Tiggande man greps i Uppsala med sex miljoner


BROTTSLIGHET.  OBSERVERA.

ARTIKELN ÄR UPPDATERAD. 2018-02-15.

UNT har uppdaterat och ändrat rubriken från Tiģgare till Tiggande. Mannen var alltså inte vad vi menar med tiggare.

Enligt kammaråklagare Sjöblom är 55-åringen en svensk man och medborgare. Han har suttit anhållen fram till idag. Åklagaren hade fram till klockan tolv på sig för att fatta beslut om mannen skulle begäras häktad. Strax efter tolv meddelade Sjöblom att mannen släppts på fri fot, och tillägger att – Brottsmisstanken kvarstår.

***

TIDIGARE 2018-02-13. I går grep Uppsalapolisen en man som tiggde pengar på Resecentrum. – När poliserna gjorde en närmare kontroll av mannen rasade det ner sedelbuntar från bland annat hans jacka. Det kom bara fler och fler buntar, berättar Jale Poljarevius, lokalpolisområdeschef för Uppsala och Knivsta.

Mannen hade sammanlagt sex miljoner kronor i kontanter. Pengarna togs i beslag och mannen greps, misstänkt för grovt brott mot penningtvättslagen, enligt UNT.se. 

-Pettersson säger att här ligger en gravad hund. Zigenaren har säkert arbetat ihop pengarna hårt och ärligt samt skattat för inkomsten, för enligt PK och Anders Lindberg på Aftonbladet förekommer inget organiserat och kriminellt tiggeri…

 

…det är bara rasistnazistfascisten Jimmie Åkesson som hittat på…

När SD påstod att det förekom organiserat tiggeri så blev de fullständigt utskällda av PK-etablissemanget och nu…

De som organiserar det som inte finns enligt PK, människohandel, organiserade tiggerier, penningtvätt, stöldturnéer, storskaliga bedrägerier osv.

Kanske lite fördelningspolitik skulle hjälpa – ziggisar emellan.

Zooma in och se er omkring HÄR

Helt klart finns det många zigenare som är utfattiga och lever i misär. Lika klart finns det en hel del som lever överdådigt.

Bilderna är från Rumänien och Moldavien, där zigenarhövdingarna slagit sig ned – på frågan var rikedomarna kommer ifrån svarar samtliga metallhandel.

För enligt de resande romerna ska man dela med sig av sitt överflöd

Nåväl, skapliga hyddor romernas kungar har, och den guldfärgade slipsen på herrn är just guld och jävligt tung, men det får vi aldrig se i SVT…


22 responses to “Tiggande man greps i Uppsala med sex miljoner

 • Greps med sex miljoner – får tillbaka pengarna | Petterssons gör skillnad!

  […] Förra veckan skrev vi om en tiggande man som greps i Uppsala med sex miljoner i kontanter på sig. UNT.se skrev först att det var en ”tiggare” men […]

  Gilla

 • Kurt Kodstedt (påhittat namn)

  Mannen ska ha nordiskt ursprung påstås det. Detta måste vara pengar från organiserad brottslighet och borde beslagtas av staten och mannen borde inte ha en chans att få tillbaka pengarna om han inte kan förklara hur han kommit i besittning av dem. Lagstiftningen måste ändras så att samhället kan beslagta kriminellas pengar.
  En gissning är att det är en nordisk ”tiggare”/knarkare som sålt heroin och amfetamin och liknande och tjänat dessa pengar. Han verkar även arbetat som professionell tiggare. 6 miljoner är en gigantisk summa och det vore intressant om alla fakta kom upp på bordet!

  Gilla

 • Lena

  Merparten av innehållet i blogginlägget har inget med det inträffade i Uppsala att göra !!!

  Gilla

 • Lena

  Varken i någon av artiklarna i UnT eller i Konkretmedia står det att mannen skulle vara av zigenare eller komma från Rumänien eller Bullgarien.

  Ta och läs vad som står på den här sidan angående mannen i Uppsala:
  Rasistiska hatsidor hetsar mot den “tiggare” som greps i Uppsala med sex miljoner kronor. Nu har det visat sig att mannen hade nordiskt ursprung och inte ens var tiggare.

