Vem tar över efter Eliasson? En ny sosse eller en polis?

POLISEN. Idag kom nyheten att regeringen äntligen sparkat rikspolischefen Dan Eliasson och att han så gå vidare och bli generaldirektör för MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Det är bara att gratulera polisen och beklaga MSB, samt svenska folket.

Dan Eliassons sista arbetsdag blir den 15 februari. Mats Löfving kommer att fortsätta som ställföreträdande rikspolischef och chef för polisens nationella operativa avdelning men vi fick inte reda på vem som ska bli rikspolischef.

-Pettersson undrar om politikerna denna gång är så smarta så de tillsätter en kompetent, omtyckt person som har kårens förtroende som rikspolischef.

Kort sagt en duktig polis. Men det är väl för mycket att hoppas på…

Kanske man skull rådfråga några poliser, exempelvis Lisa Reventberg eller Peter Springare,men det finns fler att välja på…

Huvudsaken är att vi går tillbaka till Axel Oxenstierna ord från år 1634: Man måste se på vars och ens kapacitet och varken på vänskap eller släktskap.

Två svenskar – en byggde upp och en rev ned

Eliasson ljuger, han vet att han hamnade där han är för att han är socialdemokrat.

21 thoughts on “Vem tar över efter Eliasson? En ny sosse eller en polis?

  1. Dan Eliasson är en sosseprodukt där det tydligt visar att oavsett resultat på prestationer så behålls man i maktens korridorer, eller rättare sagt i de högavlönades sällskap!
    Trots hans tillkortakommanden & skandalresa med tvivelaktiga avsikter så måste jag ändå ge honom ett plus för utfrågningen inför KU! Han svarade bra över lag & sticker under stolen att regeringen misskött hela pandemin & dess resultat.
    Sammanfattningsvis så blir ändå omdömet om hans totala insatser i statens tjänst icke godkänt & borde , enligt mitt tycke, sättas på a kassa & få söka nytt arbete på samma sätt som en vanligt medborgare!

  2. Rekryteringspotentialen torde vara i det närmaste obegränsad, med tanke på de logikstridiga kriterier som erfordras för att bekläda samhällets numer vansläktade ämbeten och toppositioner, där köns- eller partitillhörighet samt vilja att demolera nationen är två avgörande meriter.

    Vem som än presenteras ur detta kuriosakabinett kan vi vara tämligen beredda på att tjänsten tillfaller någon ur kjolregementet handplockad kandidat, med total avsaknad av erforderlig pondus och erfarenhet från polisiärt arbete, men väl kapaciterad för den av etablissemanget vedertagna globalistiska inställningen, vilken som bekant har föga med rikets och allmänhetens säkerhet att göra.
    Andreas.

  3. Har det varit några poliser som varit rikspolischef? Vad jag vet så har det varit jurister som innehaft tjänsten, förutom Björn Eriksson som var en ämbetsman.

  4. Danne ¨kräket¨ Eliasson har tidigare jobbat…fel, uppburit lön, på både Förskingringskassan och Migränverket. Allt med fiasko-liknande underbetyg. Sedan har han roat sig med att trakassera landets alla Poliser och den befolkning som han borde ha beskyddat. FULLSTÄNDIG KATASTROF, som bekant. Och nu ska alltså även MSB bli drabbat av denne psykopat. Stackars personal och stackars oss medborgare. Minns den lilla skriften: ”Om kriget kommer”. Borde bytas ut mot: ”Om/När Danne kommer”. Det enda raka hade ju naturligtvis varit att förkorta pinan på de såssar som närmast är ansvariga: Danne givetvis, Molgan som ljuger snabbare/oftare än sin egen skugga, Ynkeman som var den ansvariga från första början, jämte Byfånen själv. Alla dessa fyra (minst), skulle må bra av att pensioneras eller allra helst låsas in på lämpligt hospital. Det skulle i alla fall jag må bra av. Och säkert NI också.

  5. Vi får väl hoppas att det blir en Sverigedemokrat som är eller har varit polis som tar över. SD är nämligen det enda partiet i Sverige som vet hur verkligheten ser ut utanför dörren eftersom dom vistas där ibland, vilket andra partier medlemmar aldrig gör.

  6. Frågan är ju vem som nu ska designa armband för att förhindra brott? Till slut kommer det väl ett armband med uppmaningen; ”anmäl inte eftersom anmälningsbenägenheten har ökat, inte brottsligheten!”

  7. En partikamrat går,naturligtvis före kompetens och färdighet.
    Det är ju så socialdemokraterna ambänder sin makt.

  8. Sossarna har en brunn full med inkompetenta pajasar att ösa ur, Veronica palm,Mona Sahlin,Margot Wallström.

  9. Sveriges tyngsta suck ………………någonsin.

    Hördes idag från MSB:s huvudkontor.

  10. Hmmm….

    Eliasson… Var det inte han som när han var chef på försäkringskassan och raderade en massa bevismaterial mot sig själv? Detta många år efter det att han varit och kn..lat i Bangkok?

    Så nu ska han bli chef för ännu ett verk. Ja det kan ju inte bli värre än det redan har varit.

    Förlåt. Det där tar jag tillbaka. Det här blir ännu ett verk för Eliasson att kn..la sönder. Med hans partibok kan han göra vad han vill.

    • Att radera offentliga handlingar är ett grundlagsbrott. Grundlagsbrott nummer två uppkom när man startade en häxjakt för att ta reda på vem som talat med Expressen. Tidningen anmälde till JK – men absolut ingenting hände. Så sossarna står tydligen över grundlagen och är straffimmuna. Man kan tillägga att Eliasson inköpte ett dyrt programmeringsverktyg för att avslöja oegentligheter – men han använde det till att radera miljontals mejl. Hillary, släng dej i väggen. Anledningen var att DE;s gäng snabbt hade byggt upp ett system med korruption, där man bland annat anställde älskarinnor till mycket höga löner. Enligt uttalande till Expressen sa polisen att raderingen gjort brottsutredningar omöjliga

  11. Kan det bli Bodström eller Mona S båda har ju erfarenhet av hur man trixar , samt rätt partitillhörighet .

Kommentera