Johansson: ”Eliasson har gjort ett bra jobb”

BROTTSLIGHET. De tre år som Dan Eliasson varit rikspolischef har präglats bland annat av en migrationskris och terrorhot. Det säger justitieminister Morgan Johansson (S) på en pressträff efter beskedet att Eliasson avgår och blir ny generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

– Det har varit dramatiska år och en svår uppgift att leda polisen, men han har gjort ett bra jobb utifrån de förutsättningar som funnits.

Johansson beskriver Eliasson som en av Sveriges mest erfarna myndighetschefer och påminner om att det var alliansregeringen som gav honom de två första tunga myndighetsposterna – på Migrationsverket och senare Försäkringskassan.

Efter en tuff omorganisation har polisens resultat börjat vända, vilket aktualiserat frågan om att byta ledning, säger Johansson. Samtidigt har MSB behövt en ny generaldirektör.
– Han möter de kvalifikationskrav som man ska ställa på en sådan, säger ministern.

-Pettersson säger att justitieminister Johansson ger en bild av politik när politiken är som sämst…att påstå att Eliasson gjort ett bra jobb säger mer om Johansson än om Eliasson…

Vi reser mot nordisk huvudstad som skakats av 98 skottlossningar – 16 dödsskjutningar – enbart under 2017…

34 thoughts on “Johansson: ”Eliasson har gjort ett bra jobb”

  1. ”han har gjort ett bra jobb utifrån de förutsättningar som funnits” jo det är ju klart att om försöker få en apa att flyga till månen men den bara lyckas komma till trädkronan så har den ju ändå gjort ett bra jobb utifrån de förutsättningar den hade.

  2. Sossarnas kamratförening levererar kandidater till toppjobb, exakt så går det till i demokraturen Sverige.
    Hålles i minnet till valet.

  3. Ja, det är otroligt.MSB är en lika viktig myndighet som polismyndigheten.Hur kan man sätta dit en sån idiot som Eliasson? Detta visar bara sossarnas intelligensnivå och vilka stollar dom har i partiet.Inom ett år så har denna människa skapat kaos inom MSB. Och då står vi där med två viktiga myndigheter som inte fungerar.

  4. Det har vänt nu…alltfler trafikbrott och narkotikabrott klaras upp. Det var vad M Johansson uttryckte i en intervju i P1 när jag åkte hem från jobbet. Tur att man är luttrad, för annars hade man väl hamnat i diket på grund av skrattattacken

  5. Du milde vad politiker kan ljuga!
    Tror de ens på dravlet själva?

    ”Bra jobb” – källa på det, tack!

    Aldrig har poliskåren mått sämre, och nollan delar ut armband?!

  6. Sveriges mest odugliga regering, någonsin.

    Visade idag med eftertryck , varför man är det.

    Både i handling och kommentarer till Dans reträttpost till MSB.

    • Förslagsvis borde nu de borgerliga partierna och SD rösta igenom ett misstroendevotum i riksdagen mot Johansson, så att han tvingas avgå ur regeringen.

  7. På Msb kan han ju få nytta av alla muslimer som skulle beskriva
    på ARABISKA hur poliskåren skulle se ut; ”nu och i framtiden”.

    Muslimerna/terroristerna/de ”ensamkommande” ISIS-terroristerna
    kan säkert komma till nytta på Msb.
    De kan hjälpa regeringen att islamisera Sverige!

    Tack alla ni, 87%-are, som röstade för det här!

    Vi har (snart) inget Sverige kvar!

    => Grannsamverkan och SD är enda hoppet!

  8. Huruvida Eliasson har gjort ett bra jobb eller inte beror på vad man jämför med. Morgan Johansson jämför förmodligen med sin egen insats som justitieminister och i den jämförelsen kanske Eliasson inte har varit helt oduglig.

  9. En helt okej dag onsdag. Dan Eliasson får sparken och Özz Nûjen med familj understödjer terrorister. Som man sår får man skörda

    • Nu kanske den där Nujan- familjen kan gapskratta åt sig själva när polisen och skatteverket börjar granska deras förehavanden?

  10. Att döma av det jag har fått reda på så har han, i relation till sin lön, gjort ett mkt dåligt jobb.

  11. Tragikomik på elitnivå!
    Man kan i sanning fråga sig vilka specifika kvalifikationskrav och premisser den ständigt lika förnuftsstridige performatören Johansson åsyftar, då han i egenskap av Sveriges inrikes- och justitieminister, en mantel som för övrigt synes honom alltför tung att axla, förmår lovprisa sin socialakrobatiske kollega och katastrofkomediant till avgående rikspolischef.

    Den digra dokumentationen ger en diametralt motsatt bild av den aktör som enligt sagda minister utfört ett ”bra jobb” – ett uttalande som än en gång erinrar om den taffligt bemantlade nepotism den svenska skam- och lekstugeministären bemärkt sig för.
    Andreas.

  12. Det bästa som hänt på länge att Eliasson fått sparken, det firar vi ikväll med en köttbit och några glas vin.

  13. Morgan Johansson tycker att Den Eliasson gjort ett bra jobb! Med tanke på detta tycker jag, att det är dags att även byta ut hr Johansson !
    Vad vi behöver är i regeringen, är folk som kan säga att en odugling är en odugling och inte höja nollor till skyarna.

  14. Hoppas sossarna åker ur riksdagen vid kommande val så vi slipper kompis gäng där man konsekvent kliar varandra på ryggen. I stället för att tänka på Landets bästa Hoppas att vi SDare får 51 % ……………..

    • ”Nisse”!
      Jag skulle vilja trycka dit flera 10-poängare för tummen upp
      till din kommentar. – den var så bra!

  15. Eliasson har betett sig skamset på försäkringskassan, migrationsverket och polisen,ska han nu fördärva Msb. När idioti är rådande i landet.så eskalerar bara eländet.

  16. Om regeringen instruerat honom att förstöra polisen måste man säga att han gjort ett mycket bra jobb.

    • Lyssnade på en gammal radiointervju med Tage Erlander; – Vilket intellekt, vilken ärlighet, vilken ödmukhet, vilken skärpa, men framförallt vilken skillnad mot dagens s.k. ”socialdemokrati”!!
      Det är mycket svårt att tänka sig att han företrädde samma parti som dagens självupptagna knäppgökar.

Kommentera