Svensk press skyddar pixelhuvud med yxa, dansk media talar klarspråk

BROTTSLIGHET. Ett ungt par attackerades under natten av en yxbeväpnad man på en Circle K-mack i Birkerød, norr och Köpenhamn. Polisen har gått ut med en bild av den misstänkte gärningsmannen, som betraktas som farlig.

Trots att mannen betraktas som farlig och polisen har gått ut med en bild samt Kvällsposten/Expressen ges ut i Malmö och södra Sverige som ligger nära Köpenhamn väljer Kvällsposten att hjälpa till så här ”Det handlar om en man i 30-årsåldern med mörkt hår och mörkt skägg. Han var vid tillfället klädd i mörka kläder” och bilden nedan.

Den danska tidningen Ekstrabladet, väljer att försöka hjälpa allmänhet och polis. ”Manden er 29 år, mellemøstlig udseende, mørkt hår, mørkt kortklippet fuldskæg og 176 cm høj. Han er formodentlig iklædt mørk jakke og mørke bukser”

-Pettersson undrar hur länge media som skyddar brottslingar ska få härja fritt i Sverige?

Paret som attackerades av araben är inte livsfarligt skadade.

21 thoughts on “Svensk press skyddar pixelhuvud med yxa, dansk media talar klarspråk

  1. Nina ringde upp SVT Nyheter.

    Interpol gick ut med och vill ha hjälp med att hitta samt få fast
    de 10! värsta människosmugglarna.
    Interpol pixlar inte ansiktsbilderna.
    SVT däremot pixlar.
    Svaret blir:
    ”Vi måste själva göra en riskbedömning innan vi går ut.
    Vi jobbar inte för Interpol – I så fal får man gå in på Interpol och se där.

    ”Interpol efterlyser och SVT pixlar”

    ”Ringer SVT och frågar varför de pixlar ansiktena på de värsta människosmugglarna som Interpol efterlyser. Vidare framgår i SVT:s reportage, att 90 procent av dem som tar sig till Europa, använder sig av smugglare och att detta omsätter flera miljarder dollar.
    Interpol vill nu ha hjälp och SVT pixlar kriminella människors ansikten.”

    Interpol efterlyser och SVT pixlar

      • Tjeckien är det ingen fara med och de ger sig inte mot EU:s påtryckningar.

        Deras president Miloš Zeman talade om att ta emot flyktingar med: ” Vi kan inte integrera dem – för vi har inga moskéer”.
        Med att bygga upp landet med moskéer är det inte
        frågan om.

        Miloš Zeman försvarade nyligen beslutet att förbjuda så kallade burkinis på badhus.

        – På tjeckiska badhus finns det ingen anledning för någon att bära arabiska kläder, konstaterade Zeman.

        Premiärministern Bohuslav Sobotka betalar hellre böterna.
        Av 1.200 kvotflyktingar blev det bara 12 st.
        Bohuslav Sobotka vill inte ens se flyktingar komma in och begära asyl i landet.

  2. Har Svenska polisen nånsin fångat nån med rutigt ansikte? Finns det många rutiga peroner i svenska fängelsen? Borde inte nån ta itu med dethär, för detta om nåt är kränkande mot RUTOR !!!! Det kunde lika gärna varit ett triangel-ansikte som gjorde detta !!!!

  3. VEM SKA SKYDDAS? I Danmark skyddar man den DANSKA befolkningen – i SVERIGE kan det vara detsamma om han mördar något svenskt par- vi ger honom i alla fall ett lågt straff och huvudsaken är att vi inte visar hans ansikte så någon SVENSK kan anmäla honom….

  4. Den svenska pressen gör allt för att utrota sig själv genom att tillämpa skyddande av brottslingar samt att underskatta läsarnas förstånd.

  5. Vad är anledningen till att man skyddar kriminella i detta land ??? Sista halmstrået , makten till SD 2018 annars är det försent !!!

  6. Signalement överflödigt på den svenska sidan gränsen. Alltid rutiga kläder, rutiga skor, rutigt vapen och rutigt ansikte. Journalister…Brrr !

  7. Maskerad nyhet från Kvällsposten/Expressen. Lika allvarligt för läsaren som senare kan drabbas av skurken som en totalt falsk nyhet.

Kommentera