Två invandrarbröder häktas för planerat sprängdåd i Malmö


BROTTSLIGHET. Två bröder, en 22-åring och en 21-åring, har häktats misstänkta för att strax före nyår ha planerat ett sprängdåd i Malmö. Båda häktas på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Den äldre brodern, Mardin Osman, har tidigare dömts för sprängdådet mot fastighetsbolaget Victoria Park på julafton 2014. Brottet begicks efter att hans familj hotats av vräkning från en av fastighetsbolagets lägenheter. Han har senare även dömts för att från häktet brevledes ha hotat en åklagare och för förgripelse mot tjänsteman.

-Pettersson länkar inte men SVT, Sydsvenskan, Kvällsposten med flera skriver om saken men de glömmer tala om att det rör sig om nya svenskar…

TIDIGARE 2015-07-10. 2,5 års fängelse för bomben mot Victoria Park

INVANDRARBROTTSLIGHET. En 20-årig man döms till fängelse i två år och sex månader för sprängattentatet mot fastighetsbolaget Victoria Park i Rosengård på julafton. Motivet ska ha varit en hämnd mot hyresvärden eftersom 20-åringen tillhör en av tre familjer som hotades med vräkning från bolagets lägenheter, rapporterar P4 Malmöhus.

Malmö tingsrätt bedömer brottet som allmänfarlig ödeläggelse, inte grovt brott som åklagaren yrkat på. Totalt åtalades sex personer som misstänktes ligga bakom sprängattentaten som inträffade i området i vintras. Tingsrätten dömer ytterligare två av dem, en 16-åring och en 18-åring, till ungdomsvård och skyddstillsyn för medhjälp. De övriga frikänns.

Namnen nedan kommer dock varken från statsradion eller Sydsvenskan, de vill dölja vad som pågår i Malmö trots att alla vet…

 • Mardin Osman, född 1995, medborgare i Sverige, döms till 2,5 års fängelse
 • Abdullah Al-Mossalmani, född 1999, medborgare i Sverige döms till ungdomsvård
 • Omar Yousef Daabasse, född 1997, medborgare i Sverige döms till skyddstillsyn

Advokatkostnaderna hamnar som brukligt på staten och straff och skadestånden är löjligt låga. Vi får hoppas  åklagaren överklagar.

 • Khalil Chahine, född 1989, medborgare i okänt land, frikänd
 • Zoher Alfred Isha, född 1976, medborgare i Irak och Sverige. Frikänd.
 • Atef Abouchacra, född 1995, medborgare i Sverige, frikänd.

Malmö TR B 10932-14 Dom 2015-07-10

Tidigare om Victoria Park


10 responses to “Två invandrarbröder häktas för planerat sprängdåd i Malmö

 • Stenbock

  Det händer mycket i ”vårt” avlånga land. I södra delen uppstod i kväll ett misslyckat mordförsök i staden Helsingborg,som gör vad den kan,för att konkurrera med f.d. Residenz-staden Malmö.
  Från början angavs offrets ålder till 15-16 år av räddningstjänsten.Detta skrev polisen upp till i 20-års åldern.Alltså kan vi utgå från,att berikaren är ett 25-årigt ”barn” !
  Det lustiga i samhanget, (om man nu använder ett sådant uttryck) är att mordförsöket med kniv,beskrivs i lokalblaskan med stora bokstäver som
  ”ett bråk”.

  Gilla

 • Nordmann

  Torsdag kveld ble en håndgranat kastet mot hjemmet til en bankansatt i Stockholm.
  https://www.document.no/2018/02/09/handgranat-kastet-mot-bankansatts-hus/

  Gilla

 • Jenny O

  Ja, ingen är förvånad.

  OT: En allmän fråga till publiken:

  Ett språk kan aldrig klandras för någon ondska. Jag har tidigare intresserat mig för andra kulturer och andra språk. Men i takt med att Sverige förstörs väcks det en motvilja i mig mot att höra på arabiska, afrikanskt tjatter och liknande gutturala läten. Jag hörde det idag på bussen, högljutt, och jag blev så arg så jag kokade. Vreden släppte inte förrän jag klev av och mina öron slapp oljudet. Detta oväsen hör inte hemma i mitt land och jag vill aldrig mer besöka ett annat land där det hörs.

  Däremot kan jag fortfarande tycka att östasiatiska och andra europeiska språk än svenska är vackra och spännande.

  Så min fråga är: är min reaktion normal? Är det ett permanent eller ett övergående tillstånd?

  Gilla

  • Rolf

   Helt normal reaktion. Vi är många som är sjukt less över hur det har blivit. man känner liksom inte igen sitt eget land längre och man trängs undan steg för steg av högljudda oförskämda babbar som tar sig friheter som om dom ägde landet. Detta ska röstas bort nu i september.

   Gilla

  • Norbert H

   Om du väl vaknat så se då till att förbli vaken.
   Låt tillståndet blir permanent, bestående och se till att stärka det.

   Gilla

 • Rolf

  Inte chockad. En snabb utvisning av dom och hela deras familjer vore klädsamt.

  Gilla

 • Svenska lärarutbildningen

  De flesta knivmord, arabiska tandläkare utan kompetens, irakiska läkare som vill skära tungan av andra, myndigheter som jämställer Jimmie med nazister, invandrarbröder som planerar sprängdåd, och migrationskriser i Frankrike beror på skolgården.

  Det är inte invandrarnas fel, det är skolgården som har utformats på ett felaktigt sätt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: