället fokuserade på Israel, skriver Times of Israel.

Israel har länge varnat för att Iran försöker förankra sig militärt i Syrien. Enligt israeliska politiska och militära bedömningar har den iranska regimen, som tagit Assads sida i det syriska inbördeskriget, arbetat för att upprätta en flyg- och flottbaser i Syrien, från vilka de kan beväpna den libanonbaserade terrororganisationen Hizbollah och andra shiitiska grupper, samt utföra egna attacker mot Israel.

I november uppdagades via satellitbilder att Iran bygger en permanent militärbas i Syrien, bara 50 kilometer från Israels norra gräns.

Judarna har orättvist mycket mark tycker muslimerna och den svenska regeringen.

10 thoughts on “Iran har 10 militära baser i Syrien, två nära gränsen till Israel

  1. Lagro!
    Den ursprungliga planen rörande Palestina, var att den arabiska befolkningen i det blivande Israel skulle flytta/flyttas till JORDANIEN. Judar skulle få flytta till Israel, vilket de gjorde. Nu ville storpolitiken annat och tillät ingen inflyttning att tala om till Jordanien, så en stor del palestinska araber hamnade i Egypten (Ghaza), Libanon, Syrien, en del ändå i Jordanien – där de inte tilläts bli medborgare av världsetablissemanget, och andra spreds över världen bl a till Gulfstaterna.

    Ganska smart av sunni-världen att passa på att skapa Palestinaflyktingar (formellt var det FN) och hålla dessa i flyktingstatus för evigt. FN m fl motarbetar Palestiniernas möjligheter att bli medborgare i andra länder – deras flyktingstatus får aldrig tas ifrån någon Palestinier hur länge släkten än bott och arbetat i andra länder.

    Samma förhållanden införs nu för något diffust kallat ”migranter”, som kommer att vara migranter i evighet och kan kräva all välfärd där de befinner sig i eviga tider utan några krav på motprestation. Slavländer, t ex Sverige, skapas av FN för att säkra migranternas eviga försörjning!

  2. 1967inledde Israel ett anfallskrig mot arabiska länder däribland Syrien för att ockupera Golan höjden, som är syriskt territorium.
    Syrien har genom förhandling försökt få tillbaka området men Israel har nekat till alla förhandlingar och tänker behålla området.
    Nu är Israel skärrade därför Syrien har skjutit ned två israeliska plan och ett flertal blivit skadade, men som kunnat återvända till israeliska baser.
    När inte Israel har luftherravälde blir de sårbara, därför de kan inte gå in med marktrupper in i något grannland utan att det blir mycket stora förluster.
    Nu påstår de att det var en iransk drönare som gick in i Israel och genom det blev ett israeliskt plan nedskjutet.
    Den här drönaren var tillverkad i Iran men det var Syrien som skötte den och kontrollerade terrorister objektivt, som fanns nära gränsen till Israel ,och drönaren gick aldrig in på israeliskt område.
    Sanningen om nedskjutningen av F16 planet är att Syrien kunde se på radarn att israeliska plan var på väg mot Syrien för att utföra bombningar, då blev de här planen bemötta med S200 missiler från syrisk luftförsvar,
    ett F16 plan gick i backen och ett annat blev skadat, som gjorde att planen vände och gick tillbaka.
    Man skickar inte upp F16 plan för att oskadliggöra en drönare, men Israel kommer med lögner hela tiden, de förnekade först att något plan blivit nedskjutet, men blev tvungen erkänna när det fanns videofilm på nedskjutningen.
    När det gäller israeliska militära förluster har deras uttalanden låg trovärdighet.

  3. Orsaken till att USA (dess Israellobby) och Israel har backat upp IS och andra Jihadistgrupperinger fråln första början fram till idag i Syrien var att förhindra just detta.
    Den strategin verkar ha misslyckats.

    • Iran har inga baser I Syrien.
      Iran har tidigare uttalat att de har inga planer att förlägga baser i Syrien.
      Iran finns i Syrien efter begäran att hjälpa till och strida mot terroristerna och ingenting annat.
      Iran och Syrien kan ses som allierade, när Saddam Hussein anföll Iran och ett krig som varade i 8 år, det enda land som ställde upp för Iran var Syrien, som de inte glömmer.

      • Israel har stora inrikes problem som de försöker avleda med att komma med falska beskyllningar mot Iran som att Iran skulle vara skyldig för deras problem.
        Det stora problemet för Israel är att palestinierna kräver en egen stat på Västbanken och att de som blev utkörda 1947- 1948 800.000 personer skall ha rätt att återvända, och deras ättlingar, som rör sig om 5 miljoner människor i dag.
        Sedan ställer de också krav att Jerusalem skall vara dess huvudstad.
        De här kraven som de palestinska ledarna ställer är helt omöjligt för Israel att tillmötesgå.
        Palestinierna har inte backat på de här kraven, och det gör att Israel kommer att få leva med terrorism i många hundra år.
        Palestinierna ställer de här kraven därför de planerar att ta över det område som är Israel idag att det skall bli en islam stat med sharia lagar.
        Att erkänna en palestinsk stat som Sverige gjort är helt idiotiskt, när det är en omöjlighet att det blir någon palestinsk stat på Västbanken.

Kommentera