  Under gårdagen rapporterade nyhetsmedier att en tiggande man i Uppsala har gripits av polisen med sex miljoner kronor i kontanter. Nyheten fick snabbt spinn på rasistiska hatsidor. På Samhällsnytt och Flashback hetsar skribenter mot ”feta zigenarkungar” och “heroinlangande afghaner.” Även Aftonbladet skriver om händelsen och länkar vidare till “tiggarligan”, två män från Bulgarien som dömdes för människohandel i höstas.

  Nu har det dock visat sig att ”tiggaren” är en man med nordiskt ursprung, som inte ens var tiggare. Kammaråklagare Anne Sjöblom säger till UNT:

  – Det här är en man från Sverige, åtminstone med nordiskt ursprung. Som jag har förstått det är det inte en person som brukar tigga. Men han tiggde pengar till den här biljetten.

  Fallet i Uppsala handlar alltså inte om fattiga EU-migranter, utan om en svensk man som av allt att döma har ägnat sig åt penningtvätt. Som vanligt finns ingen verklighetsförankring i den rasistiska nätmobbens fejkade nyheter.

  https://www.konkret.media/info/2018/02/14/tiggaren-i-uppsala-var-varken-tiggare-eller-invandrare/

  Gilla

 • Anders

  Han försökte få pengar till bussen och uppträdde störande, därför tillkallades polis.
  För övrigt en man med nordiskt utseende förmodligen svensk.

  Gilla

 • Martin Mats Carlander

  UUUUUUUUUUUUT med ziggisarna! Lindberg kan ta täten!

  Gilla

 • Robert N.

  En frilansande tiggare hittades hängd i centrala Tierp tidigare i höst.
  Polisen avskrev ärendet som självmord, men…

  Gilla

 • Argus

  Om det varit i Caracas och personen hade varit venezuelan och valutan venezuelansk hade det varit naturligt med tanke på vanskötseln och hyperinflationen.

  Gilla

 • Rådvill

  Sex miljoner i kontanter? Var det en zigensk transvestit, eller hur får man annars plats med dessa enorma mängder kontanter?

  Gilla

  • Stenbock

   Ja en berättigad fråga !! O hur skulle han kunna växla om alla dessa sedlar ? Själv har jag ju två gånger fått frågan på Forex,vad jag skulle med så många Euro til på min semester.Och då rörde det sig om ett antal tusenlappar…. 😦

   Gilla

 • ladulaas

  Sverige är idag en patetisk stat. Diktaturens kreatur, anarkister och marxister, berövar oss vår yttrandefrihet, samtidigt som man tillåter slaveri.

  Att den aktuelle mannen själv tiggde pengar, kanske berodde på att hans slav var för sjuk för att göra det.

  Så gott som alla romska tiggare är annars slavar, som i ur och skur får sitta utanför alla Sveriges butiker, alltmedan deras slavdrivare noga övervakar dem och vid dagens slut håvar in förtjänsten och ger en spottstyver till slaven. Gangsterledaren, som sitter i sitt palats i Rumänien, tar sedan merparten av pengarna från slavdrivaren.

  Som sagt: Sverige är ett land att vara stolt över, eller hur?

  Gilla

 • Stenbock

  Vi svenskar har helt klart uppfostrats på ett helt felaktigt sätt…
  Detta går tyvärr upp,först nu för mig på ålderns höst.Tänk vad lätt man kunnat tjäna en sådan förmögenhet,genom att sitta utanför affärerna,och hälsa artigt ”Hej,hej”… ;(

  Gilla

  • Lena

   Stenbock :
   Tänk att vår uppfostran inte sa vad som komma skall , hade vi vetat så inte en skattekrona till den diktatoriska staten !
   Zigenarna betalar inte en krona , vad jag kan förstå.

   Gilla

  • eva

   Ja, här har man arbetat och slitet och velat göra rätt för sig. Och vad får man? Jo, en pension som är som ett ”hej, hej”!

   Gilla

 • Billy Boy

  Mannen har säkert en mycket bra och ”trovärdig” förklaring till innehavet av de sex miljonerna kr.

