Tre anhållna efter stort vapentillslag

BROTTSLIGHET. Tre personer har anhållits under en stor polisinsats i Hallunda i Botkyrka kommun söder om Stockholm. Polisen har gjort stora beslag av vapen.

– Jag vill inte gå in på några detaljer. Det är vapen helt enkelt, säger Mats Eriksson, polisens presstalesperson i Stockholm.

Polisen har spärrat av ett större område och insatsen, som inleddes runt midnatt, pågår fortfarande. Det är oklart om fler är gripna utöver de tre som är anhållna för synnerligen grovt vapeninnehav och grovt narkotikabrott.

Insatsen är en del i det långsiktiga arbetet inom den särskilda händelsen Max, som syftar till att öka tryggheten, bryta våldskurvan, minska antalet illegala vapen samt handgranater.

– Vi har en särskild händelse som heter Max som handlar om att öka tryggheten och få bort vapen från gator och torg och ta bort alla handgranater. Det är en av våra prioriterade satsningar, säger Mats Eriksson.

-Pettersson säger bara att…

De hånskrattar åt oss
”Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

 

4 thoughts on “Tre anhållna efter stort vapentillslag

  1. Bra att man försöker eliminera militära kriminella vapenförråd, som hålls av fientlig makt i Sverige. Jag tror tyvärr att polisen ändå kan missa de flesta. Migrationsverket tycker jag har underminerat Sveriges säkerhet med ansvarslöst bristande urskiljning och kontroll av asyl-sökare och anhöriginvandrare. De har förmodligen apterat en otrevlig mina för sina trogna skattebetalare.

  2. Det verkar som de iaf försöker göra ngt, men det kommer knappast att räcka så länge vi slavar under EUs ok och gränserna ej är stängda.

  3. Särskild händelse ”Max”…. är McDonalds eller Birger King nästa som får lämna sina namn åt nedkämpning av grov brottslighet?

Kommentera