V vill registrera etnicitet och religion i ett hudfärgsregister

INRIKES. Vänsterpartiets partikongress körde över partiledningen och röstade för att SCB ska samla in och redovisa statistik över etnisk tillhörighet, nationellt ursprung, hudfärg och religion eller annan trosuppfattning. Enligt motionen är det nödvändigt för att ta fram åtgärder mot diskriminering.

Motionen kallar det för jämlikhetsdata som bygger på samtliga diskrimineringsgrunder, som syftar till att synliggöra olika gruppers utsatthet.

”Att välja att synliggöra olika gruppers utsatthet är ett oerhört viktigt steg i processen för att skapa ett jämlikt samhälle, för det är bara när man kan identifiera, synliggöra och mäta människors utsatthet som man kan ta fram riktade och effektiva politiska åtgärder mot de specifika problemen”, skriver motionsförfattarna.

Läs motion A68 här och alla andra motioner också.

-Pettersson läser ”det är bara när man kan identifiera…” som man kan ta fram riktade åtgärder.

I andra sammanhang har V skrivit ”Det finns ett tydligt samband mellan klassbakgrund och den population som finns på våra fängelser. Sambandet är väl känt och bevisat i både forskning och officiell statistik.
Det är detta samband som är en av förklaringarna till den av en del flitigt propagerade fördomen att människor med annan etnisk bakgrund än svensk skulle vara mer brottsbenägna, sett till brottsstatistiken…”

Det verkar som V tycker etnicitet och religion är viktigt när det gäller rasism och skadestånd men inte när det gäller brottslighet.

Som tillhörande minoritet vill jag veta vart jag ska lämna in mina skadeståndsanspråk…

19 thoughts on “V vill registrera etnicitet och religion i ett hudfärgsregister

  1. Den enda grupp som med fog och underbyggnad kan påstå sig vara utsatt och diskriminerad i detta multietniska mecka för kaos och kriminalitet, är etniska svenskar och i synnerhet de som står upp för sin sak och protesterar mot den vidriga vanskötseln av det som återstår av vårt land, samt icke minst enfaldiga och godtrogna unga damer som offras i parti och minut på globalismens diaboliska och bloddrypande altare.

    Kommunismens skoningslösa utopier har åsamkat Europa irreparabla skador som det kommer att ta en oöverskådlig tid i anspråk att åtgärda, och det mest paradoxala i sammanhanget är de vänsterradikala kotteriernas absoluta lydnad inför finansfamiljernas kusliga komplotter mot den mänsklighet de anser sig utvalda att manipulera som en gigantisk fårskock utan egen vilja och självbevarelsedrift.

    Det är en väldokumenterad sanning att inga andra samhällsaktörer bättre tjänat oligarkernas människoföraktande syften än de pseudofilantroper som titulerar sig vänsterpartister, feminister och kommunister.
    Deras senaste vapen i kampen mot ett sunt och funktionellt samhälle är den utstuderade ungdomsbrottsling som figurerar under pseudonymen
    Fatemeh Khavari.
    Andreas.

  2. Det hela går ju ut på att socialistern/kommunisterna i V skall kunna diskriminera etniska svenskar.

  3. Hur ska de ha det? Vissa register får man inte föra, andra får man. Med ett sådant generellt täckande register är det ju väldigt lätt att hämta oss alla vita medelålders och ”bunta ihop oss och slå ihjäl” eller något annat trevligt. Nazism och socialism har tyvärr många likheter vad gäller sättet att tänka.

      • Lika bra att spinna vidare på sex-temat.
        Petterssons blogg är nämligen utlåst från Facebook på grund av ”pornografiskt innehåll”….

        Jo, det är faktiskt sant.
        Det väcker ju funderingar på hur det modereras. Har de ens tittat in på Petterssons innan de tryckte?

      • Fredde :
        Helt sanslöst galet, den ena bilden är en känd vänsterkvinna som gärna visar sin kvinnlighet , klippet är från SVT men okey före den stora censureringens tid.

    • Politikern, Femen-aktivisten och konstnären Jenny Wenhammar, Miljöpartiet … testade ett liknande sätt att nå stor uppmärksamhet för sitt s k ”politiska budskap”. Wenhammar ville protestera både mot främlingsfientlighet och det ojämnställda samhället, exempelvis mot hur våra kroppar betraktas.

      https://felicitasetamor.files.wordpress.com/2015/08/jenny-wenhammar-stortorget-9-februari.jpg

      Men Miljöpartiet fråntog Wenhammar snabbt hennes möjlighet att kandidera som ledamot till Sveriges riksdag för (MP).

      Därefter försvann hon bort från rampljuset och tycks nu ha fallit i total glömska.

      • Tillägg:

        Avslutningen på min kommentar ovan skulle jag vilja komplettera så här:

        ”Därefter försvann hon bort från rampljuset och tycks nu ha fallit i total glömska … åtminstone i några partipolitiska sammanhang”

  4. ”Jämlikhetsdata”, det var en kul benämning av begreppet från V.

    Vänsterpartiet behöver mer av ”verklighetsdata”.

Kommentera