  ”Tiggaren kan påstå att han svarade rätt på högsta nivån i Postkodlotteriet och kammade då hem 1 miljon kr skattefritt.

  För pengarna köpte han sedan lotter av sossar och vänsterpartister …

  Från Jeanders bildblogg

  … och plockade då hem resten av pengarna upp till de 6 miljonerna ”tiggaren” hade på sig när han avslöjades.

  Fullt möjligt och inget märkligt eller konstigt alls!

  Gilla

 • putte

  Verkar tveksamt att det är en zigenare , hela fallet luktar skunk tydligen var beloppet i € så han hade väl lyckats växla in dom om det nu hade varit SEK ifrån början . I vilket fall som helst fall så har han ju pengar till att anlita en dyr advokat och vem skulle inte då passa bättre än Debbie Nujen för hon har tydligen erfarenhet av dylika penningtransaktioner .

  Gilla

 • Fredde

  Expo (vem annars..) skrev:
  ”Sverigedemokraterna har kritiserats för sin EU-valskampanj ”stoppa det organiserade tiggeriet”. Expo kan avslöja att partiet vid flera tillfällen under den senaste mandatperioden spridit myter och lögner om tiggare från Rumänien.”
  http://expo.se/2014/sa-ljuger-sd-om-tiggarna_6512.html

  PK-media hakade på:
  ETC: (förstås)
  ”inte mycket tyder på att de rumänska migranternas tiggeri är organiserat.
  SVT intervjuade över 1 200 individer i flera timmar – och kom fram till att tiggeriet inte är organiserat.”

  Metro:
  Metro djupdyker i myter och påståenden kring tiggeri, Vad vi funnit? Experterna är samstämmiga: ”Det finns inga ligor.”

  ”Polisen: -Tiggarna ofta del av kriminella ligor.

  Nej, tiggarna styrs inte av kriminella ligor
  Det bygger på en enskild polis påståenden – och innehållet ratas av alla experter Metro pratar med”

  Politism:
  ”Organiserad tiggarkriminalitet är en myt, rasistisk mytbildning”

  Ja, hur är det nu, kära PK-maffia?
  Med facit i hand, är det en ”rasistisk myt” eller verklighet?

  Gilla

 • Monica

  I den stadsdelen där jag bor har nästan alla tiggare försvunnit med undandtag från Lidl:s entré samt Systembolaget. Denna äldre tant har suttit med undantag av korta tidsperioder utanför bolaget sedan tiggeriet kom till Sverige 2014. Det är uppenbart att hon bara lägger tiggarpengarna på hög och gör en bra förtjänst annars hade hon inte suttit där.( Eller det finns kanske någon organisation bakom henne.)

  I Willys-butiken mittemot brukar hon gå in och handla. I kön var det en kvinna som ställde sig bakom henne men grimaserade av som jag uppfattade som obehag och ställde sig i en annan kö. Vem vet vilka smittor hon kan sprida?

  Ibland har jag tittat på den handskrivna skylten att hon behöver hjälp med operation i Rumänien. Det verkar som någon godtrogen person hjälper henne att skriva på pappskyltar med budskap om hjälp till olika ändamål. Jag har försökt att säga till kunder som jag ser ge henne pengar men till ingen nytta. Vissa muttrar att det är en sak mellan honom/henne och tiggarskan och det har ingen annan med att göra.

  På kvällarna tar hon bussen ungefär vid 17 till 18 tiden och försvinner iväg. Vet inte om hon bor på något härbärge i kommunal eller religiös regi och i så fall är de förmodligen bra naiva och lättlurad

  Gilla

 • Rolf

  Att många Svenskar är så naiva och godtrogna är inget annat än en stor skam. Dom som häckar med Afghanerna och dom som vurmar för tiggarna t.e.x.

  Gilla

 • Roland ram

  Men nu har svensk media sagt till dumsvensken att tiggeriiet inte är organiserat så då är det så i huvudet på dumsvensken.

  Gilla

 • Ståfräs

  Detta är ngt som AL o hans skittidning blir så stolta över, PK jublar ”kanske har jag hjälp denne fattige man till ett bättre liv”, grattis PK idioter, satan i gatan vad korkade Ni måste vara.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: