Absolut Idiot

DEBATTFria medier är grundläggande i en demokrati och därför måste våra grundlagar värnas. Men grundlagarna måste också kunna ändras om det finns goda skäl, skriver justitieminister Morgan Johansson (S) på SvD Debatt som någon form av kommentar till de senaste dygnens debatt i sociala medier. En debatt där kritik mot förändringarna framförts. Ett försvar som, för den politiskt insatte, vittnar om hur regeringen genomför något som kan liknas vid en mjuk statskupp mot fri och oberoende media och medborgarnas rättigheter. Med absoluta idioter som medspelare.

Det som blir apart är att Johansson hänvisar till nätets utveckling medan bland annat Centerpartiets ledamot i Konstitutionsutskottet skyller på EU. Någon har snurrat upp Centerpartiet på läktaren, något annat är inte rimligt att anta. När inte ens en KU-ledamot, som skall granska lagen, och justitieministern klarar av att hänvisa till samma skäl styrker det ett mönster i lagstiftningsarbetet som varit närvarande i åtta år.

Läs vidare på Ledarsidorna.se…

-Pettersson säger att om och när grundlagsförändringen och andra aviserade genom SOU 2017:70, går igenom kan alternativa medier räkna dagarna tills vi fått lägga ned eller börjat arbeta underjordiskt som i diktaturer…

11 thoughts on “Absolut Idiot

  1. ”Absolut Idiot” är den Absolut-produkt, som smakar vedervärdigt.

    Alla andra kan man njuta fullt ut av.

  2. Så går det när det saknas en fungerande konstitutionsdomstol i ett land.
    Man kan ju inte på långa vägar säga att Sveriges motsvarighet, det stor skämtet konstitutionsutskottet, befolkat av olika riksdagspartiers politiker, kan fylla samma funktion.

Kommentera