Varför bryter våra politiker mot lagen?

INVANDRING. Utlänningslagen säger att den asylsökande som fått sin sak prövad ska lämna landet. Punkt.

Glasklart och inga oklarheter. 

De allra flesta politiker och beslutsfattare anser att vi ska följa lagar och regler i vårt land, men inte när det gäller asylsökande. Där säger man att visserligen ska du lämna landet men om du ändå väljer att stanna kvar så premierar vi dig med skattefinansierade rättigheter som bidrag, vård och skola.

Framförallt gäller det de ”ensamkommande barnen” som ljuger och protesterar men ändå finns det knappt någon politiker med makt som törs ta tag i problemen utan gör allt för att kringgå de lagar de själva stiftat.

Officiellt har Sverige  reglerad invandring, vilket innebär att för att få stanna i vårt land ska man uppfylla vissa regler. Gör man inte det ska man åka hem, frivilligt eller med tvång.

Glasklart och inga oklarheter. 

Avslag tre gånger men är ändå kvar i landet och fri att demonstrera.

Är man inte nöjd med detta får man verka för att ändra lagarna, men alla partier säger att de står bakom lagarna eller vill skärpa dem. Ändå försöker politiker och tjänstemän runda lagarna, de ska inte gälla alla utan bara en del.

Jag tycker vi ska följa lagen och FN:s flyktingkonvention. Där står bland annat att den asylsökande har bevisbördan om identitet, ålder och bakgrund, att första asylland gäller, att uppehållstillstånden ska vara tillfälliga, om inte ska den asylsökande assimilera sig, värdlandets lagar och regler ska gälla m.m.

-Pettersson undrar hur denna cirkus kan pågå. Finns det inte en enda politiker som är vuxen nog och kan slå näven i bordet och säga likt den gamle kommunisten C-H Hermansson, ”Någon jävla ordning ska det vara…”

9 thoughts on “Varför bryter våra politiker mot lagen?

  1. Så egendomligt 3:e gången och är kvar i landet. Drömmar vem har inte det, bara för jag vill (drömmer ) om att bo i ett annat land så går det kanske inte. 😡😡😩 nä de skall åka hem när de fått avslag.

  2. Jag funderar på att bli politiker, då får man bryta mot vilken lag man vill utan att riskera att bli straffad.

  3. De känner att de kan göra hur de vill, för lite Malta här hade varit annorlunda om sköt av ett dussin.

  4. Den högsta ansvarige som låter moraset fortgå är Stefan Löfven (S) som gått helt vilse i dimman …

    http://2.bp.blogspot.com/-DCGNCPf__A0/VjjI00mYMKI/AAAAAAAADoQ/CYq0nH5LbT0/s1600/DIMMAlowny.jpg

    Från Jeanders bildblogg

    Hög tid nu att plocka av honom alla skygglapparna …

    http://1.bp.blogspot.com/–XjvIxwt4KY/VlYC0WMwTiI/AAAAAAAACg0/aPCy2y0MUHg/s1600/skygglappar.jpg

    Han måste omedelbart konfronteras med de pågående olagligheterna och utan dröjsmål förmås att med maktmedel vidta nödvändiga konkreta mått och steg så att gällande lagar blir åtföljda till punkt och pricka.

  5. När jag fått avslag 3 ggr tog jag mina 2 barn från skolan just innan nationella prov, lämnade mitt jobb med lön på 35 000 kr, lämnade min svenske sambo och nyköpt bostadsrätt och åkte ut från landet.
    Varför gör svenskarna skillnad på folk och folk och varför behandlas vi olika trots ” alla människors lika värde”?
    Eller var jag hårt arbetande och självförsörjande ensamstående kvinna med 2 barn mindre värd än de afghanska ” barn”?
    Blir förbannad…

Kommentera