SVT fälls för misshandelsbilder i nyhetsinslag

BROTTSLIGHET. I ett inslag i SVT Nyheter Stockholm visades flera gånger en sekvens ur en övervakningsfilm där en person blev misshandlad. Nu fälls inslaget av granskningsnämnden.

Inslaget sändes kl. 18.30 i oktober förra året och handlade om en förort där kameraövervakning hade börjat användas för att minska kriminaliteten. Sekvensen ur övervakningsfilmen visade hur en man fick ett slag i ansiktet varpå han föll baklänges över en planteringskruka och sedan ned i marken. Misshandeln visades även i slowmotion.

Granskningsnämnden ansåg att SVT inte hade visat den återhållsamhet som krävs eftersom misshandeln visades flera gånger och fällde därför inslaget. Enligt nämndens tidigare beslut ska programbolagen vara återhållsamma med att visa våld vid tider då barn kan antas titta på tv. För nyhetsprogram gäller detta för sändningar före kl. 19.00.

MPRT.se

-Pettersson menar att det är dags att upplysa alla Sveriges våldsverkare att dom måste vänta med sina våldsamheter till efter 19:00, annars kan ju något barn se det, i verkligheten…

6 thoughts on “SVT fälls för misshandelsbilder i nyhetsinslag

  1. ”fälls i granskningsnämnden”
    Och var blir deras straff?
    Blir det fängelse?
    Eller villkorlig dom kanske?
    Samhällstjänst?
    Bötesstraff?
    Eller ingenting alls….
    Vad är det för mening med ”granskningsnämnden”?
    Inte ett dugg!
    Här sitter ännu en drös onyttiga SVT anställda och leker med papper och tror sig vara viktiga för vårt samhälle och ”granskar” sig själva!
    Sverige ÄR numera ett enda stort dårhus!
    Janne

  2. Dt var inte för visa hänsyn till brottsoffret utan för att mörka etnicitet på gärningsmannen i fråga.

  3. Mycket energi verkar slösas i onödan inom rättsväsendet på att dölja den mörka verkligheten. Helveten av kriminalitet, ilska och hat i världen måste visas upp med sina rätta ansikten i ljuset. Det är enda möjligheten att få det värsta bortrensat så småningom. Kameror på offentliga platser är tacksamt och fungerar för det mesta.

Kommentera