En ny vår att vänta?

Anders Thornberg verkar vara ett bra val som ny polischef, åtminstone om man ska tolka professionen som uttalat sig idag.
Dessa lovord betvivlar jag inte en sekund. Ett förtroende tar tid att bygga upp, men går väldigt fort att rasera. Händer inget på allvar i kampen mot brottsligheten kommer snart förtroendet för Thornberg att naggas i kanten på ett obarmhärtigt sätt.

Därför vill jag att Thornberg som den vuxna människa han är, bjuder in samtliga åtta partiledare för riksdagspartierna till en vuxen dialog om kampen mot brottsligheten och att samtliga åtta partiledare accepterar detta som de vuxna människor de är.
Där vill jag att man lovar varandra att kampen mot brottsligheten ska föras skoningslöst på alla plan och att alla resurser som polisledningen och den enskilda polisen på gatan önskar i denna kamp, ska utlovas och finansieras fullt.
Det hederliga Sverige förtjänar detta och ett fortsatt förtroende för samhället kräver det.

12 thoughts on “En ny vår att vänta?

  1. Nej, det är aldrig bra med en underrättelseofficer i poliskläder och som högsta hönset i poliskåren, då är risken stor för att det tummas på både rättssäkerheten och det lilla som är kvar av yttrandefriheten. Vad som är mycket oroande är de specialförband i poliskläder som verkar agera helt rättslöst, vilket vi ser upprepas gång på gång.

  2. Jag såg frågestunden i riksdan idag och där kom Morgan Johnsson med en stor lögn när han svarade på Adam Martinens fråga.Han sa att Sverige utvisar 1000 st i månaden.Förra året (2017) så utvisades 1200 st på hela året. Och året före var det 700 st.

  3. Jag är av den uppfattningen att det där jobbet är inte så svårt.Nästan vem som helst skulle klara denna uppgift.Du behöver bara göra ett par saker så är 85 % av uppgiften avklarad. 1.Alla utländska brottslingar som har begått grova brott ska utvisas direkt på livstid.. 2. Stoppa invandringen och utvisa alla som har fått avslag på direkten. 3. Skrota kod 291 och erkänn vilka som är i majoritet av brottslingarna. Lägg av med värdegrund och förnekelse och se verkligheten istället. Anders Thornberg kommer inte att klara jobbet om han inte erkänner verkligheten. Därför att där är hela problematiken.Förnekelsen.

  4. Jag håller mej neutral t.v. Han har gått polisutbildning och haft intresset sedan tidig ungdom, det tror jag är ett plus.
    Det kan bli ett psykologiskt lyft och styrka inom poliskåren, som kan betyda mycket, hoppas jag. Det kan locka fler kloka människor till polisutbildning, det behövs fler sökande tydligen.

  5. Jag har lyssnat på några klipp där han talar, nu talar han halländska för några år sedan rikssvenska, vill han vara folklig eller ?

  6. Det förekommer krav på att SÄPO:s roll i terrordådet på Drottninggatan utreds av en opartisk utredare. Är det då läge att utse den högst ansvarige till rikspolischef? Om det nu framkommer att SÄPO borde gjort mer och rent av kunnat förhindra massakern kommer en ny rikspolischef att behöva utses.

  7. Jag är säkert gnällig nu, men vad kommer att förbättras? Ingenting eftersom vi har den regering och opposition vi har!

    • Joy! Jag håller med.Och sen ska vi inte glömma att domstolarna just nu är infiltrerad av vänsteraktivister som inte ger dessa våldsmän några straff.Dom är ute igen efter någon månad eller att dom får villkorligt och inte behöver sitta alls i fängelse. Vi kan ha världens starkaste polis och polischef,men det hjälper inte om vi inte har några straff. Eller när vi har en regering och opposition som är på brottslingarnas sida.

Kommentera