29 kvinnor gripna i Iran efter protest mot slöjtvång


ISLAM. Polisen i Irans huvudstad Teheran har gripit 29 kvinnor för att ha visat sig offentligt utan slöja, rapporterar iranska medier enligt AFP. Att täcka huvudet är obligatoriskt i den religiösa diktaturen sedan den islamiska revolutionen 1979.

De senaste dagarna har protesterna mot slöjtvånget intensifierats. Den iranske chefsåklagaren Mohammad Jafar Montazeri tonar ner saken och kallar den ”barnslig”, men de senaste gripandena vittnar om frågans sprängkraft.

-Pettersson ser att Alexander Bard är något på spåren…”Om hijab är så förbannat sköna, vackra och befriande att bära – varför i helvete är det då tvång på att bära dem i så många muslimska länder?” Och nu blir de alltmer tvingade i västliga länder genomträngda av absurd kvasifeministisk social masochism?

Irans fria kvinnor

Iransk kvinna dansar och tar av sig sin hijab

Bilderna nedan från Iran innan den islamska revolutionen.


15 responses to “29 kvinnor gripna i Iran efter protest mot slöjtvång

 • Truthfighter

  Men det är positivt, att det ÖVERHUVDTAGET sker protester i Iran idag mot förtrycket. Det är ett gott tecken i tiden, som kanske kan ge mer genomgripande resultat längre fram. DET FINNS ETT STORT INRE MOTSTÅND NU!! Det har det INTE funnits tidigare, i sån omfattning. Det är lovande!!! 🙂

  Gilla

 • Truthfighter

  Alexander Bard, är en skön ”politisk vilde” han, även om man inte delar långt ifrån allt han kommer med. 🙂

  Gilla

 • Magnus 2

  EU har lyckats med sina planer. De är dags för folket att vakna innan de är försent. Fakta kan man inte sova bort utan den ska tas på allvar. De går fort nu så de gäller att ta rätt beslut och inte blunda för hoten vi står inför. Kvinnorna i Iran tar risken att dö för att få sin frihet medan Svenskarna kämpar för att bli av med sin frihet.

  http://adaktusson.eu/open-doors-slar-larm-varsta-aret-hittills-forfoljda-kristna/

  Gilla

 • Magnus 2

  Jag står bakom kvinnorna i Iran. De vill ha tillbaka sin frihet igen och jag vill också ha tillbaka min frihet. Vi lever i olika kulturer men med samma problem när de gäller förtrycket av den egna befolkningen.

  Gilla

 • centurion

  PK-feministerna stöttar, paradoxalt nog, den medeltida kvinnosynen, därför att dom är inmålade med PK-färg i det berömda PK-hörnet. Dom är alltså beredda att svika och grundligt narra all världens kvinnor bara för att inte stöta sig med sin patriarkala islamist-idol. Så bakvänt att det nästan blir logiskt.

  Gilla

 • Fredde

  Och Gudrun Schyman påstår att det är frivilligt….

  Hon har då bra mycket otur när hon tänker.

  Gilla

 • Tony

  Den religionen är sjuk, mycket sjuk, ändå uppmuntras den av fjantarna inom Sju klövern, som bockar och nickar, likaså en del kvinnor som tycks längta efter att bära dessa förtryckarsymboler som religionen tycker att
  kvinnor ska bära. Och så sägs det att Sverige är ett modernt och fritt land??

  Gilla

 • Mia

  Metoo är en sak – och en idiotisk lag i Iran en helt annan.

  I metoo berättar kvinnor om sina egna erfarenheter av tafsande under sina liv. Vilket varje kvinna har upplevt mer eller mindre.

  Lagarna i Iran bör de kvinnor som bor där förska göra något åt, vilket en del också börjat göra och jag hoppas det så småningom leder till framgång.

  Sedan tror jag att många muslimska kvinnor avskyr att alltid bära slöja, för en del är det så inövat sedan tonåren att de har svårt att ta av sig den.Och deras vaktande män och manliga släktingar gör det svårt för dem.

  age tycker att svenska kvinnor ska ta på sig ansvaret att stoppa kvinnoförtrycket i Iran.
  Och varför inte svenska män – det verkar ju vara de som mest engagerat sig i dessa slöjor.

  Gilla

  • age

   ”Metoo” kanske kunde börja med att förbjuda sopsäck över huvudet på svenska kvinnor.

   Islam och muslimerna i Sverige står ju för ett förtryck av kvinnor – och små flickor, som inte är mänskligt. Men det ser kanske inte ”metoo” entusiasterna?

   Gilla

  • gamgubben

   Mia! Varken kvinnor eller män i Sverige ska ta på sig ansvaret att av-slöja kvinnorna i Iran.Vårt ansvar är att se till att slöjan försvinner från kvinnors huvuden här i vårt land.
   Tror du att kvinnor flyr till Sverige från en förhatlig regim/religion men samtidigt, utan påtryckningar från män, hävdar sin rätt att bära religiösa förtryckande symboler?
   Så, jag uppmanar Dig Mia att mobilisera kvinnokraft i Sverige för att befria de muslimska kvinnorna från mäns och Mullors påtryckningar.
   Om vi hade handlingskraftiga politiker i vårt land så skulle det kunna göras genom en lag som förbjuder religiösa symboler att bäras offentligt.

   Gilla

 • centurion

  Våra huckle-försedda representanter för den feministiska regimen får se till att åka ner och tillrättavisa de fräcka ogudaktiga slöjfuskarna.

  Gilla

 • age

  Var tog ”Metoo” vägen?
  Alla duktiga och aktiva kvinnor som blivit klappade på rumpan för 15 år sedan av en kille, som kunde ”sätta dit” honom och få bort honom från jobb och allt han arbetat för.

  Skulle alla dessa aktiva och duktiga kvinnor kanske kunna ta hand om alla idioter som lever efter koranen och förtrycker kvinnor?
  Kanske ”Metoo” kan få bort islam och koranen från världen också?

  All denna duktighet som dessa fantastiska kvinnor visat upp på olika ställen skulle komma väl till pass för att stoppa den hjärntvätt som islam och koranen står för?

  ”Metoo”!
  Visa vad ni står för och visa vad ni kan!
  ”den som sig i leken ger får leken tåla!”
  Stoppa kvinnoförtrycket i islam!
  Ni har ju visat vilken makt ni har.
  Visa att den makten finns i verkligheten också!

  Gilla

 • gamgubben

  Iranska muslimska kvinnor kämpar för att slippa bära slöja medans lyxflyktingar i Sverige kräver att få ha sina som de påstår religiösa symboler på sig.
  Alla hör ju hur illa det rimmar mot vad den förtryckta muslimska kvinnan vill.
  De som kommer hit är missionärer för en medeltida religion och lyckas väl med hjälp av de blinda PK-fantasterna.

  Gilla

 • Ståfräs

  Feministregeringen, FI, Metoo bara verkar hata muslimer utan slöja. För dom är inte riktiga feminister.
  Får Feministregeringen o Alliansen som dom vill kommer snart alla Svenska kvinnor o barn arresteras om dom vistas ute utan slöja o manligt sällskap, allt för att inte kränka vår nya adel.

  Gilla

 • Tanten

  Div svenska politiker kan ju åka dit och visa hur man bär slöja.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: