Stäng

”Man är inte en dålig människa för att man inte vill se sitt land förändras i grunden”

INVANDRING.  ”Man är inte en dålig människa för att man inte vill se sitt land förändras i grunden”, skriver Mette Frederiksen, partiledare för danska socialdemokraterna. På några decennier har sammansättningen av Danmarks befolkning förändrats rejält – 1980 var en procent av den danska befolkningen född utanför Europa, i dag har den gruppen växt till åtta procent. 

I Sverige utgör andelen människor födda utomlands hela arton procent. Vårt land har sett en stor invandring från länder som Syrien, Somalia, Eritrea. Irak och Afghanistan de senaste åren. En så stor ökning av människor från länder vars kultur på avgörande punkter skiljer sig från värdlandets ger naturligtvis avtryck på olika sätt.

Det finns stora skillnader i värderingar mellan Sverige och tidigare nämnda länder. Det handlar om synen på demokrati, jämställdhet, barnuppfostran, homosexualitet och könsroller, bara för att nämna något.

De värderingskonflikter som invandringen från utomeuropeiska länder skapar diskuteras numera frekvent i Sverige – det handlar om månggifte, barnäktenskap, hedersvåld, religionens plats i samhället och könsseparatism för att nämna något.

Mette Frederiksen (S) menar i sin appell för en reformerad utlänningspolitik att konsekvenserna av en misslyckad integration nu är uppenbara i det danska samhället. Samma kan sägas om Sverige – integrationen har misslyckats och effekterna på det svenska samhället är tydliga för alla som vill se.

Vad ska vi då göra i ett läge med ett problem som kräver en lösning? De danska socialdemokraterna är pragmatiska. De har formulerat ett pragmatiskt förslag, en sammanhållen politik för migration och integration, ett förslag som strävar efter att vara ”rättfärdigt och realistiskt”, ett förslag som värnar de allra svagaste, nämligen de kvinnor och barn med asylskäl som inte har kraft eller ekonomiska resurser att fly.

Vad gör då svenska politiker och opinionsbildare i en situation som kräver akuta åtgärder? De ägnar sig åt att smutskasta varandra, misstänkliggöra den andres intention och klistra diverse epitet på meningsmotståndare.

Nej. Man är inte främlingsfientlig för att man efterfrågar en rimlig och reglerad migrationspolitik och en fungerande integration. Man är inte heller naiv för att man faktiskt vill hjälpa människor på flykt.

Ovanstående kommer från en debattartikel i Expressen skriven av Ann Heberlein. Läs hela HÄR. 

-Pettersson säger att de danska socialdemokraterna och Ann Heberlein naturligtvis har rätt. I varje fall delvis, jag kan inte se något annat alternativ än att kritisera dem som förändrat vårt land och sedan om man kallar det smutskastning eller inte är upp till var och en.

Sedan litar jag inte på Expressens artiklar med sin historia för invandring. Vi får heller inte glömma att Ann Heberlein tillhört dem som smutskastat dem som varit emot massinvandring och hon är moderat som varit med och förstört vårt land.

Heberlein är en roddare, damen har tidigare varit PK och Heberlein har tidigare  kallat dem som kritiserat islam för människor utan moral och koncentrationslägervakter. Ann Heberlein anser också att vänsterextremt våld är lite finare än annat våld. 

Nåväl, de som ändrar uppfattning är bättre än de som inte gör det. Ann Heberlein skriver En bra början vore att lägga mer kraft på att lösa de problem vårt land brottas med än att smutskasta och demonisera varandra. Vi behöver diskutera verkligheten, snarare än bilden av verkligheten – och det brådskar nu”

-Pettersson säger att en nödvändig början vore att stänga gränsen…

En neutral och opartisk löpsedel publicerad valdagen den 19 september 2010.

9 reaktioner på “”Man är inte en dålig människa för att man inte vill se sitt land förändras i grunden”

 1. ännu mindre dålig människa då ”man” vill hjälpa
  betydligt fler människor i de länder de lämnat vind
  för våg…skamligt att med berått mod stjäla dessa
  länders enda hopp om överlevnad…höjden av elak-
  het gotta sig och stoltsera med att de som nu har
  anlänt att bli vår egen räddning på ålderns höst
  …snacka om egoism och ynkedom, som att spotta
  de 60%.en av kvinnor och barn rakt i fejset…asso
  de krakar som är kvar i grushögarna som en gång
  va pittoreska städer…säger bara usch

 2. Jag vill påstå att det råder både invasion och infiltration. Här har vi ett ett exempel på hur en ”forskare” utgör en förtrupp och våre egna quislingar hakar på: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/nyanlanda-2

  ”Afrah Abdulla, doktor vid Institutionen för beteendevetenskap och lärande på Linköpings universitet, har under två år studerat tolv arabisktalande nyanlända och hur de uppfattar etableringsinsatserna. Hon har också tittat på deras lärande och hur de tolkat sina nya erfarenheter.”

  Det duger inte att komma hit, leva på skattebetalarnas bekostnad och försöka skapa ”Shithole Country” 2.0.

 3. När vi har partier som tycker att total fri invandring och vill totalt radera och är hatisk inställd mot svensk födda fattig pensionärer och andra svenskar som har byggt upp detta land så kan vi bara göra en sak sparka ut dessa från detta land. Dessa partier är försto främst . MP,C, V, Fi. därefter kommer där S och M.Där måste komma något nytt.

   1. Oja! Kds-ledaren Alf Svensson hånade Jimmie Åkesson och menade att det var ynkedom att inte låta anhöriga komma hit, för att förenas med den så kallade flyktingen. Minns inte Jimmies argument, men minns ordet ynkedom så väl.

    Det var ynkedom samtidigt som jag satt och lyssnade på svenska kvinnor som flytt från sina män, män som misshandlat och våldtagit dem och barnen, pojke som flicka. Där fanns inte pengar att skydda dem, enligt sociala myndigheter och rättsväsendet. De blev inte trodda, trots olika bevis, som att labbet hittat sperma i en flickas trosor. Mamman fick sitta i häkte för egenmäktighet med barn, då hon skyddade flickan från pappans övergrepp. Det flickan berättade var bara moderns påhitt.

    Så kommer folk från andra länder med fantastiska berättelser om flykt och dödande etc. De fick komma hit och sedan hela tjocka släkten. Då fanns det pengar. Lotta Gröningen jiddrade om budgetens väsen för att hindra Jimmie. Det var som världen var felvänd. Hatet från svenska män och myndigheter mot kvinnor gjorde hemskt ont. Och så kom en religion och kultur som bara uppmuntrar män att de får begå brott, de också.

    Det är över min förmåga att orka något mer. Jag har gett upp, har ett litet åtagande som jag orkar med. Men att skydda svenska kvinnor och barn är lönlöst. De har ingen frid, någonstans. Det blir bara värre!

   2. Joy är du nykter?
    Svenska kvinnor åker gräddfil i Sverige ,Hur många sitter på kåken felaktigt anklagade för våldtäkt, varför tror du polisen måste vara skeptiska till alla anmälda våldtäkter i Sverige?Kvinnor ljuger för efter eget behag och vinning.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: