Utrikesfödda är överrepresenterade

Vi har lärt oss att utrikesfödda är överrepresenterade. Segregerade områden, arbetslöshet, många brottstyper, terrorbrott m.m. och nu också hos Kronofogden.

Enligt artikeln är 17 procent av Sveriges befolkning utrikesfödd. I Kronofogdens register utgör de utrikesfödda 28 procent. Märkligt hur denna grupp som skulle bli Sveriges räddning, är så överrepresenterade i områden som i folkmun benämns i negativa termer.

Fast, svaret på att utrikesfödda är kraftigt överrepresenterade i Kronofogdens register, kan nog besvaras med att många utrikesfödda är vana med att få allt gratis. Man kommer till Costa Gratis från världens alla hörn och här kan du leva i år efter år, ha allt betalt, men plötsligt upptäcker dessa människor att sanningen är en annan. Man måste de facto betala för nya mobiler, stora platt-tv:n, moderiktiga kläder, de galanta möbler man införskaffar och man inser detta först när Kronofogden knackar på dörren.

Rapporten som Kronofogden släpper idag heter ”Ekonomisk otrygghet – en deskriptiv analys av migranters överskuldsättning” och är ett samarbete med myndigheten och Lunds universitet.

Knappast förvånande är det främst personer från Afrika och Asien som sticker ut. Det finns också en koppling mellan studier och skulder och även här sticker afrikaner och asiater ut (undantaget asiater från länder i Ostasien). Rapporten visar också att det folkombyte som inletts bidrar starkt till också detta problem.

Andelen utrikes födda och födda i Sverige med båda utrikes födda föräldrar ökar genom åren, samtidigt som andelen inrikes födda med båda inrikes födda föräldrar minskar. Av de som registrerades för första skuld mellan 1975–1989, och som är kvar i utsöknings- och indrivnings databasen, är tre av fyra födda i Sverige med båda föräldrar födda i Sverige. År 2015 har andelen sjunkit till varannan, medan andelen utrikes födda har ökat från 14,5 procent till 37,3 procent under samma period”

Några områden där utrikesfödda sticker ut procentuellt, är obetalda tv-avgifter, studieskulder, fordonsskulder och obetalda böter.

De skulle ju bli vår räddning.

Kronofogden

Rapporten i sin helhet kan du läsa här (pdf-fil)

 

10 thoughts on “Utrikesfödda är överrepresenterade

    • Men eftersom alla utrikes födda räknas i statistiken innebär det sannolikt att MENA-folk är ännu sämre på att sköta sin ekonomi.

  1. Katerina har en lång skrämande artikel om Özz syster Debbie Nujen.
    Som är delägare i en advokatbyrå.

    Lite utdrag från denna:
    Får den största delen av inkomsten från Migv.
    Övriga inkomster är marginella från kommuner och Bolagsverket.
    Enligt kontoutdragen också den som betalat ut 75 000 icke redovisade kronor till den terrormisstänkte Akilov.
    Debbie Nujen arbetar på advokatfirman Klint.
    Debbie lever på dessa asylsökanden, samt har även har varit verksam i en organisation som aktivt förnekat till exempel hedersvåld.
    Debbie Nujen är aktiv som utbildare i Terraferm.

    I Terrafem finns också starka röster för en fortsatt stor asylinvandring till Sverige. Organisationen stöttas till exempel av socialdemokraten Ulf Bjerreld, ordförande för föreningen Tro & Solidaritet.
    Han har bland annat täta kopplingar till Muslimska Brödraskapet.

    Debbie Nujen samt brorsan Özz är dessutom med i:
    # Jag är Här, med Mina Dennert.

    En advokat som är asyladvokat och med i: #Jag är Här.

    Debbies man driver ett bolag som handlar om inv. och Ensamkommande.

    Att Katerinas sida låg nere var det som befarades av en attack.
    Med tanke på vilka som Katerina nu skriver om samt var de är med i och vilka som låg bakom attacken, blir svaret givet.

    Familjen Nujens pengar till Akilov blottlägger ett större systemhaveri, nämligen asyladvokaters profitering på massinvandring
    http://katerinamagasin.se/familjen-nujens-pengar-till-akilov-blottlagger-ett-storre-systemhaveri-namligen-asyladvokaters-profitering-pa-massinvandring/

    • Även med bekostnad att pensionärerna har fått det sämre ställt.
      De höjde pensionen med en spottstyver men även sänkte den
      när de drog ner med flera hundra i mån.

  2. Nu har vi tagit emot så många pensions-räddare, att det är dags att höja pensionen.
    Inte med 20 kr, utan tusenlappar.

  3. Pensionsräddare jo jag tackar snarare pensionsstjälpare. Vi lär väll få jobba tills vi stupar för att försörja dessa fripassagerare.

Kommentera