En kort notis

En av de inbjudna gästerna i kvällens Agenda var Maria Mattsson Mähl, vd för Alpha CE.

Hon var där för att förklara varför det bara tar 5 år för nyanlända att idag komma ut på arbetsmarknaden, jämfört med de 8 år det tog igår.

Den enorma högkonjunkturen är enligt henne en given faktor, men också ”ett skifte i värderingar” hos arbetsgivarna. Personligen tror jag snarare på det faktum att arbetsgivare bara behöver betala 8 000 i lön om man anställer nyanlända och att de samtidigt slipper betala arbetsgivaravgift. Det fick vi inte bekräftat eftersom SVT:s Camilla Kvartoft glömde att ställa frågan.

Maria Mattsson Mähl har förövrigt en del andra frågor att svara på, men också dessa glömde Kvartoft ställa.

2016 var företaget i fokus p.g.a. sin bristfälliga verksamhet, där utbildningstimmar i SFI ägnades åt kortspel, promenader och annat som inte hade ett dugg med verksamhetens mål att göra.

För några dagar sedan tog Alpha CE:s kontrakt med Arbetsförmedlingen slut. En ekonomisk smäll på nästan 100 miljoner och uppsägningar av cirka 2/3 av arbetsstyrkan.

12 thoughts on “En kort notis

  1. Två sk experter med den röda parti färgen. Som hela tiden manipulerar med sanningen. Börjar bli som i Nordkorea…………..

  2. De finns bara en väg ut ur det hela; obligatoriska AK-jobb. Om de så ska bygga vägar och järnvägar med hacka, korp och spade så ska det göras. Det kommer att ta tid så det gäller att vara långsiktig. Å andra sidan lär pullfaktorn vara negativ då de måste jobba för uppehället.

    Jag vet att det inte är optimalt men det är den realistiska lösningen i det läge som våta dyra politiker försatt oss i. Det kommer garanterat inte att dyka upp fler lycksökare och ska sanningen fram så hoppas jag att de som redan finns här drar vidare.

  3. Vi skall bara acceptera lögnerna, ”öppna våra hjärtan” och betala med försämringar inom vår egen välfärd och trygghet.
    Den som tror att en fattigpensionär kommer att ha råd att betala tandläkarbesök inom överskådlig tid – räck upp en hand!

  4. Hitte-på-jobb är icke detsamma som att vara ute på arbetsmarknaden. Det är däremot ett lömskt trixande med statistiken. Nästan hela lönekostnaden bekostas av skattebetalarna. Arbetsgivaravgiften får vi andra stå för. Och Center-hönset Annie´s mantra : ”Jobba och betala SKATT”, spricker det också, eftersom muhammed´s avtalsenliga terapi-lön/bidrag är befriad från skatt. Ljugeriet har numera blivit norm. Kan man bara paketera lögnen lite snyggt så blir den plötsligt helt rumsren. ”Sanningen skall göra dig fri”, skrev Alexander Dumas. ”Sanningen kommer att göra slut på min karriär”, kraxar landsförrädarna.

  5. Dessa låtsaspersoner som står och säger låtsassaker i låtsasfördjupningsprogram med låtsasreportrar gör mig helt rosenrasande. Hur har dom mage att tro att vi inte begriper bättre!

  6. Jag såg detta inslag och jag har svårt att tro att man från den ena dagen till den andra har fått dom nyanlända i arbete.Han från Göteborgs universitet som påstod att nästan alla som kom 2015 har jobb nu.Detta kan inte vara annat än en lögn.

Kommentera