Lidingö inför samma regler för nyanlända som för svenskar och MP protesterar

INVANDRING. Två år efter att bosättningslagen trädde i kraft börjar nu en del av de nyanlända som kommunplacerades enligt den nya lagen få besked att de måste flytta ut.

I Lidingö, öster om Stockholm, har kommunen beslutat säga upp alla hyreskontrakt för den här gruppen efter 24 månader, något man nu också informerat de berörda om.

När bosättningslagen trädde i kraft den 1 mars 2016, blev alla kommuner tvungna att ta emot och hitta boende åt ett visst antal nyanlända.

För Lidingös del har det handlat om drygt 300 personer, som placerats i tillfälliga boenden i kommunen.

Men i ett brev från kommunen har nu de berörda informerats om att de är skyldiga att flytta ut när två år har gått.

Enligt Lidingös tolkning av bosättningslagen sträcker sig inte kommunens särskilda ansvar längre än till när etableringstiden tar slut efter två år och statsbidraget dras in.

Efter de två åren ska alla betraktas lika och som vem som helst i samhället, då ska alla de regler som gäller för andra även gälla de nyanlända på Lidingö.

– Skulle de inte hitta nytt boende i kommunen eller någon annanstans så får de vända sig till kommunens socialtjänst, precis som andra kommuninvånare, säger Anna Rheyneuclaudes, kommunstyrelsens ordförande(M).

Miljöpartiet har överklagat, de tycker det är orimligt att invandrare efter två år på Lidingö och 3-4 år i Sverige ska omfattas av de regler som gäller andra.

Mohammad Alamin har också fått brevet från kommunen och vet inte vart han ska ta vägen. – Om stadshuset inte kan hjälpa mig, hur ska jag kunna hjälpa mig?, säger Mohammad Alamin.

-Pettersson säger att efter 3-4 år i arbetskraftsbristens Sverige borde det inte vara något problem för duktiga och ambitiösa människor och att Miljöpartiet borde ha tänkt på problemen innan de öppnade gränserna.

Sveriges Radio 

32 thoughts on “Lidingö inför samma regler för nyanlända som för svenskar och MP protesterar

  1. DET är väl inte mycket mer än att göra som alla andra som är här i Sverige som turister alltså tigrarna, så jag rekommenderar er att fråga dom vad man bäst kan får tak över huvudet. Eller en sovplats för tror mig dom har alla kommit till rätta med sin logi.

  2. BRAVO LIDINGÖ!!!

    …och varför ska detta islamistslödder bo bland alla rika på Lidingö????? För att de ska kunna stjäla mer och lättare, eller?????

    • Nu avslöjar jag mina skrala kunskaper om allt i Stockholm, egentligen allt norr om Hallandsåsen.
      Är inte berikarna nu nära den fullmatade skattekistan kan tänkas heta Djursholm……eller det är kanske bara en skröna ? .
      .

  3. När miljöpartister agerar…….går det ofta galet.

    ”Är du nöjd med sajten Ibn Rushd skapat, Bah Kuhnke? ”

    ”Regeringen bad en myndighet om en kampanj om islamofobi och hatbrott – fick en sajt som misstänkliggör arbetet mot hedersförtryck i retur.

    Är demokratiminister Alice Bah Kuhnke och regeringen nöjda med hur Myndigheten för stöd till trossamfund har utfört sitt uppdrag?”

    Skriver Amineh Kakabaveh,
    riksdagsledamot (V), i Dagens Samhälle.

    https://www.dagenssamhalle.se/debatt/ar-du-nojd-med-sajten-ibn-rushd-skapat-bah-kuhnke-20684

  4. Måste vara en jobbig situation att plötsligt stå utan bostad vad man än tycker om att så många kommit.

  5. Det är tveksamt om metoden att förse människor med gratis allt skapar incitament att värna miljön i sina val? Miljöpartiets politik kan vara den som mest missgynnar miljön?

  6. Alla vet att MP åker ut ur riksdagen i kommande val. det kommer att bli räddningen för Sverige som land……….

  7. Att det finna många etniska svenska ungdomar som saknar bostad bekymrar inte Miljödårarna….! Ynkliga kräk!

  8. Ja men det är väl då meningen att nästa 300-pack ska in i dom bostäderna och bo gratis i 2 år va? Om och om igen.. Såhär skapar man konflikter asyllögnare emellan, bravo, det gynnar oss alla när Mohammed A blir utslängd på gatan och knivhugger Mohammed B som bär in sin nya dator och TV till sitt nya gratishem. Dock med lite otur, så hinner Mohammed A till IKEA ett varv och sen kör han lite lastbil i Stockholms centrum innan han blir tillfångatagen. Men det hör liksom till med lite ”collateral damage” i det nya spännande Sverige. Plus att Stockholm får lite street-cred när det forsar småflickors blod på gatorna och IKEA har avhuggna huvud med i sin katalog.

