Dinamarca blir den femte V-riksdagsledamoten som lämnar sedan i somras

INRIKES. Kommunisten Rossana Dinamarca lämnar politiken, skriver V-riksdagsledamoten själv via Facebook”Exakt vad jag vill och kommer göra vet jag inte i dag, men jag hoppas att jag fortfarande ska kunna göra skillnad”, skriver Rossana Dinamarca.

Vänsterpartiet har haft ett turbulent år med flera konflikter – nu tappar partiet en femte riksdagsledamot sen i somras.

Rossana Dinamarca, är född 1974 i Santiago i Chile, och är ordinarie riksdagsledamot sen 2002. Hon har också varit ledamot i Vänsterpartiets partistyrelse sen 2006, och i partiets verkställande utskott sen 2007.

2011 valdes Rossana Dinamarca till vice partiledare – samma år meddelade hon att hon kandiderade till uppdraget som ledare för V. 2012 valdes dock sittande V-ledaren Jonas Stöstedt, och Dinamarca förlorade rollen som vice ordförande.

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt kommenterar Rossana Dinamarcas besked på Twitter: ”Rossana, så mycket bra du har gjort för vänstern, solidariteten och feminismen. Jag vet att du kommer att göra det även framöver på de nya vägar som du väljer. Tack!”

Om Dinamarca på bloggen…

-Pettersson kommer inte att sakna damen. Hon är inte lämplig som riksdagsledamot i ett demokratiskt land…

21 thoughts on “Dinamarca blir den femte V-riksdagsledamoten som lämnar sedan i somras

  1. Och nu tjafsar Rossana Dinamarca och Amineh Kakabaveh (sic!) med varandra rapporterar media.
    Varför känns inte det så där överdrivet jätteangeläget?

  2. Jonas Sjöstedt och partiledningen har ett och annat att ta tag i om de ska få mer än 8% i riksdagsvalet nu i september.
    Fler får gärna hoppa av sina politiska uppdrag och lämna Vänstern.

  3. Hej! Det enda som saknas nu är att hon säger ”Det var pga av allt hat och hot som jag avgår. Jag vågar inte längre, ursäkta mig om jag sviker er”. ”Sviker” du har mutat in ett ”fett pastorat” där du kan sitta till döddagar och plåga arrendebönderna. Förlåt mig fett pastorat och plåga arrendebönder var bara en metafor.

    Bästa hälsningar

    Mikael Donner

  4. Vi får fortsätta betala för hennes apspelande, ingen skillnad utom att hon gör skada nån annanstans

  5. Jag gissar att hon som 43-årig riksdagsledamot nu kvalificerat sig för livslång pension och liksom sin förre partiledare Lars Ohly (V), kan ”softa” och vara ledig resten av sitt liv!

  6. Sjöstedt hade rätt i sitt twittrande.
    Hon har sett till att V snart är ur politikens korridorer, och den nya vägen är att hon är utanför politikens korridorer.
    Så allt detta är bra, jag tackar jag också

  7. Rossana ska skämmas, hon visade noll respekt i Sveriges Riksdag, klädde sig helt utan hänsyn till omgivningen, liksom förebilden Lars Ohly saknar dessa förmåga att känna skam, nu lär hon liksom Ohly snylta på staten livet ut.
    De brukar prata om ”arbetarklassen” – ett floskelord utan mening, dessa hatar arbetare och har aldrig arbetat, Ohly har varit konduktör några år, allt ”arbete” denna typ gjort under ett helt liv. Rossana har inte ens haft något jobb!
    Denna ynkliga typ demonstrerade halvnaken med Afghanerna vid Medborgarplatsen, några hade skyltar att de ”särar på benen för Afghanerna”.
    Ut med denna drägg från Riksdagen och från Sverige, vi behöver dem inte här!
    Stäng gränsen!

  8. Damen kommer säkert att gå i Lars Ohlys fotspår och parasitera livet ut på skattebetalarna genom att utnyttja de generösa bidrag de kan få, att arbeta är inte dessa ”proletärers” starka sida!
    Rosanna struntade i den klädkod som gäller i vårt lands riksdag och klädde sig mycket olämpligt, ingen kommer att sakna denna pajas som kommit undan med allt i flathetens land.
    Att Rosanna demonstrerade med Afghanerna vid Medborgarplatsen är det mest olämpliga hon gjort i mina ögon, hon satt och särade på benen och där fanns även batikhäxor med skyltar ”vi särar på benen för Afghanerna”, – dessa ”människor” tillhör bottenskrapet under tunnan!
    Till Rosanna skulle jag vilja säga: du var motsatsen till de som kämpar för kvinnors värdighet, hoppas du aldrig kommer tillbaka och att vi slipper se dig mer!

  9. Ännu en politiker som tar betald semester, med våra skattepengar. Så hårt som hon har arbetat, ska de bli skönt för henne att kunna kvittera ut 40-50 tusen i månaden, en äkta gåslever kommunist.

  10. En vänsterparasit mindre som gör sig löjlig i Riksdagen, ofattbart
    att en röding kan bete sig så som hon gjorde utan att det blir
    någon påföljd, i ett annat land hade hon åtminstone åkt ut.

    Tänk er om en SD riksdagsman gått omkring med en tröja med
    någon liknande text, då hade nog fan etablissemanget vaknat?

  11. ”men jag hoppas att jag fortfarande ska kunna göra skillnad”.

    Rossana. I och med att du är O-bildad, O-hyfsad, O-demokratisk och O-trevlig, så kommer du alltid att göra skillnad.

    • ”Göra skillnad” – vad innebär det? En floskel utan like. Precisera – skillnad från vad???????

  12. Tror inte många kommer att sakna denna otäcka kommunist. Risken är väl att dom hämtar nån ännu värre babbe som ersättare.

  13. Bra att hon slutar, nu kan hon använda utan kritik sina t-shirts med löjliga texter, sitta på trappor och exponera den nedre delen av kroppen och troligtvis bli priset för detta.
    Med andra ord, ”trivas som fisken i vattnet”, adjö !

  14. Hon ska väl jobba med afghaner nu. Det är något hon verkar gilla så till den grad att all anständighet försvinner. Något Katerina Janousch lyckades sätta eleganta ord på!

Kommentera