Misshandlade syster med basebollträ – krävde att hon skulle bära slöja

BROTTSLIGHET. En 19-årig man åtalades för misshandel på tisdagen vid Blekinge tingsrätt. Det var i slutet av januari som han ska ha slagit sin 14-åriga lillasyster med ett basebollträ i deras hem i Karlskrona.

Den aktuella dagen hade flickan varit i stan tillsammans med sin mamma och sina småsyskon. Flickan har i förhör berättat att brodern kom in i vardagsrummet och sade ”varför har du inte sjal på dig? Du får inte gå ut utan sjal.” När hon inte svarade gick brodern in till sitt rum och kom sedan tillbaka med ett basebollträ. Han slog henne flera gånger med basebollträet. Slagen träffade på armen, i huvudet och på benet samtidigt som han sade ”ta på dig sjal.” Flickans storasyster ska ha låst in sig i ett rum och ringt polisen.

Familjen säger att de aldrig tvingat sina barn att bära slöja och att de är chockade över det som hänt. Brodern som greps på platsen erkänner misshandeln. Han har i förhör sagt han inte slog henne ”speciellt hårt” och att han inte kan säga varför han slog henne.

24 Blekinge.se

-Pettersson väntar med spänning på att Hijab-ligan ska protestera mot flickans uppträdande och att hon inte förstår att det är frivilligt att bära huvudduk samt att det tillhör de svenska traditionerna…

Att tänka i banor som att grabben som är myndig och borde skickas till ett land långt bort leder bara fel…

Bild från 24Malmö. Foto Kashifa Khan

14 thoughts on “Misshandlade syster med basebollträ – krävde att hon skulle bära slöja

  1. I deras hem betyder troligen i svensks hem förskingrat av grov socialism till förmån för MENA.

  2. Är väl precis vad pojkarna får lära sig i religösa
    Skolorär nog ganska normalt i mellanöstern att slå sin syster med ett basebollträ

  3. ”Öppna ERA hjärtan!”

    Någon som kan hitta på ett dummare uttryck?
    – Nej, jag tänkte väl det!
    Det finns nog ingen på den här bloggen som har så få aktiva hjärnceller att det skulle vara möjligt att få till något så förvånande dumt.

    Möjligen någon med långt framskriden Alzheimers hjärnsjukdom,
    som då inte är kapabel till någon, som helst, konsekvensanalys av sitt handlande?

    Om jag minns rätt så var det någon som hade en ledande ställning i rikspolitiken som formulerade meningen? —- men han är väl inte längre arbetsför?

    • Du har fått det helt om bakfoten – det var inte våra HJÄRTAN vi skulle öppna utan våra PLÅNBÖCKER.

  4. DETTA är ett exempel på hur så kallad ”hederskultur” fungerar; den unge mannen har troligen blivit tråkad av vänner och bekanta för att systern inte bär sjal och han känner att han måste försvara sin ”heder”.
    – Islam betyder underkastelse och ALLA tvingas till underkastelse då de kontrollerar varandra.

    Jag fick detta berättat för mig av en äldre muslim, som tilla att ”det är inte ovanligt att yngre män bryr sig mer om sin ”heder” och traditioner än vad föräldrarna gör.”

    Ett sorgligt exempel på det var 17- åringen som tvingade könsstympning på sina systrar mot deras och föräldrarnas vilja, för att han blev tråkad av sina vänner. Anseendet i den manliga hierarkin betyder allt, i vissa kulturer, kanske ffa för yngre män.
    ( Detta skedde för ett par år sedan, ej i Sverige.)

  5. Vad säger världens osynligast klubb #metoo vid hedersförtryck om detta?
    Svar-vi drar alla män över samma kam

  6. Ja, det är mycket sorgligt att vi förstår så många familjers liv när vissa absolut ska leka godhetsapostlar. Jag kan tänka mig hur svår omställningen är att komma från helt andra värderingar och dessutom hamna i social isolering, kanske tom i någon av förortsmiljöerna.

    ”Alltså: allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det ska ni också göra för dem. Detta är lagen och profeterna.” (Matt. 7:12)

    Om någon vill hjälpa människor i andra kulturer, då måste det ske på deras villkor, precis som de kristna missionärerna gjort i århundraden. Sverige var en gång det land som sände ut flest missionärer i förhållande till sin folkmängd. Och Jesus sa aldrig ”för in alla hedningarna i Jerusalems tempel” utan så ”GÅ UT”.

    Vi är alla människor, så låt oss lägga ifrån oss hatet och istället ställa de ansvariga, dvs politiker och tjänstemän, till svars för den ondska de skapat!

    • Greta:
      Så här står de i Sveriges grundlag, så problemet är att politikerna inte följer den.
      Vi har lagar för religionsfriheten som lång ifrån alla människor respekterar.
      religionsfrihetslagen (1951:680). Där står så här:
      Om religionsfrihet:
      1 § Envar äger rätt att fritt utöva sin religion, såvitt han icke därigenom stör samhällets lugn eller åstadkommer allmän förargelse.

      • Exakt, därför ska de som brutit mot lagarna ställas till svars. När Palme tog bort tjänstemannaansvaret då blev det fritt fram för ulvarna i fårakläder.

        Det är klart att människor med sämre levnadsförhållande söker sig hit eftersom vinsterna är enorma om de vinner i asyllotteriet, dvs livstids försörjning för alla närstående. Men, det är inte deras fel, utan våra tjänstemän och politikers, eftersom de var tillsatta att i första hand värna om oss.

        Men, det betyder inte att vi ska hata dem som nu är här, utan rikta er ilska till dem ilskan tillhör!

    • Igår i SR Dagens Eko avslöjade EU:s biståndskommissionär att UD:s vice statsminister Isabella Lövin från Miljöpartiet kämpat hårt i EU för att man skall fortsätta ge oförändrat högt bistånd till de länder, som vägrar ta emot personer som utvisats dit från något EU-land, t.ex. Sverige.

Kommentera