  9. MP och inte bara dom, har belastat Sverige, med grymt höjda skatter och andra bekymmer intill orimlighet med invandring utan krav. De har i bakgrunden kanske varit Svenska folkets värsta fiender och borde stoppas så fort som möjligt, innan landet kollapsar. Jag känner det som att Sverige är, som en bil strax innan motorn skär, uppvarvad till max och tom på olja.

  10. Dessa Miljöpartister som protesterar är verkligen rasistiska: De är övertygade att folk från MENA inte kan lära sig hjälplig svenska och bli självförsörjande på 3-4 år? Att man inte kan ställa samma krav på dem som, låt säg en immigrant från USA eller Europa. VAD har dessa Miljöpartister för människosyn egentligen? Ser de ner på folk från MENA? Ja, så måste det vara.
    Varför frågar ingen journalist dem om det?

  11. Åk till paradiset Malmö, de är duktiga på att ta hand om de som inte vill jobba eller kan något som vi i Sverige har nytta av. Offra Malmöregionen och låt de arbetslösa, ovilliga invällarna. Då har de nära till kompisarna i Tyskland

  12. Det är på sin plats att ALLA invandringskramande svenskar öppnar sin hem och plånböcker för sina kelgrisar.

  13. Till denna Mohammad, enkelt översatt från JFK .
    Fråga inte vad landet kan göra för dig, fråga vad du kan göra för landet.
    Tyvärr kan jag inte det på arabiska, så det vart på svenska

  14. Vår iver för mångkultur har säkert sin upprinnelse i alla semesterresor svenskarna gjort de senaste decennierna.
    De har sett luktat och tänkt, svenskar gör det hela tiden, ”oh vad pittoreskt tänk om vi kunde ha så hemma i vårt kalla land”.
    Nu har vi det och därför är alla ca 75% av ursprungsbefolkningen lyckliga medans den invasiva delen inte är det utan kräver mer frihet. De säger ”vi vill ha mer frihet att göra och leva som vi gjorde i vårt land och i vår kultur, svenska lagar måste ändras”.
    Undrar hur många av ursprungsbefolkningen, mellan skål och vägg, håller med. MP så klart men resten?

  15. Tro inte för mycket mina vänner, finns nog mycket stor risk att förvaltningsrätten dömer till Lidingös nackdel i detta fall, så att de ”goda” mupparna och regimmedia i landet får ett prejudikat att den nya adeln går före alla andra medborgare.

  16. Ja, jag tycker att det är grovt rasistiskt om inte alla nyanlända av alla slag inte får en tvåhundra kvadratmeters villa i Nacka, ett gatukök eller pizzeria och en Mercedes, BMW eller Audi för minst en halv miljon direkt vid ankomsten. Eller senast inom en månad från ankomsten. Solidaritet får kosta.

    Eller att nyanlända ska gå före oss och ta alla lägenheter som finns i kommunerna. Var ska alla svenska ungdomar bo? Hemma hos far och mor tills de är 35 år..?? Men vadå, solidaritet kostar. Tänk på att det går till nåt fint i stället….

  17. Ja, det är helt otroligt, hur en regering lyckats blåsa en större del av Sveriges befolkning ! Grundlurade och förförda. Bara en liten tidsfråga innan Lidingö och Södermalm förskönas med skrikande minareter…

    • Ja, vilket bevisar nivån på svenskens fattningsförmåga. Jmf med Akillvfarsen som började idag. Är det inte då att de flesta tror på vad myndigheterna via MSM basunerar ut?!

  18. Miljömupparna kan ju öppna sin egna hem för ”baaarnen”.

    Ett utmärkt tillfälle för dem att visa om de verkligen är intresserade av att ställa upp själva.

    Men, det blir väl som vanligt med MP, nån annan ska betala kalaset.

    • Någon som vet hur många invällare Reinfelt har i sitt hus?

      Med sitt stora öppna hjärta och sin stora käft borde han ha plats för några hundra av dessa utvecklingsbarn!

  19. Vill nu MP att de kan stanna och bo kvar då kan de flytta hem till Fridolin förstöraren.

    Svensk född fattig pensionär bestulen av staten

  20. Helt rätt! Följ reglerna till punkt och pricka, inga undantag. Efter två år ut på gatan, som sagt, idioterna (MP) borde kunnat förutse detta. Om man öppnar kranarna fullt, alltså. Eller så kan de flytta hem till Frittolin eller Lövin….

Kommentera