Gränspolisens varning: Tusentals håller sig gömda


BROTTSLIGHET. Tusentals personer som ska utvisas från Sverige håller sig gömda i landet, rapporterar Aftonbladet. Enligt tidningen finns 17 000 ärenden på gränspolisens bord, varav 12 600 blivit efterlysta eftersom de gått under jorden. Men de riskerar att bli mångdubbelt fler.

– Vi ser i Migrationsverkets prognos att vi under de fyra kommande åren kommer få ungefär 42 000 ärenden till, säger Patrik Engström, chef för gränspolisen.

Han berättar att polisen hittat adresser där 500 personer stått skrivna och lägenheter med ”bara madrasser och folk som sover i skift”.

Personer som håller sig gömda utnyttjas ofta för underbetalda arbeten – något som skadar både individen och samhället i stort, enligt polisen.

-Pettersson tycker det låter tryggt. 42.000 som kan vara som terroristen på Drottninggatan. Akilov utnyttjades av Özz Nujen och hans familj till svartarbete på Gotland och det har inte förorsakat något drev mot Özz,men jag tror det råder dålig stämning hemma hos Özz…

Dessutom har polisen inte plats för de illegala de griper utan får släppa dem igen. Det känns tryggt…


19 responses to “Gränspolisens varning: Tusentals håller sig gömda

 • jockfall

  Militär kan hjälpa till?

  Gilla

 • Benke

  Vem är förvånad? Det är som att släppa ut rånare och mördare ur häktet innan rättegång och be dom komma till rättegången, sedan be dem åka till fängelset om de anses skyldiga.
  Vi kan väl lägga ner både polis och rättsväsende och börja dela ut Eliasson-armband så blir allt jättebra i Socialdemokraternas värld.

  Gilla

 • Fingal

  Cecilia Malmström och röda korset importerar terrorister fortare än Morgan Johansson kan få ut dom

  Gilla

 • Lokalinvånare

  Och det är därför, kära regering, som krogar och klubbar har en dörrvakt – och inte öppen dörr där de i efterhand får försöka leta efter mindreåriga inne i klubbben..

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Dessa siffror är garanterat friserade dvs antalet är betydligt högre 50% eller mer är nog närmre sanningen. Det är bara pursvenskarna som myndigheterna har riktig koll på.

  Gilla

  • Kurt Kodstedt (påhittenamn)

   Pursvenskarna, dvs 87:an röstar på politiker som Miljödårarna och sossarna som vill förgöra dem….SKRÄMMANDE att dessa individer med GENER för grov kriminalitet går lösa på våra gator och kan skada våra bröder och systrar. De har noll impulskontroll och noll empati och är helt enkelt mycket farliga individer, ex Afghanerna är till mycket hög andel kriminella och KNARKARE och anfaller gärna i grupp….SKYDDA ER!! KRÄV ÅTGÄRDER, RÖSTA SD!!!

   Gilla

 • Stenbock

  Bland dessa ”gömda” som myndigheterna underlåtit utvisa,finns med säkerhet flera hundra islamska terrorister.. Nu väntar dessa bara på rätta tillfället,att slå till.

  Gilla

 • Ståfräs

  Bara 500 skrivna på samma adress? som kan lyfta bidrag för bostad, bättre kan Ni, ZZåZZar o Alliansen, varför inte är målet 10 000st. Är Ni rasister?

  Gilla

 • Ståfräs

  Alla(h) PK kan njuta av hans Sverigehat i StaziTV4, 20.00, tror jag skiter i att titta. Kanske han förklarar sitt stöd för mördare?

  Gilla

 • compulsoryunion

  Sveriges tokiga invandringspolitik har visat sig livsfarligare för alla europeer än hela jordens massförstörelsevapen: Akilov, Brysselbombaren, Drottninggatan, Alexandramannen, ”Södertälje”maffians mord, 2000 is terrorister, >40 000 Mohammeddomar i brottmål bara i Sverige, 4000 fångar varav majoritet är blattar, 40 moskeer i Sverige med könsdiskriminering, månggifte, och djurplågeri aktivism, Jyllandsposten attack, osv osv > 600 000 miljarder kronor i kostnader / år för att varje svensk stad ska likna östra Afrika + brottsoffer lidande

  Gilla

  • age

   40 moskéer!
   D.v.s. 40 stridsledningscentraler för islam!
   D.v.s. 40 ammunitions- och vapenförråd för islam!
   D.v.s. 40 stationer dit ”ensamkommande barn” kommenderas!

   Är det någon av oss, sverigevänner, som känner sig trygg?
   Jag är rädd!

   Gilla

 • Jan

  Men även gömda har väl rätt till bidrag och vård?

  Gilla

  • Ståfräs

   Självklart, även barnbidrag, bostadsbidrag, bidrag till körkort, Iphone, TV, Bostad, Bil, körkort, tandvård, läkarvård, mediciner nämn ett enda bidrag som inte ingår Mia, jag bara undrar, ljusår ifrån vad Svenskar kan få.

   Gilla

 • Tony

  Sverige är ett i grunden underligt land,Den gamle militären Stig Wennerström sålde ut delar av försvarshemligheter till Ryssarna, och
  för det fick han bli inburad ett antal år. Det märkliga är att vi har en annan förrädare som skänkt bort hela landet, utan straff tvärtom är han fri att röra sig överallt, att hålla föredrag a 100,000 åt gången samt leva på Statens bekostnad, så att han sen kan ta sin stora förmögenhet med sig
  och sticka till sitt ursprung, förvissad om att landet han förstört verkligen
  också blev förstört ?Hans verk har sedermera tagits över av en annan
  flane som fortsätter på den inslagna vägen, och går också fri?

  Not :Stig Wennerström blev väl i vanlig Svensk ordning släppt efter halva tiden i kurran

  Gilla

 • SasjaL

  Originalet:

  Han är en wannabe m.a.o.

  Hade man tillstånd att ‘kopiera’ detta?

  Gilla

 • El gringo

  Det här har jag och vi upplysta anat i flera år, dessutom tror jag att det är betydligt flera, kanske över 100 000 totalt. Många av dem kommer, med sin brottslighet, att innbära en stor plåga och fara för allmänheten, särskilt de mest försvarslösa.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Och hur många av dessa bidragsuppbärande som bor inte alls bor på en madrass utan ”hemma” i Syrien, Irak, Somalia etc vet tydligen ingen…

  100 000 pers x 25 000kr/månad i kommunalt försörjningsstöd = 2,5 miljarder/månad. = 30 miljarder / år

  Ställs någon till ansvar för svindleriet med skattemedel?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: