Gruppvåldtäkter är ett kulturellt betingat fenomen

BROTTSLIGHET. TV4 har uppmärksammar att Örebropolisen Peter Springare på en föreläsning förklarat att gruppvåldtäkter är ett kulturellt betingat fenomen. Men den typen av budskap bör inte meddelas allmänheten hur som helst. Det bryter mot regeringsformens värdegrund, menar Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg.

Peter Springare sa: ”Gruppvåldtäkter är ett nytt fenomen sedan 12-15 år tillbaka, som eskalerar sedan många kriminella invandrare kommit.

– Det är nya brott, grövre utförda, och visar en annan inställning till kvinnor. Man hör ju hur det låter i förhören. De pratar på ett annorlunda sätt, säger att “horor behandlas som horor”. De rycker på axlarna åt offren, till och med skrattar, det är en kvinnosyn vi inte är vana vid.”

”Ann Ramberg anser att det är kriminellt av Peter Springare att koppla gruppvåldtäkt till invandring”

”Anne Rambergs privata värdegrund är inte svensk lag”

”Det är obehagligt att politiskt korrekta försöker kriminalisera ståndpunkter de ogillar”

Tino Sanandaji: ”Är det enligt Ann Ramberg grundlagsbrott av en polis att korrekt citera officiell myndighetsdata?”

Från Sanandajis Facebook: 

”Ann Ramberg anser att det är kriminellt av Peter Springare att koppla gruppvåldtäkt till invandring.

Han sa: ”Det finns ju även etniska svenskar som ägnar sig åt gruppvåldtäkt, men inte i den numerär som vi ser hus utlandsfödda gärningsmän. Det är ett kulturellt fenomen, det här med människosynen, det råder det ingen som helst tveksamhet om, det hörs ju i förhören också. Det pratar om horor och ”de är horor” och hit och dit” ”Det är ett hyfsat nytt fenomen som har eskalerat de senaste 12-15 åren.”

Ramberg rasar ”Alla statstjänstemän och i allra högsta grad poliser måste ju ha ett bättre omdöme. De måste framförallt hålla sig till vår regeringsform och den värdegrund som regeringsformen ger uttryck för, och de här uttalande är ju inte i överensstämmelse med det, de är närmast rasistiska.”

Advokatsamfundets generalsekreterare specificerar inte vilken lag hon menar att polismannen brutit. Enligt Brå fyrdubblades gruppvåldtäkt från 1995 till senaste senaste estimat 2006, vilket även SVT rapporterat.

Om Advokatsamfundet vill använda lagen för att tysta åsikter de ogillar borde det göras rättssäkert. Ramberg riskerar att framstå som en rättshaverist som hittar på vad lagen säger, som när hon påstod att regeringens skärpning av gränskontroller 2015 var olagligt ”Det strider mot lagen att ens komma på tanken att man skulle stänga gränserna”

Regeringsformen kräver saklighet i myndighetsutövning och garanterar även fri åsiktsbildning. Springare har vare sig brutit mot detta eller sagt något som juridisk är rasistisk. Anne Rambergs privata värdegrund är inte svensk lag. Har Advokatsamfundet bevis på att det inte finns en kulturell koppling i sexualbrott?

Det är obehagligt att politiskt korrekta försöker kriminalisera ståndpunkter de ogillar. Vi ser också taktiken att stoppa uppdatering av våldtäktsstatistik samtidigt som man använder brist på färsk statistik som ursäkt att tysta andra.”

***

-Pettersson menar att Ann Ramberg och hennes PK-kollegor borde intressera sig för de fakta som finns, i stället för att klaga på dem som citerar officiella källor.

Brå:s rapport, något gammal men regeringen vägrar av någon anledning göra en ny.

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

Domar för sexualbrott 2012-2017. Pdf-fil att skriva ut.

Sexualbrottslighet bland män födda i Sverige och i utlandet

28 thoughts on “Gruppvåldtäkter är ett kulturellt betingat fenomen

  1. Ramberg säger:
    ”– Ska man göra det ska man göra det sakligt och korrekt. Här lämnas påståenden som är helt generella och fullständigt felaktiga.”

    Fullständigt felaktiga?
    Det är bara att läsa listan som visas ovan.
    Om det är något som är fullständigt fel ute, så är det Ramberg.

    Men, det är klart: hon och hennes gelikar inom advokatförbundet tjänar 10-tals miljoner på sina lögner.

  2. Peter Springare har blivit utsatt för moment 22.
    Anne Ramberg är en hycklare som har hamnat i fel Fack och som dessutom är en rättslig katastrof som ser sin värdegrund som lag. Offren blir straffade istället för gärnings männen. Kan man över huvudtaget vittna idag när sanningen krockar med deras värdegrund.

    Vittneseden
    Innan du vittnar får du i regel avlägga följande ed:

    ”Jag (ditt namn) lovar och försäkrar på heder och samvete, att jag skall säga hela sanningen och intet förtiga, tillägga eller förändra.”

  3. Det här är toppen på ett isberg, två riktiga män samtalar om viktiga ämnen och aktuella händelser i Sverige, de är så strålande bra, tack !
    Lyssna och ta del, chockerande …….ja !
    https://www.youtube.com/watch?v=r-U51sGmbXM
    Tänk att vi alla som vill nu kan få höra vad som forsiggår och det för våra skattemedel, vilken praktskandal…..

  4. Från tiden före massinvandringen lär det i Sverige endast ha funnits en anmäld gruppvåldtäkt: Några drängar hade gruppvåldtagit en piga i mitten på 1700-talet. Utöver detta lär det inte finnas några anmälda gruppvåldtäkter i Sverige före massinvandringen.

  5. Finns inget land där landets kvinnliga etniska befolkning blandar sig med rasfrämmlingar som i sverige

  6. Rubrik från Fria tider; ” Över 300 folkbokförda personer i Sverige är registrerade i så kallade ”äkta månggiftesrelationer”. Det uppger nu Skatteverket som vill se skärpta regler på området, rapporterar Dagens Juridik. Dessutom finns det 500 ”oäkta” registreringar av månggifte i landet”. Finfint tycker, Feministregeringen, FI o Metoo, självklart skall muslimer kunna få barnbidrag för både hustru och ”barn” med säg 4 fruar, Det bästa är att det kostar ingenting, utan är lönsamt på sikt, här har brännvinsadvokaterna mkt att stå i. Varför?

    • eva:
      Sanningen är sällsynt i svensk press…
      Dock tycks något ha skett bakom slöjan eftersom PK nu delvis publicerar rader,som vore helt otänkbara rasistiska,för bara några månader sedan.Ett bevis för att vi skulle införa val varje halvår.
      I lokalblaskan HD läser jag idag att tre ”fattiga EU-medborgare” (Zigenare) har dömts vid Varbergs tingsrätt.
      Dessa berikare hade hunnit stjäla varor för c:a en halv miljon, i olika butiker i västra delen av Absurdistan innan de avslöjades.
      I barnvagnar och speciella zigenarkläder,fördes varorna ut genom kassorna.
      På olika säljsidor erbjöds godset sedan till rimliga priser !

  7. Advokatsamfundet har under Anne Ramberg utvecklats till något som mest påminner om en maffiaorganisation, där hon själv fått rollen som ”Capo di tutti capi”. Pengar och personlig välmåga – Det enda viktiga för dessa skrupelösa samhällsparasiter.

  8. Den där surtanten från fina östermalm som tycker vi svenskar ska göra avkall på vår välfärd för att ge kriminella bidragsparasiter en fristad i Sverige kan dra åt skogen och äta brunråttor i sin jordhåla.
    En hycklerska som inte är värd att nämnas,hoppas AR får smaka på kulturberikarna..

  9. Antagligen är Anna också ”inkluderande” det nya favvo ordet hos PK. Det innebär att man inkluderar gruppvåldtäkter, bilbränder, kaos på bibliotek, -akuten, -simhallar,- köpcentra, -skolor, rån, handgranater, balkonghopp, hedersmord, sprängningar som ngt fint o bra med invandringen, jag har säkert glömt ngt, men Anna kan säkert fylla i fortsättningen. PK skiter i allt och undrar bar ”vem vinner mello imorgon”

  10. Saknar faktiskt ord för vad jag känner när den mkt gode Anna uttalar sig, hoppas innerligt hon får smaka o njuta av mångkulturen fullt ut, känner bara förakt för först Kling o Klang o nu de s.k.. advokaterna, vidrigt äckligt smaklöst, fy fan, är dom ”brännvinsadvokater hela högen? Varför?

  11. Ljuset och sanningarna tränger allt djupare in i PK-packets mörka förljugna hålor. En ny tid är kommen.

  12. ” Brunråttan” Anne Rambergs förakt för demokrati,yttrandefrihet och för det hårt arbetande skötsamma svenska folket,hennes förakt för våra gamla pensionärer som jobbatoch slitit hårt ett helt liv och på ålderdomens höst tvingas leva långt under existensminimum,hennes förakt för alla brottsoffer som blivit utsatta för grova våldtäkter/gruppvåldtäkter/ grova rån mm är så uppenbart synlig och avskyvärd ,hennes fullständiga arrogans,respektlöshet inför Svea rikes lagar är så beklämmande och bevisar återigen att Sveriges (o)rättssystem är så genomruttet av långvarig inverkan av den kulturmarxistiska ideologin där socialistregimen tillsätter asylaktivister med samhällsomstörande agenda med rätt ideologiska hemvist på samhällets alla viktigaste poster.Sverige behöver rensas rent från all gammal ruttet stinkande kommunism som gömmer sig bakom falska förespeglingar om godhet och solidaritet som förevändning för att bjuda in en barbarisk ockupationsmakt för att byta ut och förgöra det svenska folket som får betala för detta djävulska onda som regimen utsätter dem för men inte själva vill besudla sina röda händer med.

  13. Advokatarvoden är som massproduktion/industriell tillverkning och visst vet
    Ann Ramberg att kulturer är olika och att många från mena-land
    faktiskt berättar sanningen. Speciellt kvinnor kan vittna om manligt
    förtryck i dessa länder.

    Men det gäller ju att smida medan järnet är hett.

    Att man i ett advokatsamfund kan offra kvinnor i de feministbärande salongerna! Det visar på speciell hänsynslöshet och maktbegär.

  14. Hon borde ha på fötter om hon ska vara politisk debattör. Är det för lite jobb att leda Advokatsamfundet så hon måste ha något att göra? Läskig tant!

  15. Värdegrund detta skitord som höjdarna strör omkring sig i tid och otid,
    jag förstår att det börjar att kännas obehagligt för PK gänget att verkligheten sipprar ut till folket av det som många sett innan och påpekat och fått stämpeln rasist satt i pannan. Det är ju naturligtvis inte bra för
    Anne Ramberg att en som dagligen ser hur och vilka det är som begår dom vidrigaste brotten i landet och då får hon kleta på Springare ordet
    rasist, snart har sådana som hon och övriga gänget bara orden rasist och värdegrund att svänga sig med, därför är det väl så brådis med att tysta folk som råkar ha åsikter.! Hon kan ju istället börja att rensa bland
    Advokaterna , för där finns en del som är skummare än den dom företräder!

    Glöm sen inte att denna Donna när en önskan om att bli Justitsieminister?

  16. Muslimer horar Gud, genom sitt beteende! Islam horar Gud, genom sin antigudshet. Och genom att skända Gud och allt vad gott är, genom att göra vad ont är. Islam och allah, är horeri som skändar Gud!!!

  17. När Anne Ramberg skriver att samtalstonen hos Hannif Bali (M) hör hemma i rännstenen och att han är en taltratt för bruna råttor så anser hon uppenbarligen att detta är OK inom ramen för Advokatsamfundets och hennes nätverk Hilda och Ruben. I hennes värld är uppenbarligen rätten att uttala sin mening beroende på vem man är.

  18. Förtroendefullt för Advokatsamfundet när man har en
    politisk aktivist som generalsekreterare?

  19. Bara rena rama sanningen helt osminkat. Kritikerna vet ju inte ett skit om den verklighet som han sett och upplevt i åratal och som bara blivit värre.
    Sen häxan Ramberg som bara är intresserad att hennes medlemmar ska få mjölka ur maximalt ut statskassan.

Kommentera